Σαν κεραυνός έν αιθρία έπεσε στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής το πρωί της 10ης Οκτωβρίου ο θάνατος του Ισραηλινού Dj Και παραγωγού Eyal Yankovich. Ενός θρυλικού μέλους της Psytrance σκηνής και ιδρυτή της ΗΟΜ  Mega η οποία έκλεισε 20 χρόνια εφέτος και μέσα από αυτήν κατάφερε να αναδείξει τον δικό της μύθο στην συγκεκριμένη σκηνή και πολλά ταλέντα επίσης όπως οι Infected Mushroom, Astrix, Freedom Fighters, Juno-Reactor, Vertical Mode, Animato και πολλοί ακόμα.

Eyal-Yankovich-758x396

Ξεκίνησε το ταξίδι του προς την ψυχεδελική σκηνή σε ηλικία 20 χρονών όταν με έναν φίλο του πήγαν σε ένα αντίστοιχο πάρτυ και η συγκεκριμένη βραδιά τον επηρέασε και τον έκανε να ερωτευτεί την συγκεκριμένη μουσική όπως είχε δηλώσει σε μια παλαιότερη συνέντευξή του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα μέσα της δεκαετίας του 90 μέσα από την πρώτη του εταιρεία και πρώτη Ισραηλινή επίσης που άρχισε να επεκτείνει την δράση της στην συγκεκριμένη σκηνή κάνοντάς την δημοφιλή για την συνέχεια, την Melodia Records. Έτσι η συγκεκριμένη εταιρεία  κυκλοφόρησε τις πρώτες παραγωγές της Goa Trance αλλά και ανέδειξε διάφορα ονόματα μέσα από αυτήν.

Στα εφηβικά του χρόνια ως DJ είχε βάλει ήδη τις βάσεις για την άνοδο της Goa Trance, ενώ κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 90 έπαιζε ως Dj Eyal η αλλιώς ως the fat που ήταν και το προσωνύμιό του που του είχαν βγάλει διάφοροι φίλοι του λόγω των αυξημένων κιλών του.

Το ίδιο χρονικό διάστημα και λόγω της αυξημένης δημοτικότητάς του αποφάσισε να εγκατελείψει την πρώτη του εταιρεία και μαζί με τον φίλο του Moshe Keinan γνωστός και ως Xerox αλλά και με τον Meir Cohen ίδρυσαν την εταιρεία ΗΟΜ Μega η οποία εφέτος έκλεισε 20 χρόνια ζωής με πρώτη της κυκλοφορία το Full On το 1997.

Φέτος διοργανώνει πάρτυ επετειακά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και επίσης οφείλαμε να πούμε πως είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στο πάρτυ της στις 4 Μαρτίου στο Monastiraki Loft Center που το διοργάνωσε η FSI Athens μαζί με κορυφαία ονόματα όπως οι Kingpick,Freedom Fighters,Xerox, vertical mode.Παράλληλα έπαιξαν ένα φοβερό closing back 2 back set μαζί με τον καλό του φίλο Xerox το οποίο έμεινε και θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες μας.

eyal2009

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως από το 2015 έβαλε τέλος στην 25ετή περίπου καριέρα του πίσω από τα decks και την παραγωγή και θα ξαναβρισκόταν σε Live set μόνο για χάρη των επετειακών πάρτυ της εταιρείας του. Ήταν να κάνει κι άλλες εμφανίσεις σε αυτά. Ο κακούργος χάρος όμως είχε αντίθετη άποψη τo ξημέρωμα της τετάρτης και τον πήρε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 47 χρονών.

Συλληπητήρια μηνύματα έστειλαν μέσω των προσωπικών του σελίδων κορυφαία ονόματα της σκηνής όπως οι Infected Mushroom, Astrix, John oo fleming, John askew, Freedom Fighters, Ace Ventura καθώς επίσης και οι διαχειριστές διάφορων φεστιβάλ trance μουσικής.

Το σίγουρο είναι πως μπορεί να έφυγε για άλλες πολιτείες, όμως δεν θα φύγει ποτέ από τις καρδιές μας. Η αιτία θανάτου του δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, όμως όπως και να έχει τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει προσφέρει στην σκηνή της Psy και goa και τον ευγνωμονούμε για όσα έχει προσφέρει.

Αναπαύσου εν ειρήνη Eyal.

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Const. Mandrekas

Μπορεί από μικρός να μου άρεσαν τα σπορ, τα αυτοκίνητα αλλά και το διάβασμα, όμως η μουσική ήταν ένας παράγοντας που με ανέβαζε πάντοτε σαν άνθρωπο αλλά και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Ξεκίνησα από αρμόνιο παίζοντας και κάνοντας μαθήματα πάνω σε κλασσική μουσική και πιο κουλτουριάρικα, πέρασα από πολλά ακούσματα για να έρθω για τα καλά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και πολλούς από τους πραγματικούς δημιουργούς της. Ώσπου να φτάσω στα χορευτικά αλλά και πιο σκληρά ακούσματα κυρίως μέσα από την House την techno Και την trance. Ενίοτε είχα αδυναμία στην Progressive και την electro αλλά και στην drum & bass. Μέσα από αυτή την σελίδα θα προσπαθήσω να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτό το είδος, για πολλούς εκπροσώπους της αλλά και για διάφορες ιστορίες ανεκτίμητες και ανεξίτηλες

Related Posts