Ο Retro Soulman, κατά κόσμoν Νίκος, είναι ένα νέο παιδί 29 χρονών που αγαπά αληθινά τη μουσική και αναπολεί τις χρυσές εποχές του clubbing. Λάτρης του αναλογικού ήχου του βινυλίου και της house, soul και jazz μουσικής, ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια να φτιάχνει το DJ booth του με βάση αυτή του την τρέλα. Αισίως αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά DJ booth που έχει φτιάξει, μιας που το ταξίδι του αυτό προς την «Ιθάκη», του επιβάλλει συνεχείς βελτιώσεις. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, που εδώ και λίγες ημέρες το σαλόνι του Νίκου παρουσιάστηκε ως room of the week στο site με τα καλύτερα DJ δωμάτια παγκοσμίως www.dj-rooms.com.

RETRO-3.jpg

Χαζέυοντας τις φωτογραφίες, μένεις κυριολεκτικά άφωνος με το custom made έπιπλο που στεγάζει το DJ booth, στα πρότυπα των «μυθικών» αμερικανικών clubs της δεκαετίας του 70 και του 80 (Paradise Garage, The Sound Factory, The Tunnel κ.α.). Στο επιβλητικό αυτό μεγάλο έπιπλο είναι «φυτεμένα» 3 Technics mk2, o rotary μίκτης Rane MP 2016 και τα απαραίτητα state of art μηχανήματα για την επεξεργασία του ήχου (equalizer, isolator, expander κ.α.) από εταιρίες θρύλους όπως DBX, E&S και BBE.

RETRO-2.jpg

Δεν μπορεί φυσικά να λείπει από το απόλυτο old school DJ booth, το κασετόφωνο (Tascam 112r mk2) και το μπομπινόφωνο (Revox PR99 mk3) και φυσικά τα πανέμορφα (ανακατασκευασμένα από τον ίδιο το Νίκο) ηχεία βασισμένα στα JBL 4530 και οι high-end ενισχυτές της Rotel και της Crest.

RETRO-1.jpg

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Retro Soulman απολαμβάνει και μιξάρει τα περίπου 2.500 βινύλια του στο minimal σαλόνι του υπό τις ιδανικές συνθήκες, μιας που όλα τα μηχανήματα εκτός από το ότι είναι ιστορικά κομμάτια της club και DJ βιομηχανίας, βγάζουν υπέροχο high-end αναλογικό ήχο.

RETRO-4.jpg

Εμείς στο God Is A DJ πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο κανείς να παρακολουθεί και να υιοθετεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας, του clubbing και του DJing, αλλά πραγματικά δεν πας πουθενά αν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ δεν γνωρίζεις και σέβεσαι το παρελθόν και την ιστορία του χώρου. Και είναι ό,τι πιο όμορφο να βλέπεις νέους ανθρώπους να βγάζουν αυτή την γνώση και το σεβασμό για το DJing και το clubbing στην πράξη, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους, μιας που ο Νίκος δεν ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts