Μπορεί να έχει λογοκριθεί αρκετά, μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «λύση για αρχάριους ή βαρεμένους»…. Η λύση που έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια με τα USBs, ουσιαστικά λύνοντας τα χέρια αρκετών DJs (κυρίως EDM;;) και των sound engineers τους, έρχεται να εδραιωθεί για τα καλά απ΄ότι φαίνεται με το αναμενόμενο release της πρώτης έκδοσης του REKORDBOX DJ, που έρχεται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του REKORDBOX που μέχρι σήμερα χρησίμευε ως software αποκλειστικά για την σωστή προετοιμασία ενός DJ Set με USBs. (Να σημειώσω πως για αυτούς που ξέρουν, η προετοιμασία ενός DJ sets με USBs έχει αρκετή περισσότερη δουλειά από ένα από copy-paste παραγωγών από το PC μας σε ένα ή περισσότερα USB sticks.)

REKORDBOX2.jpg

Η παρουσίαση του software πραγματοποιήθηκε στο DJ Expo στο Atlantic City στις ΗΠΑ και τράβηξε τα βλέμματα των περισσοτέρων παρευρισκόμενων. Εκ πρώτης όψης, σύμφωνα με τις κριτικές και τα details που έχουν διαρρεύσει, η Pioneer αποφεύγει να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της πλήρους λειτουργίας του software, με την έλλειψη παρουσίας Hardware όπως διαπίστωσαν απογοητευμένοι αρκετοί. Η αλλαγή στο interface ουσιαστική, καθώς έχουν συμπληρωθεί στο UI τα απαραίτητα στοιχεία για DJing και όχι απλά audio monitoring και analyzing όπως έχουμε μάθει ως τώρα με το REKORDBOX.

Απ΄όσα μπορέσαμε να προσέξουμε με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, η Pioneer, όπως και η Native Instruments άλλωστε, θα δώσει αρκετή έμφαση στο sampling και looping, με εμφανή τμήματα για samples ή cuepoints κάτω από τις κυματομορφές των tracks.

Τα κλασικά, αλλά για αρκετούς DJs, απαραίτητα Effects βρίσκονται σε γνώριμη θέση πάνω από τα track decks, όπως και στο Traktor.

REKORDBOX1.jpg

Κάποια βασικά key-points που μπορούμε να αναφέρουμε επίσης είναι:

Χρωματικές επιλογές τα cuepoints με δυνατότητα ονομασίας τους (τουλάχιστον 8 απ’ ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε έως τώρα)

Πλήρως χρωματισμένες κυματομορφές των tracks

Εμφάνιση πολλαπλών κυματομορφών παρόμοια με το Serato DJ

Προεπισκόπηση της κυματομορφής στον browser (στοιχείο που έχει παραμείνει από τον προκάτοχό του REKORDBOX).

2 FX Units με παρόμοιο interface όπως αυτό του Traktor με δυνατότητα assign των Effects στα decks 1,2,3,4, στο Master ή στον Sampler.

Παρατητήρηκε, τέλος, ένα section το οποίο είναι γνώριμο σαν λειτουργία στους χρήστες του REKORDBOX και αυτό είναι η επιλογή «Related Tracks” που επιτρέπει στους χρήστες του software να αποθηκεύουν ουσιαστικά επιλογές των tracks που πιστεύουν πως «ταιριάζουν» για το DJ Set τους. Αυτό το σύστημα dynamic track recommendation έρχεται να πρωτοπορήσει ως feature καθώς οι ανταγωνίστριες εταιρείες δεν έχουν παρουσιάσει κάποια παρόμοια λειτουργία στα δικά τους software.

REKORDBOX3.jpg

Από αυτή την μικρή γεύση που έχουμε πάρει από το software, πιστεύω πως μόνο υψηλές προσδοκίες μπορούμε να έχουμε από μια εταιρεία σαν την Pioneer! Μένει να δούμε με τις επίσημες ανακοινώσεις για το software την τελική του μορφή και εξέλιξη του όσον αφορά το κομμάτι του hardware που θα το συνοδεύσει τελικά!

Οι DJs που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την πρώτη έκδοση του software, μπορούν να κατεβάσουν από την 1η Οκτωβρίου μια δωρεάν 30-day trial έκδοση του, αφού πρώτα εγκαταστήσουν ή ενημερώσουν το REKORDBOX software τους στην έκδοση 4.0 ή να προμηθευτούν το software με 139 ευρώ. Από τον Δεκέμβριο ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να ακολουθήσουν την επιλογή του subscription (παρόμοια επιλογή με αυτήν που ακολουθεί η Adobe για τα δικά της προγράμματα) με την οποία θα έχουν πρόσβαση στο software με μηνιαία συνδρομή αξίας 10.90 ευρώ.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts