20 χρόνια μετά τον χαμό της Μελίνας Μερκούρη και με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής αναβιώνουν κάποια από τα ιστορικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η αγαπημένη μας Ελληνίδα.

Οι 14 σπουδαιότεροι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής της Ελλάδας και ένας Γάλλος, συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα άλμπουμ και συνομιλούν με τη μουσική μεγάλων συνθετών, τη φωνή και το ταπεραμέντο της Μελίνας Μερκούρη. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Βασίλη Τσιτσάνη, Joe Dassin, Leo Ferre, που έχει ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη με τον δικό της μοναδικό «θεατρικό» τρόπο στα ελληνικά και στα γαλλικά, όπως τα ακούει, τα προσεγγίζει και τα μεταμορφώνει η νέα γενιά τραγουδοποιών, μουσικών και remixers. Ένα πρωτότυπο μουσικό «πείραγμα» στην προσωπικότητα, που 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, παραμένει εμβληματική της κουλτούρας, του ήθους, της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού και του άκαμπτου δυναμισμού της χώρας μας.

Τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη είναι reworked, remixed και revisited από τους Kid Loco, K Βήτα, Olga Kouklaki, Mikro, Monsieur Minimal, Marsheaux, Serafim Tsotsonis, Nikkon, Cayetano, Papercut, PH2, Stavento, Nteibint, Niadoka και Fantastikoi Hxoi. Κυκλοφορεί σε CD, Digital και ειδική περιορισμένη έκδοση με φωτογραφικό άλμπουμ και αφίσα.

melina.jpg

αγοράστε τo CD

Tracklist:

Αγάπη Που ’γινες Δίκοπο Μαχαίρι – Papercut Remix
Να με Θυµάσαι – Mikro Remix
Je Te Dirais Les Mots – Marsheaux Remix
Love Love Love – Nτέιβιντ
Paname – Olga Kouklaki Remix
Je Suis Grecque (Είµαι Ρωμιά) – (pH)2 Remix
The Calling – Fantastikoi Hxoi
Αγάπη Που ’γινες Δίκοπο Μαχαίρι – K. Βήτα Remix
La Fumee Des Cigarettes (Όταν συµβεί στα πέριξ) – Kid Loco Remix
Medea Tango – Stavento Remix
Αστέρι μου Φεγγάρι μου (Αγάπη μου) – Nikonn Remix
Paname – Serafim Tsotsonis Remix
Melina’s Song – Niadoka
Χάρτινο το Φεγγαράκι – Cayetano Remix
Melina Mercouri – Monsieur Minimal

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts