Νέο player λοιπόν! Και λέω player γιατί παρόλο που η pioneer το αναφέρει multiplayer, βλέπουμε ότι είναι λιγότερο «multi» από ότι τα cdj’s… Και πώς να μην είναι αφού μιλάμε για ένα καθαρά usb player που μοιάζει με cdj. Πρόκειται φυσικά για νέα σειρά player και σίγουρα δεν πρόκειται για ναυαρχίδα της pioneer η οποία πιθανολογώ ότι θα ανακοινωθεί σύντομα και θα τη δούμε το νέο έτος. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στην παρουσίαση χρησιμοποίησε τον μίκτη djm-850.

Χωρίς πολλά λόγια και μεγάλες αναλύσεις θα σταθούμε μόνο στο τι μας άρεσε, τι δε μας άρεσε και γιατί.

Τι μας άρεσε:

– Νέο player!

– Ενσωμάτωση οθόνης αφής 7’’ με πολλές λειτουργίες, χωρίς τους hardware περιορισμούς των κουμπιών (πχ ένα κουμπί φτιάχτηκε για μια συγκεκριμένη δουλειά, ενώ η οθόνη αφής προγραμματίζεται όπως θέλεις, με firmware updates).

– Η νέα λειτουργία αναζήτησης με πλήρες qwerty πληκτρολόγιο που εμφανίζεται πάνω στην οθόνη αφής! Καταρρίπτεται το τελευταίο «οχυρό» των Laptop(?).

– Beat Jump/Loop Move, ενσωμάτωση ενός πολύ ωραίου χαρακτηριστικού που έλειπε από τα player της pioneer.

– Η τιμή, γιατί βρίσκεται περίπου στα 1000 ευρώ, ίσως και πιο φτηνά, εισάγοντας νέα τεχνολογία και καλύπτοντας πολλούς χρήστες (dj’s). Οι περισσότεροι έχουν στραφεί στο usb.

screenshot-1204x642.jpg

Τι δε μας άρεσε:

– Ελλείψεις: sd card, digital out, vinyl mode (break, start).

– Μοναδικές πηγές ήχου: usb, link (laptop με rekordbox)

– Ελλείψεις hardware κουμπιών. Καλή χρυσή η touch screen, αλλά η ευκολία πχ των hot cue hardware κουμπιών δύσκολα αντικαθίσταται. Μένει να το δούμε στην πράξη.

– Το usb port πάνω στην οθόνη! Το τι γρατζουνιές θα γίνονται…

– Η τιμή! Ναι ναι, και μας άρεσε και δεν. Το ότι είναι στα 1000 ευρώ περίπου, δεν το κάνει και φτηνό. Λείπουν τόσα πράγματα από την πραγματική ναυαρχίδα, εκτός των άλλων λείπει όλη η λειτουργία cd-dvd και ο τρομερός αντικραδασμικός μηχανισμός που κοστίζει αρκετά επιπλέον. Δηλαδή για το, ας πούμε, xdj-2000 πόσα θα πρέπει να «ξηλωθούμε» κυρία pioneer???

XDJ-1000_rear_LR_white.jpg

Ότι δε μας άρεσε, είναι γιατί έχουμε καλομάθει στα cdj 2000 και κρίνουμε με βάση αυτά. Ωστόσο το νέο player δείχνει το μέλλον. Είναι μια καλή αρχή και παίρνουμε μια δυνατή γεύση για το τι έρχεται. Οι ελλείψεις του σίγουρα θα καλυφτούν. Εν τέλει αν τα έβαζε όλα σε αυτό, θα το «βάφτιζε» 2000!

Προσοχή όμως, το djing δεν είναι σερφάρισμα στο διαδίκτυο μέσω του σούπερ τάμπλετ. Χρειάζεται κατά την ταπεινή μου άποψη πέραν της οθόνης αφής, hardware κουμπιά για να παραμείνει όσο πιο λειτουργικό και αυθεντικό γίνεται. Μένει βέβαια να μας διαψεύσει από κοντά το xdj-1000!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts