Το είδαμε, το διαβάσαμε και πολύ απλά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας! Η εταιρία-κολοσσός του DJing, η Pioneer, παρουσιάσε πριν λίγες ώρες στην έκθεση MusikMesse το πρωτότυπο για το νέο μοντέλο της …όχι cd player, όχι controller, αλλά… πικάπ! Ναι, καλά διαβάσατε. Οι μόνες επίσημες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, μιας και οι εκπρόσωποι της Pioneer κρατούν σιγή ιχθύος, είναι ότι το νέο πικάπ της Pioneer θα διαθέτει θύρα USB και ότι είναι πολλές οι πιθανότητες τελικά να το δούμε στην παραγωγή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγορά υπάρχει για να υποστηρίξει το πικάπ αυτό, μιας και οι πωλήσεις των δίσκων βινυλίου έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί νέοι DJs (συμπεριλαμβανομένου του γράφων) και μουσικόφιλοι έχουν ανακαλύψει τη μαγεία του βινυλίου και έχουν παραδωθεί ανευ όρων σ’αυτήν. Ναι μεν ειδικά στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι DJs που εν έτει 2014 παίζουν με δίσκους στα set τους, αλλά όλοι μας θα θέλαμε ένα τέτοιο DJ πικάπ για τις ακροάσεις και την …προπόνησή μας στο σπίτι.

Φυσικά και το νέο αυτό δεν πρόκειται να γυρίσει την τεχνολογία του DJing πίσω, ούτε να αλλάξει στο μέλλον τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε σήμερα μουσική. Άλλωστε στο God Is A DJ είμαστε φανατικοί των νέων τεχνολογιών και των εξελίξεων στο DJing, ιδεολογικά και πρακτικά. Με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να υπάρχει γνώση, σεβασμός και αγάπη, στο μέσο από το οποίο αρχίσαν όλα στο DJing και βασίζεται σ’αυτό όλη η τεχνική του, στο μέσο που σου προσφέρει by far την πιο ζεστή και άμεση μουσική εμπειρία, στο μέσο που είναι ακόμα ζωντανό και θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Το βινύλιο!

pioneer2.jpg

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts