Για τους πιθανά παλαιότερους DJs η εμβληματική παρουσία στις 90s βιτρίνες δισκοπωλίων, συλλογών όπως τα Cafe Del Mar (ο αυθεντικός chill out/lounge ήχος της Ibiza) των Hotel Costes με την Γαλλική κουλτουρέ lounge electronica επιρροή και φυσικά των Buddha Bar compilations με τις ethnic lounge/dance επιλογές, σημαίνουν πολλά συναισθηματικά και σίγουρα υπάρχει έστω και μια κόπια στη συλλογή τους!

Οι Buddha Bar συλλογές είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη σειρά άλμπουμ που παράγεται από το πασίγνωστο παγκοσμίως εστιατόριο/μπαρ Buddha Bar, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90 από τον εστιάτορα Raymond Visan και τον πολύ γνωστό interior designer Claude Challe στο Παρίσι. Μετά την ίδρυσή της, το Buddha Bar έγινε σημείο παγκόσμιας αναφοράς μεταξύ των ξένων επισκεπτών στη Γαλλία και των πλουσίων τουριστών που επισκέπτονταν το Παρίσι, αφού ήταν δύσκολο για κρατήσεις και συγχρόνως ακριβό. Έγινε διεθνώς γνωστό για την έκδοση δημοφιλών συλλογων lounge/chill-out μουσικής με την επωνυμία Buddha Bar, που κυκλοφόρησαν από την George V Records. Το Buddha Bar άρχισε να εκδίδει συλλογές το 1999, και έκτοτε έχει 18 συλλογές να επιδείξει με αρκετές Ελληνικές παραγωγές ως τώρα.

Τελευταίο παράδειγμα, το release του 19ου album με την συμμετοχή του πολυτάλαντου Nikko Sunset, ενός ξεχωριστού παραγωγού με πλούσιες γνώσεις και “ταξιδιάρικες” μελωδίες. Το “Andalusia” με την Ισπανική αύρα της ηχητικής του flamenco κουλτούρας κέντρισε το ενδιαφέρον των παραγωγών του Buddha Bar και έκανε πραγματικότητα τη συμμετοχή του Έλληνα παραγωγού σε ένα τόσο αναγνωρισμένο brand complilation CD!

Mπράβο Νικόλα!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts