Το GodisaDJ.gr έχει στο δυναμικό του τη χαρά να υποδέχεται ένα αναγνωρισμένο και άξιο πρεσβευτή του χώρου του DJing από τη Κύπρο, τον Βασίλη Εγγλέζο ο οποίος θα είναι ο βασικός μας συνεργάτης και ανταποκριτής όσων καλών συμβαίνουν στο όμορφο νησί της Μεσογείου, με άρθρα, συνεντεύξεις, σετ και φυσικά τα καλύτερα events!

Με φόρα από την ημέρα της γυναίκας – χτες – μας παρουσιάζει την NASTI MOTO, μια από τις λίγες αναγνωρισμένες γυναίκες DJ της Κύπρου σε αποκλειστική συνέντευξη!

GOD-IS-A-DJ-CYPRUS

NASTI MOTO

 NATI MOTO2

Introducing

Age: 30
From: Nicosia, Cyprus
Music Genre: Minimal Techno
Life moto: Happiness comes first

Interview

  •           Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με το djing;

Όταν ήμουν περίπου 15 χρονών καί έζησα την πρώτη μου εμπειρία του “rave party”, με κατέκτησε η κουλτούρα του. Ένιωσα σαν να άνηκα σε μία παράξενη “λατρεία”. Η επαναλαμβανόμενη ηλεκτρονική μουσική και οι άνθρωποι, πού χορεύουνε σε έναν ρυθμό, εκφράζοντας μία αντίφαση, περισσότερο το  όχι παρά το ναί, βυθιζόμενοι στη σιωπή καί βρισκόμενοι ο ένας δίπλα από τον άλλον, ενωμένοι και αφηρημένοι στις προσωπικές τους σκέψεις. Στα νεανικά μού μάτια, μού φάνηκε ένα είδος ιεροτελεστίας καί διαλογισμού. Ήταν τόσο συναρπαστικό, πού ήταν αδύνατον να μή μού αρέσει, ένιωσα σαν να άνηκα εκεί Εξακολουθώ να έχω αυτό το αίσθημα.

  •           Ποιό είναι κατά την γνώμη σου το πιο δυνατό σου στοιχείο σαν dj  και τι σε διαφοροποιεί από άλλους;

Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση διότι δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική Αυτό που μπορώ, υποθέτω, είναι να ονομάσω ως δυνατό στοιχείο, το γεγονός, ότι δουλεύω σκληρά για να προσφέρω την εμπειρία στο σύνολο της. Τα ‘σέτς’ μου είναι ιστορίες μεγάλης διαρκείας, πού προσφέρουν ένα προσωπικό ταξίδι στον κάθε ακροατή. Συνήθως διαλέγω ασυνήθιστους ρυθμούς, χρησιμοποιώντας οργανικά/αναλογικά στοιχεία. Επιπλέον, μ΄αρέσει να πειραματίζομαι με τους αγνώστους και ίσως όχι και τόσο μελωδικούς ήχους, ενώ ταυτόχρονα διατηρώντας την ζωντάνια της χορευτικής εμπειρίας.

   •           Με ποιο ταυτίζεσαι περισσότερο. Με τον πατροπαράδοτο τρόπο παιξιμάτος ή με τον σύγχρονο χρησιμοποιώντας digital τεχνολογία;

Εκτιμώ την τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή της, ωστόσο η ακουστική εμπειρία είναι η προτεραιότητα μου. Εγώ προσωπικά, στην παρούσα φάση, χρησιμοποιώ CDJ’s και παράλληλα ξεκίνησα να συλλέγω βινύλια.  Ευελπιστώ, σύντομα θα πάψω να είμαι τόσο ‘φτωχή’ :), ώστε να μπορώ να τα επιτρέπω στον εαυτό μου. Ήδη Το να αγοράζεις μουσική ηλεκτρονικά μπορεί να φτάσει σε αρκετά μεγάλα ποσά, πριν καν προλάβεις να το αντιληφθείς!

  •           Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του να είσαι dj;

Αν πραγματικά αγαπάς το Djing, τότε πιθανόν να είναι το θετικό 🙂 Το αρνητικό είναι η πιθανότητα της λιμοκτονίας εξαιτίας των χαμηλών απολαβών των ανερχόμενων.

  •           Ονόμασε ένα μέρος στην γή που ονειρέυεσαι να παίξεις και γιατί.

Πιστεύω πως θα το ανακαλύψω όταν παίξω εκεί. Κάθε καινούρια εμπειρία καλοδεχούμενη!

  •           Ποιό είναι κατα την γνωμη σου το καλύτερο album όλων των εποχών;

 Άδικη ερώτηση! 🙂 Υπάρχουνε τόσα πολλά. Θα ονομάσω εκείνο τα oποιο με βοήθησε να εξελιχθώ με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. The Doors – The Doors Album (1967)

  •           Ποιός είναι κατα την γνωμη σου ο καλύτερος dj όλων των εποχών;

Ούτε σε αυτή την ερώτηση μπορώ να απαντήσω. Απολογούμαι:) θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου προς τις πόλεις που γέννησαν και ξεκίνησαν την κίνηση αυτής της μουσικής – Βερολίνο, Ντίτροιτ, Μπρίστολ, Λονδινο και τόσα πολλα άλλα υπέροχα μέρη.

  •           Που μπορεί κάποιος να σε πετύχει αυτή την περίοδο να παίζεις;

Συχνά μπορείτε να με εντοπίσετε στο Minimal Bar του Βερολίνου και στο Square Bar της Λευκωσίας Κύπρου. Όλα τα άλλα μέρη διαφέρουν απο πόλη σε πόλη και απο event σε event.

Set of 5

  •           Συνήθως παίζω στο warm up session:
  •           Με κάνει να χορεύω
  •           Ξεσηκώνει τα dancefloors
  •           Δεν λείπει ποτέ από το set μου
  •           Έχώ κολλήσει μαζί του αυτή την επόχη

Σχόλια

σχόλια

About The Author

John Adamis

Όπου υπάρχει DJing και μουσική, υπάρχει ζωή!!! Μεγαλώνω με αυτό το "δόγμα" και περιβάλλομαι από ανθρώπους που βλέπουν την αγάπη για το DJing ως προσφορά! Αυτό είναι ...!

Related Posts