Η δουλειά ενός DJ είναι να παράγει αλλά να παίζει και μουσική! Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως τι μπορεί να σημαίνει ζωή με ή χωρίς μουσική;

γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη (δημοσιογράφος)

Η μουσική είναι πάντοτε ένας τομέας ο οποίος προσφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο εκείνο με την οποία θα ασχοληθεί.

Ο άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλά και διαφορετικά ακούσματα, τα οποία θα του καλλιεργήσουν την ικανότητα να εκτιμάει διαφορετικά το κάθε άκουσμα που θα ακούει. Η ποικιλία των ακουσμάτων οξύνουν την αντιληπτική ικανότητα και θα κάνουν το άτομο να εκτιμάει διαφορετικά τη μουσική.

Τα μουσικά ακούσματα δίνουν στον επαγγελματία τη χαρά της ακρόασης και της έκφρασης των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα τον διδάσκουν να διαχωρίζει την ποιοτική μουσική από την πιο εύπεπτη και πρόχειρη.

music feeling2

Η μουσική βοηθάει τον άνθρωπο να ξεσπάει, να εκφράζεται και παράλληλα τον κοινωνικοποιεί φέρνοντάς στον σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας προσφέρει η μουσική, την ικανότητα να ξεφεύγουμε, να ξεπερνάμε πιο ανώδυνα κάθε συναισθηματική πληγή και να ερχόμαστε πιο κοντά στον ίδιο τον εαυτό μας.

Η επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική κάνει έναν άνθρωπο να θέλει να την εξερευνήσει εις βάθος και να μη νομίζει πως εκείνη εξαντλείται σε μερικά πρόχειρα ακούσματα που μπορεί να ακούει στο ραδιόφωνο.

Η μουσική είναι πάντοτε ένας τομέας ο οποίος θα εξελίσσεται, θα προοδεύει, θα ενσωματώνει μέσα του νέα στοιχεία και θα απορρίπτει κάποια άλλα. Πάντοτε στον άνθρωπο που ασχολείται με εκείνη, είτε επαγγελματικά είτε από απλό ενδιαφέρον, θα έχει σπουδαία ευεργετήματα.

Σχόλια

σχόλια