Ο κάτοχος των δικαιωμάτων του ψηφιακού αρχείου MP3 κωδικοποίησης τερματίζει επίσημα το πρόγραμμα χορήγησης αδειών, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της δημοφιλούς μορφής που βοήθησε στην επανάσταση της ψηφιακής βιομηχανίας ήχου και έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από δύο δεκαετίες.

Το Ινστιτούτο Fraunhofer, το οποίο είναι κάτοχος των δικαιωμάτων για την άδεια χρήσης του MP3 για προγραμματιστές, δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με το γιατί θα κινηθεί προς άλλες μορφές στο μέλλον.

Το ινστιτούτο αναγνώρισε ότι το MP3 εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές στην καταναλωτική αγορά, αλλά δεν διαθέτει την ποιότητα του σημερινού βιομηχανικού προτύπου: Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες μέσων όπως η ροή ή η τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση χρησιμοποιούν σύγχρονους κωδικοποιητές ISO-MPEG, όπως η οικογένεια AAC ή στο μέλλον το MPEG-H. Αυτά μπορούν να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και υψηλότερη ποιότητα ήχου σε πολύ χαμηλότερα bitrates σε σύγκριση με το MP3.

Το σημερινό βιομηχανικό πρότυπο είναι το AAC ή η προηγμένη κωδικοποίηση ήχου, η οποία αναπτύχθηκε κυρίως από το Ινστιτούτο Fraunhofer. Με το MP3 τερματισμένο πλέον, πιθανότατα δεν θα υπάρξει επανεμφάνιση λόγω της χαμηλής ποιότητας της μορφής.

Το πώς αυτό θα επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία παραμένει θέμα προς συζήτηση, καθώς μεγάλο μέρος του κοινού εξακολουθεί να χρησιμοποιεί MP3.

Π.χ. οι κορυφαίοι DJs τείνουν να χρησιμοποιούν άλλες μορφές, όπως το AIFF ή το WAV.

πηγή: Gizmodo

Σχόλια

σχόλια

About The Author

John Adamis

Όπου υπάρχει DJing και μουσική, υπάρχει ζωή!!! Μεγαλώνω με αυτό το "δόγμα" και περιβάλλομαι από ανθρώπους που βλέπουν την αγάπη για το DJing ως προσφορά! Αυτό είναι ...!

Related Posts