Ζούμε στην απόλυτη εποχή της συνεχόμενης κι από παντού πληροφόρησης σε όλους τους τομείς… Πληροφόρηση για τα νέα, τα gossip, το χρηματιστήριο, το survivor, τη μαγειρική και φυσικά τη μουσική σε συνεχόμενη non stop ροή μέσω tablet, κινητών, smart tvs, υπολογιστών, laptop, facebook, twitter, instagram και το story … δε συμμαζεύεται!

Δε λέμε λαμπρή η ταχύτητα, η εξέλιξη, η τεχνολογία, λαμπρή όμως και η παραπληροφόρηση για κάθε ασήμαντο που γίνεται σημαντικό μέσω του εικονικού κόσμου επικοινωνίας από τα social media …

Στη δεκαετία του 80 η ενημέρωση για τη μουσική γινόταν μέσω περιοδικών (π.χ. ΠΟΠ ΚΟΡΝ), ραδιοφώνου (προς τα τέλη της δεκαετίας ειδικά με το ξεκίνημα του ιδιωτικού ραδιοφώνου) και φυσικά της τηλεόρασης με την Κρατική τηλεόραση στα πολύ πάνω της!Σαν προγραμματισμένη ιεροτελεστία, κάθε Παρασκευή λίγο πριν τις 21.00 και για περίπου 40 λεπτά, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τις οθόνες μας video clip και σύγχρονη ξένη μουσική μέσω μιας εκπομπής σταθμού για την ιστορία της Ελληνικής TV!

Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν “Μουσική Ποπ”, μετά από τρεις εκπομπές όμως μετονομάστηκε σε “Μουσικόραμα” και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία τη δεκαετία του ’80… Η εκπομπή διήρκεσε από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 1982 μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου του 1991…

Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιώργος Ζιάκας, ενώ η μουσική σύνθεση στους τίτλους έναρξης, με τις εναλλαγές εικόνων από καλλιτέχνες σε ρυθμό πολυβόλου, ήταν του Σταύρου Λογαρίδη. Η ίδια μουσική είχε χρησιμοποιηθεί και στην ταινία “Οι Απέναντι – 1981”.   Ο παρουσιαστής της εκπομπής,  αγαπημένης στα τηλεοπτικά 80’s, ήταν ο Γιώργος Γκούτης.

Η εκπομπή υπήρξε μια πηγή τηλεοπτικής ενημέρωσης για την παγκόσμια μουσική σκηνή στη δεκαετία του ’80…

 

(μέρος του άρθρου έχει χρησιμοποιήσει πληροφοριακό υλικό από τη σελίδα http://www.apotis4stis5.com/)

 

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kiriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts