Κάποιες σκέψεις…

Δυστυχώς, η ελληνική πραγματικότητα αποτελείται από DJs με σκυφτά κεφάλια, καμία επαφή με το κοινό, αγέλαστους, αγχωμένους για το τι κομμάτι θα βάλουν μετά και για το αν θα τους “βγει” η αλλαγή.  Στο μυαλό του Έλληνα DJ έχουν ενσωματωθεί κάποια “φίλτρα” από τα οποία περνάει η σκέψη του μέχρι να φτάσει να την κάνει πράξη. Για παράδειγμα, “θα με κράξει κανείς αν το κάνω αυτό;”, “θα το χορέψουν αυτό το κομμάτι;”, “και αν κάνω λάθος στην αλλαγή;”, “θα αρέσει αυτό το κομμάτι στον μαγαζάτορα ή θα με πετάξει στο δρόμο;” και άλλα πολλά.

dj (1)

Σαν DJ είσαι υπεύθυνος για τη διασκέδαση ενός κοινού. Πως περιμένεις, λοιπόν, να διασκεδάσει το κοινό σου εάν εσύ ο ίδιος δεν περνάς καλά, εάν εσύ ο ίδιος είσαι καταγχωμένος για κάθε σου κίνηση; Το να επιλέγεις να κάνεις αυτό που γουστάρεις και αγαπάς και να μην περνάς καλά είναι παράνοια! Χόρεψε, χαμογέλα, σήκωσε το κεφάλι σου να δεις αντιδράσεις, βάλε μουσική που γουστάρεις και πιστεύεις πως θα γουστάρει και το κοινό σου. Αν κανένας από το κοινό δεν γουστάρει τη μουσική που παίζεις τότε πρέπει να αλλάξεις κοινό, όχι μουσική!

djparty-bg

Επίσης, ο εξοπλισμός που έχεις μπροστά σου έχει πολλές παραπάνω δυνατότητες από Play, Cue, Pitch, Volume Fader και EQ, άρχισε να τις χρησιμοποιείς! Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη, αυτοί που πρόκειται να σε σχολιάσουν σε περίπτωση λάθους είναι είτε αυτοί που δεν έχουν κάνει λάθη ποτέ τους (λίγο απίθανο), ή οι ίδιοι που χρησιμοποιούν μόνο τις πέντε δυνατότητες που προανέφερα. Δοκίμασε καινούρια πράγματα, είναι ότι πιο ενδιαφέρον μπορείς να κάνεις, όχι μόνο για το κοινό, κυρίως για εσένα. Μη ξεχνάς πως και τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα και ίσως είναι και πολύ πιο σημαντικά από τα “σωστά” γιατί σου δίνουν ένα μάθημα το οποίο θα θυμάσαι και δεν θα ξαναεπαναλάβεις.

maxresdefault

Το να κάνεις αυτό που αγαπάς σαν επάγγελμα από το οποίο βγάζεις τα προς το ζην είναι ο στόχος των πιο πολλών ανθρώπων στη ζωή. Σταμάτα να το υποβαθμίζεις και να το αντιμετωπίζεις σαν μια οποιαδήποτε δουλειά, γιατί δεν είναι.

Όλα είναι θέμα σκεπτικού. Άρχισε να εκτιμάς πιο πολύ τη δυνατότητα του να κάνεις αυτό που αγαπάς για να ζεις, γιατί είναι πολύ σπάνιο.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Mpampis Kousidis

Γεννημένος το '97. Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚσης, αλλά με σχετική αντιπάθεια στο φραπέ και τη ρετσίνα. Ασχολείται με DJing και σύνθεση μουσικής από τότε που ήταν αμούστακο γυμνασιόπαιδο. Αποτελεί το 1/2 των FullHouse και έχει αφιερώσει όλη του τη -μέχρι τώρα αλλά και μελλοντική- ζωή στη μουσική, καθώς σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία. Τελειομανής και ψυχαναγκαστικός σε ακραίο βαθμό. Λάτρης της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή, της γνώσης, των συναισθημάτων, του χιούμορ και του γέλιου. Στόχος του η καθημερινή αυτοβελτίωση και η προσφορά στον κόσμο.

Related Posts