Μιλώντας για ‘Ελληνες παραγωγούς που κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό, είναι από τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό. “Κόντρα” στο καλλιτεχνικό του όνομα είναι ιδιαίτερα low profile και ακομπλεξάριστος παρά το ότι είναι από τους πιο συζητημένους djs/producers της Progressive Trance σκηνής παγκοσμίως! Εμφανίσεις σε N.Αμερική και Ευρώπη, ένα διαρκώς αυξανόμενο fanbase και ένας καλλιτέχνης με άποψη και όχι μόνο καλή μουσική. Ας γνωρίσουμε τον Τάσο Αντωνίου ή όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι, Hi Profile.

5

D.K. : Καλησπέρα Τάσο και καλωσόρισες στο God Is A Dj. Eίσαι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες djs/παραγωγούς στο εξωτερικό. Μίλησέ μας για τα πρώτα βήματά σου στον χώρο της Ηλεκτρονικής Dance Μουσικής.

H.P. : Καλησπέρα και από μένα και σας ευχαριστώ γι αυτό το interview. Από μικρός ένιωθα μία έλξη για την underground dance μουσική. Θυμάμαι τον εαυτό μου 8 χρονών, ώρες ατελείωτες μπροστά στο ραδιοκασετόφωνό μας, να βάζω αυτοκόλλητα πάνω στις κασέτες ώστε να μπορώ να κάνω εγγραφή τραγουδιών από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και στη συνέχεια κόψε-ράψε για να τις μιξάρω. Στα 11 μου, είχε η θεία μου ένα Yamaha αρμόνιο της εποχής αρκετά μεγάλο και εντυπωσιακό για τα παιδικά μου μάτια και εκεί περνούσα αρκετές ώρες όποτε πήγαινα σπίτι της, παίζοντας ότι μελωδία άκουγα. Δίχως καμία σπουδή πάνω στην αρμονία, μουσική τεχνολογία & παραγωγή, εντελώς αυτοδίδακτος, το 1998 ξεκίνησα να δημιουργώ μουσική, δουλεύοντας σκληρά με επιμονή, με αποτέλεσμα 3 χρόνια αργότερα να ξεκινήσω στην δισκογραφία. Το 2009 αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια για κάτι μεγαλύτερο στην καριέρα μου και έτσι δημιούργησα το project HI PROFILE . Με άλλα λόγια πάνε 16 χρόνια που είμαι στην δισκογραφία και στα stages.

6

D.K. : Το project Hi Profile πώς προέκυψε;

H.P. : Προέκυψε μέσα από πάρα πολλή σκληρή δουλειά, μιας και όπως προανέφερα δεν είχα τις γνώσεις ούτε τις σπουδές πάνω στην μουσική παραγωγή. Απλά ήθελα πάντα να γράφω την δική μου μουσική και ήθελα πάντα να ταξιδεύω. O συνδυασμός αυτών των παραγόντων δημιούργησε το project HΙ PROFILE!

D.K. : #ProGREECEve Trance. Ένα είδος με μεγάλο κοινό στο εξωτερικό και ένα hashtag που έγινε viral. Πόσο δύσκολο είναι για έναν Έλληνα παραγωγό να γίνει γνωστός εκτός συνόρων;

H.P. :  Όταν πρωτοείπα την ατάκα αυτή το 2009 άρεσε σε πολλούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα πως θα γινόταν viral έως και σήμερα, γιατί πάντα μου άρεσε να λέω ότι δημιουργώ ProGREECEve Trance και όχι Progressive, προβάλλοντας έτσι την πατρίδα μας. Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο για κάποιον που έχει στόχους, που είναι συνεπής, που εργάζεται σκληρά και δημιουργικά για αρκετές ώρες την ημέρα κάθε μέρα! Με τα social media μπορείς να προσεγγίσεις δισκογραφικές & παραγωγούς με τεράστια ευκολία, κάτι που κάποτε ήταν ακατόρθωτο. Επίσης ‘ΟΛΗ η γνώση για το αντικείμενο υπάρχει στο διαδίκτυο και εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα ώστε να μάθεις να γράφεις μουσική, να χτίσεις ένα project από την αρχή και να το προβάλλεις. Με άλλα λόγια το να γίνεις γνωστός θεωρώ είναι εύκολο. Πολλοί το έχουν καταφέρει. Το να παραμείνεις γνωστός για πολλά χρόνια. Αυτό είναι το δύσκολο. Και είναι κάτι που το έχουν κάνει λίγοι.

1

D.K. : Στις live εμφανίσεις σου έχεις μία πιο άμεση επαφή με το κοινό. Πέραν του live performance που από μόνο του προσδίδει μία διαδραστικότητα , ‘’παίζεις’’ με τον κόσμο και προσφέρεις ένα ολοκληρωμένο, θα λέγαμε, show. Πες μας πως βιώνεις αυτή την επαφή με το κοινό.

H.P. : Είναι το ίδιο το κοινό που ζητάει αυτήν την διαδραστικότητα. Είναι το ίδιο το κοινό που θέλει να δει αυτό το κάτι παραπάνω από το αγαπημένο του project. Πάντα πίστευα ότι το να μένεις στάσιμος και απρόσιτος πίσω από τα decks χωρίς να επικοινωνείς με διάφορους τρόπους με αυτούς που πλήρωσαν και ήρθαν να σε ακούσουν, είναι κάτι άσχημο και προσβλητικό και νομίζω ανήκει σε μια άλλη εποχή. Σίγουρα δεν μιλάω για υπερβολές που έχουμε δει απο κάποιους dj/παραγωγούς κατά την διάρκεια του live performance, αλλά σίγουρα το παιχνίδι είναι μέρος του show.

D.K.: Υπάρχει κάποια εμφάνισή σου που σου έχει μείνει χαραγμένη ;

H.P. : Όχι. Κάθε εμφάνιση σε κάθε χώρα είναι ξεχωριστή και μένει πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά μου.

3

D.K. : Τί θα χαρακτήριζες ως την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για εσένα ;

H.P. : Την γυναίκα μου!

D.K.: Ζούμε στην εποχή των social media. Θεωρείς πως η ενεργή παρουσία ενός καλλιτέχνη σε αυτά, μπορεί να του δώσει μία παραπάνω ώθηση;

H.P. : 100% ! Συνηθίζω να λέω ότι η αναλογία του στησίματος ενός project είναι ένας συνδυασμός καλής μουσικής με το σωστό promotion. Αν κάποιος νέος παραγωγός δώσει έμφαση και στα 2, τότε με σκληρή δουλειά πάνω σε αυτούς τους 2 τομείς, κάποια στιγμή θα έχει σίγουρα αποτέλεσμα. Ούτε μόνο η καλή μουσική αρκεί ούτε μόνο το σωστό promotion. Αυτά τα 2 είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Γνωρίζω ήδη αρκετούς παραγωγούς, με καταπληκτική μουσική και λάθος κινήσεις στην προβολή τους, οι οποίοι δυσκολεύονται στο να κάνουν το επόμενο βήμα. Όπως επίσης γνωρίζω και παραγωγούς που έκαναν όλες τις σωστές κινήσεις για να έχουν προβολή αλλά μουσικά υστερούσαν. Είναι καθαρά συνδυασμός και των δύο!

7

D.K. :Τα τελευταία χρόνια η Ηλεκτρονική Dance Μουσική έχει γίνει ένα είδος μόδας. Θεωρείς πως είναι θετική αυτή η αύξηση τόσο του κοινού όσο και των καλλιτεχνών ;

H.P. : Η Ηλεκτρονική Dance Μουσική δεν έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Ήταν πάντα στη μόδα και θα είναι πάντα! Απ’ την εποχή των 70΄s είχαμε και έχουμε την disco, στα 80’s είχαμε και έχουμε ακόμα την pop και στην συνέχεια την πρωτοεμφάνιση της techno & house κάπου εκεί γύρω στα 90΄s και τις έχουμε ακόμα με όλα τα είδη που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς. Φυσικά και θεωρώ πολύ θετική την αύξηση της αγάπης του κοινού στην Ηλεκτρονική Dance Μουσική. ΄Οπως και εξίσου σημαντική θεωρώ την εμφάνιση νέων καλλιτεχνών, νέων δισκογραφικών εταιριών, νέων μουσικών sites & blogs και νέων φεστιβάλ που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη .

4

D.K. : Υπάρχει κάποιο άτομο που θα χαρακτήριζες μέντορά σου; Που σε βοήθησε είτε στο ξεκίνημά σου είτε στην πορεία ;

H.P. : ‘Οχι δυστυχώς δεν είχα κανέναν και ήταν κάτι που χρειαζόμουν. Σίγουρα όμως, υπήρχαν και υπάρχουν φίλοι που αλληλο-βοηθιόμαστε σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια.

D.K. : Αυτή την περίοδο σε πετυχαίνουμε σε ταξίδια σε Βραζιλία, Γερμανία, Μεξικό και άλλες χώρες. Στην χώρα μας υπάρχει πιθανότητα να σε συναντήσουμε καλλιτεχνικά κάποια στιγμή στο μέλλον; Τί να περιμένουμε από τον Hi Profile μέσα στο 2017 ;

H.P. : Πάντα μπλοκάρω κρυφά από το agency μου 2-3 dates ώστε να μπορώ να τα έχω free για να εμφανίζομαι στην Έλλαδα ! Οπότε, είμαι χαρούμενος που καταφέρνω να εμφανιστώ 2-3 φορές το χρόνο στην Ελλάδα. Είναι τεράστια τιμή για εμένα. Εμφανίστηκα την πρώτη χρονιά στην Αθήνα σε ένα φανταστικό show που μόνο η FSI Dance θα μπορούσε να παρουσιάσει . Φανταστική εμπειρία να εμφανίζεσαι σε club στην πατρίδα σου και να εισπράττεις τόση αγάπη από 2000 + κόσμο! Τον Μάρτιο θα εμφανιστώ στην Θεσσαλονίκη και λογικά από Σεπτέμβριο θα υπάρξει μία ακόμη εμφάνιση στην Αθήνα. Από τον HI PROFILE να περιμένετε ακόμη περισσότερες ελληνικές σημαίες στα dancefloors ανά τον πλανήτη!

2

D.K. Σε ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου στο GodisaDJ.gr

H.P. : Εγώ σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Γνωστός ως Dimi Badger , A & R της 1db Records και μέλος των Medusa ... Τί εννοείτε δεν τον ξέρετε; Κάνει πολλά και τα κάνει όλα εξίσου χάλια. Ηχολήπτης, dj , παραγωγός και τώρα την έχει δει και αρθρογράφος. Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό (φυλάχτε τις κόρες σας) και μονίμως έτοιμος να ευτελήσει το οποιοδήποτε σοβαρό θέμα πέσει στο τραπέζι.

Related Posts