Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου σήμερα!

Αλήθεια πόσο έχει αλλάξει το ραδιόφωνο πλέον το έχουμε αντιληφθεί;
Το ραδιόφωνο είναι ένα μαγικό μέσο επικοινωνίας! Επί σειρά δεκαετιών μπόρεσε να μεταφέρει συναισθήματα και να ταξιδέψει ακροατές με μουσικές, ιστορίες, φωνές και πάσης φύσης εκπομπές!

Είναι το μέσο που ψυχαγωγεί, ενημερώνει, σου κρατά συντροφιά στο αυτοκίνητο, στο γυμναστήριο, στις χαρές και τις λύπες! Είναι το εργαλείο που θα σου μάθει επιτυχίες, θα σε ενημερώσει για τα μουσικά δρώμενα, για τις καθημερινές πολιτικές εξελίξεις, το μέσο που θα σε πάει γήπεδο ή που θα σου χαρίσει αναμνήσεις με την επιλογή ενός αγαπημένου classic κομματιού που άκουγες στην εφηβεία σου!

Τουλάχιστον έτσι ήταν το ραδιόφωνο μέχρι και πριν μερικά χρόνια!

Σήμερα η τεχνολογία και η ανάπτυξη διέκοψαν κάθε τι αυθεντικό που είχε η σχέση με τη βελόνα ή τη κεραία των FM! Την αμεσότητα, τον αυθεντικό ρομαντισμό, τις υπέροχες φωνές, τον αψεγάδιαστο λόγο, την προσωπική σχέση ακροατή και παραγωγού.

Σήμερα κυριαρχεί το radio software, οι επιμελημένες λίστες με επαναλαμβανόμενες επιτυχίες κατά ριπάς ανά ημέρα, τα κοινότυπα jingles όπου όλα τα ραδιόφωνα είναι #1 στη πόλη και το άχρωμο στυλ σταθμών που έχουν κάτι από γεύση «μέντας», μπαχαρικού που πιπερίζει, κεφιού στο τσακίρ «ντέρτι» και ούτω καθεξής!

Στα FM χάθηκε η μπάλα, διότι με γνώμονα την ακροαματικότητα χάθηκε η ποιότητα! Που είναι τα ραδιόφωνα για τα οποία στηνόσουν με τις ώρες για να τα ακούσεις; Που γινόντουσαν μόδα και κουβαλούσαν χιλιάδες ακροατές στην έδρα τους για να γνωρίσουν τους παραγωγούς; Που σε μάθαιναν μουσικές γνώσεις σαν ζωντανή εγκυκλοπαίδεια, σου ετοίμαζαν αφιερώματα και σε έκαναν να ανακαλύψεις μουσικές από όλα τα χαρτογραφημένα μήκη και πλάτη της δισκογραφίας; Απλά εξαφανίστηκαν στον βωμό της μέτρησης, των δημοσίων σχέσεων και φυσικά της μικρής και ολοένα μικρότερης διαφημιστικής πίτας που διατηρεί εν ζωή πολλές συχνότητες.

Η ποιότητα ή η εξειδίκευση πέρασε πλέον στο ιντερνετικό ραδιόφωνο μαζί με τον ρομαντισμό! Στο web radio βρίσκουμε πλέον τους άλλοτε ρομαντικούς του ραδιοφώνου που συνεχίζουν να ζουν με τον ψαγμένο ήχο, μεταδίδουν πραγματικά φανταστικές μουσικές και παρασύρουν ακροατές τόσο στην Live όσο και στην on – demand στόχευση και ακρόαση εκπομπών!

Άτομα που από την τσέπη τους πριμοδοτούν τα μηνιαία έξοδα του hosting, της ΑΕΠΙ, των μηχανημάτων, φτιάχνουν από μικρά έως καταπληκτικά σε μέγεθος studios και εγκαταστάσεις, διότι ακριβώς υπάρχει αγάπη, πάθος, μεράκι και κυρίως κενό υγιούς μουσικής ποιότητας και ακροατηρίου που λείπει από τα συμφέροντα των FM – κι ας είναι εις γνώση τους – πως δεν πρόκειται να λάβουν οικονομική αναγνώριση και ευρωστία! Ας είναι καλά η αγάπη για το μικρόφωνο, την κονσόλα και τις πραγματικά ωραίες και προσεγμένες λίστες με μουσικάρες!

Επιλέξαμε ανθρώπους με αγάπη για το ραδιόφωνο από FM & Web radios, ρωτήσαμε για την δουλειά τους και σας τους παρουσιάζουμε:

must radio athens

Radio Must Athens
Facebook page:                                https://www.facebook.com/radiomustathens
Official Web page:                           http://www.radiomustathens.com/

listen
Ρωτήσαμε τον Chris Tsirigoulis manager του ραδιοφώνου: “Πως μπορείς και ενώνεις μέσα από ένα ραδιόφωνο τόσους πολλούς και καταξιωμένους ‘Ελληνες DJs”?

Chris Tsirigoulis CEO/Manager:

“Εξ αρχής δεν ήταν εύκολο. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη τόσο με τους djs όσο και με το κοινό. To 2010 άλλωστε που ξεκινήσαμε, δεν υπήρχαν πολλά ραδιόφωνα που μετέδιδαν σε 24ωρη βάση Non stop όλα τα είδη της χορευτικής μουσικής. Με δεδομένη ωστόσο την κοινή αγάπη όλων για την ηλεκτρονική μουσική, το να συνυπάρχουν σε ένα – καταξιωμένο πια – Dance ραδιόφωνο οι καλύτεροι Έλληνες dj’s και παραγωγοί, αποδείξαμε ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο.

Με αποτελεσματική συνεννόηση & συνεργασία αλλά και αμοιβαία εμπιστοσύνη, έχοντας όλοι ως κοινό στόχο να μεταδίδουμε καλή χορευτική μουσική, καταφέραμε να είμαστε το ραδιόφωνο που συνεργάζεται παράλληλα με περισσότερους από 90 dj’ s & παραγωγούς και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό!”

join

Join Radio 
Facebook page:                                https://www.facebook.com/JoinRadio/
Official Web page:                           http://www.joinradio.gr/

listen

Η Αφροδίτη Σημίτη με τη βελούδινη φωνή της στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή και έγινε η πιτσιρίκα για την οποία θα άκουγες ΚΛΙΚ FM μετά μανίας! Μια σχολή από μόνη της! Πέρασε από πολλά ραδιόφωνα & τηλεοπτικά κανάλια μέχρι να ιδρύσει το δικό της ιντερνετικό ραδιόφωνο το Join Radio που 3 χρόνια μετά το ξεκίνημά του έχει πετύχει το στοίχημα της βιωσιμότητας. Η ίδια θα πει στα πρώτα γενέθλια του σταθμού στο popaganda για την επέλαση του διαδικτύου σε συνδυασμό με την κρίση και τους πάλαι ποτέ «γκλαμουράτους» ομίλους:

«Έχω ζήσει όλες τις φάσεις. Από τα πολλά λεφτά, τη χλιδή στους ομίλους, τα απίστευτα ποσά που ξόδευαν σε φωτογραφίσεις και άλλες αηδίες. Αλλά επειδή ακριβώς ήμασταν σε ραδιόφωνα, δε μας πήρε η μπάλα. Παρ’ όλο που ήμασταν στους σταθμούς του Κωστόπουλου ή του Λυμπέρη, που είχαν τη σφραγίδα του lifestyle, εμείς με κάποιο μαγικό τρόπο, γλιτώναμε. Ήταν λογικό να γίνει αυτό το ξεσκαρτάρισμα. Είχαμε πάρα πολλούς σταθμούς για την κουτσουλιά που είμαστε σαν χώρα. Όπως έχουμε τα πάντα σε μεγάλο πλήθος: πάρα πολλές εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, φούρνους, σουβλατζίδικα».

Τελικά όμως τα web radios κερδίζουν όντως ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του ακροατηρίου; Ή είναι ένας ακόμη αστικός μύθος; «Ουσιαστικά καταργήθηκε η δουλειά μας, γιατί δεν μπορείς να ζεις πλέον από αυτό. Οπότε καλύτερα άμα θες να συνεχίσεις να το κάνεις, να το κάνεις και όπως σου αρέσει. Αφού έτσι κ αλλιώς δε θα ζήσεις από αυτό. Είναι θέμα χρόνου και αλλαγής συνήθειας για να ενταχθεί το web radio στην καθημερινότητά μας. Όλοι έχουμε δουλέψει στο επίγειο, κανείς μας δεν ήταν τόσο συνεπής, ποτέ. Γιατί η σχέση με τους ακροατές είναι διαφορετική. Ανέκαθεν είχαμε στενή σχέση, εδώ όμως γίνεται πιο ζεστή και άμεση. Έχει δημιουργηθεί μια κοινότητα και νιώθεις ότι τους προδίδεις άμα αργήσεις ή αν δεν έρθεις μία μέρα».

vanilla

Vanilla Radio 
Facebook page:                                https://www.facebook.com/Vanilla.Radio.Greece
Official Web page:                           https://www.vanillaradio.gr/

listen

Βρήκαμε τον φίλο και ιδιοκτήτη του Vanilla Radio Γιώργο Μπεκρή και τον ρωτήσαμε:

Τι είναι αυτό που κάνει το Vanilla Radio να διαφέρει από τα υπόλοιπα ιντερνετικά ραδιόφωνα;

“Νομίζω ότι δεν είναι τόσο εύκολο να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση .Ή μάλλον η απάντηση είναι παράδοξη. Πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα. Θα θέλαμε όμως να μιλήσουμε για το πως βλέπουμε εμείς το vanilla radio .Σίγουρα για εμάς ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο της house μουσικής. Στην συνέχεια όμως ανακαλύψαμε ότι θέλαμε να επεκτείνουμε την μουσική μας εξερεύνηση και σε άλλα είδη μουσικής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το vanilla radio δεν είναι απλά μια ενασχόληση ή κάποιου είδους αγαπημένη μας διέξοδος για να περνάμε τον ελεύθερό μας  χρόνο.
Είναι το πάθος μας, το αγαπημένο μας μέσο διαφυγής από την σκληρή καθημερινότητα όλων μας. ‘Έστω και αν αυτό σημαίνει ατελείωτες ώρες ενασχόλησης και αναζήτησης κάθε φορά του  “μοναδικού” τραγουδιού που θα μας κάνει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να ερωτευόμαστε, να ελπίζουμε και να συνεχίζουμε…”.

jazzler

Jazler software

Facebook page:                                https://www.facebook.com/jazlersoftware
Official Web page:                           http://www.jazler.gr/

O Χρήστος Βαλασέλλης είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με χιλιάδες ραδιόφωνα ανά την υφήλιο! Κι αυτό γιατί είναι ο εμπνευστής, ιδρυτής αλλά και η ψυχή ενός από τα δημοφιλέστερα radio softwares με αναγνώριση σε όλο τον πλανήτη, του jazler φυσικά! Αν είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα, θα είχε πιθανά γίνει πάμπλουτος, θα τον καλούσαν για ραδιοφωνικές ημερίδες και διαλέξεις. Μεγάλωσε και ζει όμως στο Αιγαίο. Βρήκαμε τον Χρήστο κάπου ανάμεσα στις σεισμικές δονήσεις που “χτυπούν” αυτές τις ημέρες την πολύπαθη Μυτιλήνη (που ποτέ δεν εγκατέλειψε) και το studio του Kiss Fm Mυτιλήνης (του οποίου είναι ιδιοκτήτης) και τον ρωτήσαμε γιατί άλλο, το ραδιόφωνο φυσικά:

“Ως ιδρυτής ενός των κορυφαίων radio softwares στον χώρο των media θεωρείς πως η τεχνολογία ωφέλησε την εξέλιξη των σταθμών ή έκανε πιο απρόσωπη την παρουσία τους;”

“Πάντα όπου ανακατεύεται η τεχνολογία και εν μέρει αντικαθιστά τον άνθρωπο, το κάνει πιο απρόσωπο. Και γενικότερα η σύγχρονη τάση το κάνει πιο απρόσωπο με τις ιντερνετικές υπηρεσίες on-demand που προσαρμόζονται με τις προτιμήσεις του ακροατή (βλέπε spotify κλπ, ακόμα και YouTube). Έχω παρατηρήσει τον ακροατή να είναι πολύ πιο επιλεκτικός με τη μουσική που ακούει και να απορρίπτει εύκολα ένα ραδιόφωνο που βγάζει συναίσθημα από τους παραγωγούς του. Και ο ακροατής έχει γίνει πιο απρόσωπος. Η τεχνολογία βοηθάει να γίνει μια δουλειά γρηγορότερα και ευκολότερα. Είναι όμως στο χέρι του ανθρώπου αν θα το αφήσει τελικά στο “μηχανικό” ή όχι. Στο εξωτερικό δεν έχει εξαφανιστεί το ραδιόφωνο με προσωπικότητα. Στην Ελλάδα εξαφανίζεται σιγά σιγά λόγω της κρίσης. Πέρα από τα ραδιόφωνα των μητροπολιτικών σταθμών, η επαρχία δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αυτό που μπορούσε πριν μια δεκαετία. Η κυβέρνηση από την άλλη, δεν βοήθησε ποτέ τα ραδιόφωνα. Από τα πρώτα χρόνια ήταν τυπικά παράνομα και χωρίς προδιαγραφές, και η κρίση δεν βοηθάει τώρα. Το ραδιόφωνο έγινε πιο απρόσωπο ναι, αλλά γιατί ο άνθρωπος το επιδιώκει αυτό”.

amx

Η Anna Maria Harokopou είναι μια γυναίκα που πρωταγωνίστησε πίσω από ένα μικρόφωνο και μια κονσόλα και συνέδεσε το όνομα και τη καριέρα της με τον ΚΛΙΚ FM, την underground σκηνή που πέρασε και από τα FM και φυσικά τον BEST 92,6 στον οποίο επέστρεψε και βρίσκεται σήμερα!

“Tι κάνει το κοινό του Best τόσο ξεχωριστό στη σχέση του με τους παραγωγούς του; Πιο είναι το μυστικό;” την ρωτήσαμε…

“Δεν υπάρχει μυστικό άλλο απο τη σχέση μεταξύ μας. Το λέει και το βασικό μας τζινγκλ: Be one of us! Είναι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, περάσαμε βασικά στάδια ζωής μαζί, σπουδές γάμους κλπ. Έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, πάθος για καλή μουσική σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Μουσική χωρίς περιορισμούς και καλούπια, κάτι πολύ βασικό σε μια εποχή που μας έχει όλους σε περιορισμό. Πράγματι, φέτος έκλεισα 21 χρόνια στο ραδιόφωνο! Από τότε ως σήμερα…όλα έχουν αλλάξει. Στα 90’ς όλο αυτό ήταν ακόμα καινούριο. Θυμάμαι έντονα τη μυρωδιά του φρέσκου βινυλίου και την αγωνία να φτάσω στην εκπομπή για να το παίξω. Σε μια εποχή μάλιστα που η dance σκηνή δεν είχε θέση στο ελληνικό ραδιόφωνο. Δε θα ξεχάσω τη μέρα που η καθημερινή μου εκπομπή μεταφέρθηκε στο ΣΚ, για να μην τους ζαλίζω με τα χορευτικά! Πρέπει να ήταν γύρω στο 98. Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες εποχές! 10-1 Σάββατο και Κυριακή, με δυο κουτιά βινύλια, club music το Σάββατο, downtempo electrónica την Κυριακή. Όλοι οι ξένοι DJ’s πέρναγαν από κει για ένα live πριν το σετ τους στο club. Με τα χρόνια και την πρόσβαση στο διαδίκτυο χάθηκε η μαγεία εκείνης της εποχής. Τώρα δεν περιμένεις τον Dj να σε ενημερώσει. Το βρίσκεις μόνος σου. Και μετά από τόσα χρόνια δεν είναι πια κάτι καινούριο να ακούς αυτόν τον ήχο στο ραδιόφωνο. Το θέμα είναι πως εκτός του Best ελάχιστα ραδιόφωνα στα Fm, υποστηρίζουν την ποιοτική ηλεκτρονική σκηνή. Αυτό έλειψε στον κόσμο τα χρόνια που ο Best δεν λειτουργούσε. Και φάνηκε μόλις αρχίσαμε να εκπέμπουμε πάλι πριν ένα χρόνο. Για πολλούς η συχνότητα παρέμεινε στη θέση 1 στα ραδιόφωνα του αυτοκινήτου, ακόμα και όταν εξέπεμπε μόνο χιόνια. Προσωπικά απολαμβάνω την μια ώρα καθημερινά που μοιράζομαι με τους ακροατές τα νέα τραγούδια που ανακαλύπτω. Η μαγεία μετατοπίστηκε ως εξής: παλιά έπαιζα τον νέο ήχο. Τώρα που ο ήχος δεν είναι πια νέος, με μαγεύει η διαδικασία να βρω το διαμαντάκι μέσα στις εκατοντάδες παραγωγές που τόσο εύκολα κυκλοφορούν πια ψηφιακά”.

mouratidis

Νίκος Μουρατίδης

Facebook page:                                https://www.facebook.com/nikosmouratidisline/
Official Web page:                           http://www.nikosonline.gr/

Το όνομά του δε χρειάζεται συστάσεις! Εκρηκτικός και αυθεντικός όσο λίγοι στα media, έχει συνδέσει τη καριέρα του με ένα μικρόφωνο και τα καλύτερα χρόνια του ραδιοφώνου πίσω από συχνότητες που άφησαν ιστορία στα ΕΡΤΖΙΑΝΑ! ANT1, ΚΛΙΚ FM, BEST κ.α. μόνο μερικοί από το πλούσιο βιογραφικό ενός gentleman του μικροφώνου που φιλοξένησε σε εκπομπές του ιερά τέρατα της μουσικής όπως η Νάνα Μούσχουρη και σπουδαία αφιερώματα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, όπως αυτό για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου! Που εξέλιξε με την παρουσία του την δισκογραφία, ανακαλύπτοντας μουσικά διαμάντια μέσα από τις θέσεις που υπηρέτησε σε labels και μας τα έμαθε πάντα βράδυ, μέσα από τις συχνότητες! Ρωτήσαμε τον Νίκο Μουρατίδη:

Πόσο μεγάλο είναι το χάσμα του ραδιοφώνου του χτες με το σήμερα; Τι έγινε και χάθηκε η μαγεία; Φταίει η μουσική, οι λίστες που μπήκαν στα ραδιόφωνα ή η κρίση που έκανε το μέσο φτωχό και απρόσωπο;

“Φταίνε απόλυτα τα playlist και φταίει φυσικά που δεν υπάρχουν πια ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Σήμερα κάνουν ραδιόφωνο άνθρωποι άσχετοι με το μέσον. Άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους δίσκους και cd. Άνθρωποι που πάνε να κάνουν εκπομπή χωρίς να κουβαλάνε την μουσική που θα παίξουν. Σήμερα κάνουν ραδιόφωνο κάποιοι celebrities της τηλεόρασης που απλά παίζουν το ρόλο του εκφωνητή, λένε αστειάκια και κουτσομπολιά για τηλεοπτικά πρόσωπα και πατάνε το enter για να πέσει το επόμενο προεπιλεγμένο τραγούδι”.

nikos-mouratidis-radio

“Τι σε γεμίζει με περηφάνια όταν σκέφτεσαι ότι υπηρέτησες με αγάπη το ραδιόφωνο; Ποιες είναι οι στιγμές που δεν ξεχνάς;”

“Με γεμίζει περηφάνια το γεγονός ότι επί 15 χρόνια καθημερινών εκπομπών, από την εκπομπή μου, δεκάδες τραγούδια έγιναν τεράστιες επιτυχίες”.

loud

Loud Radio

Facebook page:                                https://www.facebook.com/LoudRadio888
Official Web page:                           http://www.loudradio.gr

listen

O Γιώργος Αναστασίου είναι άνθρωπος που η λέξη ραδιόφωνο του λέει πολλά καθώς ζει και αναπνέει πάνω από 20 χρόνια με καθημερινό αγώνα και αγάπη γι αυτό, ως ιδιοκτήτης ραδιοφώνων στην επαρχία (#loudradio #rythmos892 #nrg91) και ιδιοκτήτης της αγαπημένης πλατφόρμας streaming – OnRadio.

Γιώργο καλησπέρα! Γιατί το web radio κερδίζει τη μάχη πλέον στη λέξη ραδιόφωνο; Τι έρχεται στο μέλλον; Πόσο άμεσα θα ακούμε web radios στο αυτοκίνητο;

“Το web radio κερδίζει τη μάχη σε πολλά σημεία. Μοιάζει λίγο με το παλιό καλό ραδιόφωνο όπου ο έλεγχος ανήκει περισσότερο στον παράγωγο. Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, λόγου, μουσικών κι αλληλεπίδρασης με τους ακροατές. Δε χρειάζεται επίσης το ραδιόφωνο να κράτα μια συγκεκριμένη μουσική ταυτότητα Μπορεί να εναλλάσσει τα είδη μουσικής και αυτό είναι μια μουσική όαση στ αυτιά παραγωγού κι ακροατών

Στο μέλλον κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι έρχεται.. Οι ιδέες πολλές κ θα ρθουν κι άλλες…”

cavo paradiso radio

Cavo Paradiso Radio:

Facebook page:                                 https://www.facebook.com/Cavo-Paradiso-Radio-Official-Page-341610644403/
Official Web page:                            http://www.cavoparadisoradio.com/live.php

listen

O ιερός βράχος του Ελληνικού clubbing στη Μύκονο, το Cavo Paradiso, έχουμε όλοι να αναγνωρίζουμε ότι είναι και θα παραμένει ψηλά στη συνείδηση των clubbers της χώρας κάτι αδιαμφισβήτητο και πιθανά αξεπέραστο σε ποιότητα και αρχές που υπηρετεί για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα ηλεκτρονικής μουσικής. Εδώ και χρόνια – με πολλούς να μη το γνωρίζουν ακόμη και σήμερα – διαθέτει ένα άρτιο μουσικό web radio που παίζει non stop 24/365 καταπληκτική ηλεκτρονική μουσική σε λίστα και όμορφα jingles, με πολύ low profile χαρακτήρα που απευθύνεται στον αυθεντικό “clubber” ραδιοφωνικό ακροατή που δε βρίσκει αυτό που ζητάει στα FM!

up radio

UP Radio

Facebook page:                                 https://www.facebook.com/radio886/
Official Web page:                            http://www.upradio.gr/

listen

Τελευταία και καθολου αμελητέα στο αφιέρωμά μας στους ανθρώπους και τα μέσα του ραδιοφώνου η περίπτωση του Up Radio. Ένα ραδιόφωνο που γεννήθηκε αμέσως μετά από το αποτυχημένο επιχειρηματικό εγχείρημα του πρώην NRJ (συνταγή franchiσe εξ Παρισίων), μέσα από το πάθος αυθεντικών επαγγελματιών που αγαπούσαν και αγαπούν την dance σκηνή και μπορούν να συνθέσουν εκπληκτικές μουσικές λίστες (Nikos Tsiaras & Μαριλένα Δάρρα!) συγκινώντας με τον τρόπο αυτό αυθεντικό κοινό που θα τους αγκαλιάσει και θα γεμίσει με ακροαματικότητα την συχνότητα των 88,6 που θα γίνει σύνθημα χορευτικής απογείωσης στη Πρωτεύουσα για κάτι περισσότερο από 2 χρόνια, μέχρι το ιδιοκτησιακό περιβάλλον να μετατρέψει εκ νέου τη συχνότητα των FM σε mainstream απόχρωση με “Panda” αμφισβήτιση. Το Up Radio κλωνίζεται, ο κόσμος έχασε ένα πολύτιμο εργαλείο στα FM και η κίνηση στο δρόμο, δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς το κουμπάκι του Up Radio στη μνήμη!

Το ραδιόφωνο από τα FM παίρνει μετάθεση στο web όπου και παραμένει δυνατό και αγαπημένο! Ο “Panda” δεν έμεινε για πάντα, στη κυριολεξία έζησε κάτι μήνες και αποχώρησε κι αυτό σαν αποτυχημένο από τον ραδιοφωνικό χάρτη γιατί απλά δεν ενέπνευσε και δεν έδωσε αυτό το κάτι στο κοινό του…

Radio-Days1

Τέλος, στον χώρο των Ελληνικών ραδιοφώνων υπάρχει ένα καταπληκτικό web portal ενημέρωσης γύρω από τον χώρο που στηρίζει και ενημερώνει με δυνατό και πολλές φορές αιχμηρό λόγο τα περί ραδιοφώνου στην Ελλάδα, το http://e-tetradio.gr/ που αξίζει της προσοχής όλων όσων αγαπούν το ραδιόφωνο και τους ανθρώπους του.

13 Φεβρουαρίου! Ημέρα ραδιοφώνου!

Ημέρα έκφρασης και μικροφώνου! Το ραδιόφωνο εξελίχθηκε, ενηλικιώθηκε, άλλαξε, δεν θα αφήσει ποτέ όμως πίσω του τις “αφιερώσεις” σε άτομα αγαπημένα, με τραγούδια λατρεμένα! Γιατί όπως λέει και ένα αγαπημένο Αγγλικό ρητό:

“People change, memories DON’T”

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kiriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts