Η Pioneer ανέβασε ένα βίντεο το οποίο αποκαλύπτει λίγα πράγματα από το νέο Rekordbox που βρίσκεται σε φάση beta testing, στου οποίου τη λίστα και βρίσκομαι! Το νέο Rekordbox λοιπόν από όσο μπορούμε να δούμε και στο βίντεο δείχνει να ενσωματώνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά για το live set ενός dj. Κάποια από αυτά είναι η λίστα samples (Rekordbox Sample Decks) (!), τα 8 πλέον hot cue, δύο διαφορετικών ειδών εφέ, τα fx και τα cfx, τα 8 pads που μπορούν να χρησιμοποιούνται εκτός από hot cues και σαν “pad fx”, “slicer” και “beat jump”. Προφανώς αρκετά ακόμη θα μπορέσουμε να σας πούμε μόλις έρθει στα χέρια μου η beta έκδοση.

Μαζί με την εμφάνιση των stems σε live mixing από την Native instruments με το Traktor, η Pioneer κάνει και αυτή την κίνησή της προς το future djing, όπως μου αρέσει προσωπικά να το αποκαλώ. Αυτό σημαίνει πολλές περισσότερες δυνατότητες στο live remixing, ώστε όλη αυτή η τεχνολογία που βιώνουμε να αποκτάει και κάποιο νόημα και να ξεφύγουμε πια από το «όλοι μπορούν να γίνουν dj με ένα laptop” και το “fade in fade out” κομματιών που πλέον γίνεται μόνο του…

Φυσικά το νέο Rekordbox δείχνει να αδυνατεί να λειτουργήσει στα υπάρχοντα μηχανήματα (cdj’s), οπότε θα πάρω ένα μικρό ρίσκο να σας πω ότι θα αναμένουμε τις νέες “cdj’s” ναυαρχίδες με τη λήξη της beta φάσης του νέου Rekordbox προς το τέλος Σεπτεμβρίου, όπου είναι και η φυσιολογική ροή εμφάνισης των εκάστοτε νέων cdj’s στην οποία μας έχει συνηθίσει η pioneer, να εμφανίζει δηλαδή τις νέες ναυαρχίδες της κάθε 3 χρόνια. Σε αναμονή λοιπόν!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts