Μπήκες και εσυ λοιπόν στον κόσμο του Djing και είσαι έτοιμος να κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Συχνά τα περισσότερα ερωτήματα πριν αγοράσουμε ενα midi controller είναι η ποιότητα κατασκευής του, με πόσα softwares θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε και πόσο σύγχρονο είναι σαν controller. Το πιο βασικό όμως ερώτημα πίσω από όλα αυτά είναι ένα, πόσο μεγάλο είναι το budget μας? Έχω τόσα χρήματα να διαθέσω ώστε να πάρω ένα από τα καλύτερα controller της αγοράς?

Στο παρακάτω άρθρο θα σας δείξουμε 3 πολύ αξιόπιστα και ιδανικά για το ξεκίνημα, midi controllers που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.

Pioneer DDJ-RB

pioneerddj

Ένα καινούριο δικαναλο midi controler της pioneer όπου συνοδεύεται με το ολοκαίνουργιο rekordbox Dj. Μία πολύ καλά στημένη κονσόλα, κλασική διάταξη όπως θα δείτε στα σημεία Play-Cue,Hot Cue, Beat Jump και Slicer, ενώ έχει προστεθεί ένα ακόμη κουμπί για την καινούργια λειτουργία Sequence Call. Ένα αρκετά ελαφρύ controller που είναι ιδανικό για mobile χρήση και γενικά μια κονσόλα που διαθέτει ό,τι χρειάζεσαι για τα πρώτα σου βήματα Η τιμή του είναι γύρω στα 240 ευρώ.

Pioneer DDJ SB2

pdj_ddj-sb2-main

Ο διάδοχος του SB έρχεται στην αγορά με περισσότερα pro στοιχεία επάνω του. Με τέσσερα κανάλια και πλήκτρα για την άμεση εναλλαγή τους, με δύο μεγάλα jog wheels για τον πλήρης χειρισμό και ένα άνετο scratching. Για ακόμη μια φορά κλασική διάταξη στα pads Hot Cues,Auto Loop, Manual Loop & Sampler επιπλέον όμως 4 pads που μαζεύουν την άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες όπως Play Cue Sync και Shift. Το πρόγραμμα με το οποίο λειτουργεί είναι το Serato Dj το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν αλλά και το Serato Dj όπου μπορείτε να το αγοράσετε (70). Ή τιμή της κονσόλας είναι επίσης στα 240 ευρώ

Traktor S2 MK2

TKS2mk2-large

Ένα από τα πιο δυνατά controller της αγοράς από την Native Instruments. Το ανακαινισμένο traktor kontrol s2 mk2 έχει δημιουργηθεί ετσι ώστε να χρησιμοποιήσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια του traktor pro 2, νέα ανθεκτικά pads,καινούργιες ρόδες jog wheels από αλουμίνιο 40 κουμπιά και 27 ποτενσιομετρα. Εξαιρετική κάρτα ήχου και καινούργιος συνδυασμός 2+1 συνδυάζει δύο Decks,Remix Decks, κι έναν επαγγελματικό μεικτή με μονάδες πολυεφε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 25 εφέ ενσωμάτωση iTunes και συμβατότητα iPad. Δικαναλος μικτης, με Faders,EQ, φίλτρα gain και αλλά. Τέλος Η πολύ δυνατή κάρτα ήχου διαθέτει 24bit/96kHz audio interface με μετατροπείς υψηλής πιστότητας Cirus Logic, 2 stero εξόδους balanced και unbalanced με υποδοχές TRS 1/4 και

RCA και MIDI IN – OU. Η τιμή του είναι στα 400 €

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Thanos K

Γεννημένος με το μικρόβιο της μουσικής από μικρός και με ένα όνειρο να γίνει super star dj (αμήν και πότε) ο Thanos K ασχολείται σταθερά με το djing από τα 12 του. Βλέποντας μεγάλα ονόματα πάνω στο stage αγάπησε την μουσική πιο πολύ και από τις κοπέλες του και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μιξαρει σε διάφορα club όπου στο ένα από αυτά είναι και resident. Είναι λεων στο ζώδιο τελειομανης μεγάλος χιουμοριστας και ολίγον νευρικός!

Related Posts