Χτες το βράδυ, δεχθήκαμε με χαρά από το Dreamland Festival την κοινοποίηση συμμετοχής στο φεστιβάλ ενός νέου ταλέντου, του 15χρονου Νικόλα Παπαδόπουλου ή αλλιώς NikPap από την Πάτρα!

Η Πάτρα και η Αχαΐα γενικότερα, έχει βαθιές ρίζες στην ηλεκτρονική σκηνή της Ελλάδας κι έχει αναδείξει ταλέντα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο διεθνής σε συμμετοχές και international gigs, DJ Gogos, o καταπληκτικός σε ποιότητα Nikos Diamantopoulos, ο αγκυροβολημένος – πολιτογραφημένος «Μυκονιάτης» της Πάτρας Freespirit, o γνωστός για τα mashup mixes του, Constantinos Saradis, ο ταλαντούχος DiGi , ο πασίγνωστος και πολλάκις επιτυχημένος παραγωγός/DJ Saccao και τόσοι ακόμα, που απλά από οικονομία του χρόνου δεν αναφέρω!

Ήταν επίσης η πόλη που στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ακουγόταν σε όλη την Ευρώπη για τη δυναμική ενός club – της αγαπημένης Arena – των αδερφών Κοτοπούλη, για το στυλ και τη μοναδικότητα του ήχου και του genre της! Όλη αυτή η κληρονομιά «DJing» δεδομένων, έδωσε τη σπίθα στις νεότερες γενιές για να πάρουν κάτι από το DNA της και μαζί και με ταλέντο να προχωρήσουν!

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Με καλλιτεχνικής υφής γονείς (γιός του συνθέτη Περικλή Παπαδόπουλου και της εικαστικού – παιδαγωγού Κωνσταντίνας Βρυώνη) και μουσικές σπουδές από πολύ μικρός, έδειξε έφεση και ταλέντο στον χώρο της ηλεκτρονικής παραγωγής και αυτό επιβραβεύτηκε όταν σιγά σιγά από τα 14 του χρόνια, δισκογραφικές εταιρίες, ακολουθούσαν τα χνάρια του!

Η συμμετοχή του σε διεθνή διαγωνισμό Remix κομματιού του εξωτερικού και η εξαιρετική του παραγωγική ερμηνεία, θα του δώσουν αναγνώριση και παρουσίαση του σε όλα τα online music shops με καλά σχόλια και κλικς!

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Η εμπειρία του να διαβάζεις τον «χώρο» και να ανατρέχεις και σε άλλα αντίστοιχα και ίσως πιο «δυνατά» παραδείγματα, τύπου Alex Balog – νικητή διαγωνισμού remix του Tiesto, που έκανε τεράστια αίσθηση και μετά, απλά ξεφούσκωσε – λόγω των σπουδών επιλογής του ταλαντούχου καλλιτέχνη από τη Λάρισα μας δίνουν το κίνητρο να «προστατεύσουμε» ή πιθανά και να διαφωνήσουμε με τη συμμετοχή του NikPap στο βασικό ρόστερ της Dreamland.

Είναι άλλο το έχω ταλέντο στη μουσική και γράφω σπουδαίες νότες και μελωδία, από το στέκομαι μπροστά στα decks σε 50 άτομα και πατάω … κουμπάκια!

Όπως ξέρεις από νότες, έτσι πρέπει να μάθεις και από DJing! Να ξεκινήσεις από την απλή διαδικασία του beat matching (με την απλότητα της τεχνολογίας και όχι από το ικανό αυτί) μέχρι την εμπειρία του τι και πως κάνουν «μαγκιές» και αναδεικνύουν το σετ σου, τα προηγμένα μηχανήματα που χρησιμοποιείς!

Ο ενθουσιασμός της συμμετοχής σε κάτι τόσο μεγάλο, με όσο ταλέντο κι αν έχεις, σου δίνει τεράστια χαρά, αμέτρητη διάθεση για να βγεις στο stage, αλλά κρύβει και παγίδες που η ελάχιστη εμπειρία της ψυχολογίας του κοινού και η μικρή γνώση djing μπορεί να σου φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα!

Τα ίδια ισχύουν και για πολλούς … μεγαλύτερους, ωριμότερους και εμπειρότερους ίσως! Το θέμα όμως είναι να προστατεύσουμε τα νέα ταλέντα, να τα συμβουλέψουμε, να σταθούμε δίπλα τους, να τους δείξουμε τα βασικά και μετά τη πόρτα για μια π.χ. σχολή ή συγκεκριμένες σπουδές και μετά να τα … βγάλουμε μπροστά σε ένα κοινό μεγάλο, με απαιτήσεις, όπως ένα φεστιβαλικό κοινό με τα στάνταρντ της Dreamland!

Επίσης, πρέπει να «σεβαστούμε» τη συμβίωση και μείξη των ταλέντων, με αναγνωρισμένους επαγγελματίες και ξένους καλλιτέχνες, διότι και αυτό έχει το αντίκτυπο του στην όποια εξέλιξη των ταλέντων!

Ο PapNik το έχει το ταλέντο, έχει και τους γονείς του από δίπλα, που σίγουρα ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι είναι καλύτερο για το παιδί τους!

Εμείς, να του ευχηθούμε να σκίσει στο stage, καλή επιτυχία, πολύ δουλειά και θα χαρούμε να δούμε παράλληλα με εσάς την εξέλιξη του!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts