Όλοι οι djs που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική ή γενικά τη ξένη μουσική εκφράζουν μια απαισιοδοξία και μια έντονη ανησυχία ως προς την πορεία που ακολουθεί το είδος που υπηρετούμε στα clubs. Η εισβολή της Ελληνικής μουσικής σε χώρους που ήταν ανέκαθεν οι κύριοι εκφραστές της μουσικής μας, έχει προκαλέσει μια έντονη ανησυχία, όμως το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι dj’s γι’αυτό;

dj-sasha-sashasmoke

Πως αντιδρούμε; Τι κάνουμε για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κοινού; Τι κάνουμε για να τους πείσουμε ότι μπορούν να διασκεδάσουν εξίσου καλά με άλλα ακούσματα; Δυστυχώς πολύ λίγα…και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς. Αντί να κράζουμε ο ένας τον άλλο, καλό θα ήταν να επιδιώξουμε συνεργασίες, να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε πόρτες ο ένας στον άλλο και ίσως εμείς οι μεγαλύτεροι, οι πιο έμπειροι, οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο και να δώσουμε το παράδειγμα στα νέα παιδιά που επιλέγουν να ασχοληθούν με το djing, ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός της συνεργασίας.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μας χωρίζει κάτι, αντιθέτως η μουσική θα έπρεπε να μας ενώνει. Αν παραδειγματιστούμε από τους Ολλανδούς και τον τρόπο που αλληλοϋποστηρίζονται θα καταλάβουμε ότι όλοι βγαίνουμε ωφελημένοι. Δεν είναι τυχαίο που ο Tiesto και ο Armin ανοίγουν δρόμο για τον Hardwell, τον Garrix και πολλούς ακόμα. Το ίδιο έκαναν παλαιότερα οι Αμερικάνοι όταν Morillo, Nunez, Harry Choo Choo, και άλλοι δημιουργούσαν την Subliminal. Γι’αυτό σήμερα η Ολλανδική σκηνή έχει κατακτήσει τον κόσμο…και μεις ακόμα αναλωνόμαστε στον αλληλοσπαραγμό πάνω από τη μισοπεθαμένη club σκηνή.

GRDJsWETRUST

Ας αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και ας βρούμε όσα μας ενώνουν, που θεωρώ ότι είναι πολλοί περισσότερα.

Djs its time to UNITE!!!

Ας δημιουργήσουμε ένα δικό μας community, ας διοργανώσουμε events με μουσική ταυτότητα και ας κάνουμε και κάτι γι’αυτό που πραγματικά αγαπάμε. Αν δεν τα καταφέρουμε τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει. Δεν λέω να αγαπηθούμε ξαφνικά αλλά να συνεργαστούμε! Σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά το έχουμε όλοι ανάγκη.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Andreas Garifalis

7 χρονών είχε δύο αγάπες… τη Μαρία που έμενε στο διπλανό τετράγωνο και τα πικάπ του γείτονα. 7 χρόνια μετά η Μαρία τον πλήγωσε αλλά τα πικάπ ποτέ. 15 χρονών κάνει το πρώτο του residency στο ιστορικό Street Club και έκτοτε η μουσική του τον έχει οδηγήσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία και Αγγλία! Λάτρης της soulful House, της afro και του tribal, φημίζεται για την ενέργεια του και τους ασυνήθιστους τρόπους που μιξάρει! Αντιπαθεί φανατικά τους Dj’s που δεν σηκώνουν τα μάτια από τα decks και αρνείται πεισματικά να παίξει με laptop. Άλλοι το λένε τρελό και άλλοι Andreasondecks!

Related Posts