Τώρα που τα social networks έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας, όντας πολύ εύκολο να συνδεθεί κανείς σε αυτά μέσω υπολογιστή, tablet, κινητού κτλ. και μάλιστα δωρεάν, πολλοί και διάφοροι καλλιτέχνες από όλες τις μουσικές κατηγορίες ανά τον κόσμο φτιάχνουν official pages, προωθώντας μέσα από αυτά τις δουλειές τους. Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί djs και producers. Άραγε το να έχει κανείς official ή fan page είναι πράγματι κάτι που βοηθάει τον καλλιτέχνη σε ουσιαστικό βαθμό ή πίσω από την δημιουργία του κρύβονται άλλα κίνητρα; Η απάντηση είναι κάπως διφορούμενη.

FB writing.jpg

Είναι νομίζω αυτονόητο πως το να κάνουν pages κάποιοι καλλιτέχνες (είτε djs είτε producers είτε και τα δύο) οι οποίοι δουλεύουν πάνω στο αντικείμενο που αγαπάνε και θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να διοχετεύσουν την δημιουργικότητά τους (μέσα από ένα dj set ή από παραγωγές και bootlegs/mash ups) είναι θετικό και θεμιτό!! Επίσης, θεωρώ πολύ λογικό άτομα τα οποία έχουν μια κάποια φήμη και υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν την αξία τους και τους ακολουθούν στα διάφορα events, να θέλουν να έχουν την ικανότητα να δημοσιεύουν νέα τους και πληροφορίες για το τις δραστηριότητες τους στο προσεχές μέλλον , καθώς και να έρθουν σε επαφή με άτομα που πιθανώς να μην γνωρίζουν, να αναπτύξουν συζητήσεις και έτσι να γίνουν ακόμα πιο καλοί στην δουλεία τους και να δώσουν μία πιο ”καθαρή” εικόνα της προσωπικότητας τους. Μέχρι εδώ όλα καλά .

Προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο μελανό σημείο σε τίποτα από αυτά και ίσα ίσα που μου αποπνέει μια υγεία η κατάσταση αυτή! Όμως (γιατί δυστυχώς σχεδόν πάντα κολλάει μία ένσταση), υπάρχει και μία άλλη πλευρά. Djs και producers ”γεννημένοι” εν μία νυκτί και χωρίς να έχουν κάτι αξιόλογο να παρουσιάσουν, οι οποίοι μία που μπήκε το όνομά τους στην αφίσα ενός event (μικρού ή μεγαλύτερου μεγέθους δεν έχει καμία σημασία) ή τέλειωσαν το πρώτο τους track, μία που ξεκίνησαν να τρέχουν την προσωπική τους official σελίδα και μας προσκαλούν να πατήσουμε αρέσκω…! Επειδή η πλειοψηφία των συναδέλφων που πράττουν κατά αυτόν τον τρόπο είναι πάνω κάτω στην ηλικία μου , είμαι σε θέση να κατανοήσω τον ενθουσιασμό και την παρορμητικότητα τους. Όλοι στα πρώτα μας βήματα θέλουμε να ”ξεφύγουμε” από την μάζα, να ξεχωρίσουμε. Έτσι, η συμμετοχή μας στην οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα που μας ανεβάζει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά μας κάνει να νιώθουμε καλύτεροι από πριν και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Το συναίσθημα αυτό σε συνδυασμό με την ευκολία δημιουργίας ενός page, όπως είναι φυσικό, αυξάνει την ανάγκη μέσα μας να νιώσουμε ότι είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε και κυνηγάμε να αποκτήσουμε την επιβεβαίωση που χρειαζόμαστε μέσα απο likes και επιδοκιμαστικά σχόλια, βάζοντας φίλους, γνωστούς και συγγενείς να μας κάνουν support..

Παρόλα αυτά η γνώμη μου είναι πως αυτός ο ενθουσιασμός θα πρέπει να μετριάζεται μέσα μας. Και αυτό γιατί κανένας dj δεν κατάφερε να είναι αψεγάδιαστος στα set του από τον πρώτο καιρό που βρέθηκε σε ένα booth και κανένας παραγωγός (πλην ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων) δεν κατάφερε να έχει ένα ολοκληρωμένο ηχητικό αποτέλεσμα από τις πρώτες του απόπειρες να γράψει ένα κομμάτι. Συνεπώς ναι μεν ο καθένας μας ξεχωριστά έχει το δικαίωμα να πράττει όπως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καταλληλότερο για την πορεία του. Αλλά ανάμεσα στα πρώτα επιτυχημένα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση και την αναγνωρισιμότητα μεσολαβούν πολλά και επίπονα πιθανώς στάδια. Το να κάνει κανείς τον ”δημοσιογράφο του εαυτού του” είναι το πιο εύκολο πράγμα.

ffb1.jpg

Το να χτίσει κανείς ένα δημόσιο προφίλ στο οποίο θα εμπεριέχεται η προσωπικότητά του και η αληθινή του ανάγκη να μοιραστεί το πάθος του για την μουσική έιναι κάτι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, υπομονή, μεράκι και αυθεντικότητα !!!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts