Διαβάσαμε στο internet ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο του Darren Ressler σχετικά με επιτυχημένους DJs με κάποια χρονάκια στις πλάτες τους και είπαμε να το αναδημοσιεύσουμε με τη δική μας πινελιά, κάνοντας παράλληλα μια αντιπαραβολή με Έλληνες DJs που τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, εξακολουθούν να τα … σπάνε!

Καθώς η τεχνολογία και τα social media επιτρέπoυν στους DJs να δημιουργούνε εύκολες εικόνες επιτυχίας, είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας για έναν έφηβο DJ να χαράζει εικονικά μια «επιτυχημένη» σταδιοδρομία , ακόμη κι αν ηλικιακά τουλάχιστον δεν είναι καν σε θέση να πίνει νόμιμα αλκοόλ στις περισσότερες χώρες! Αν και η τάση αυτή έχει ενισχυθεί σημαντικά με ένα ισχυρό κύμα νέων ταλέντων σε ηλικία, υπάρχει πάντα και ένα αξιοπρόσεκτο team αποτελούμενο από ώριμους DJs άνω των 50 ετών που συνεχίζουν να καινοτομούν στις μέρες μας, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που έμαθαν στην αναλογική εποχή τους, προσθέτοντας λίγη από την ψηφιακή DJing κουλτούρα του σήμερα.

Γι’ αυτούς, η ηλικία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αριθμός! Εμείς ξεχωρίσαμε 13 International & 6 Έλληνες DJs over 50s και σας τους παρουσιάζουμε!

1. Giorgio Moroder ( 73 )

moroder.jpg

Όχι μόνο disco καινοτόμος / πρωτοπόρος ως μουσικός παραγωγός, ίσως η σφραγίδα πίσω από το κράμα ηλεκτρονικού ήχου και disco πινελιάς! Ο μαέστρος έκανε το ντεμπούτο πίσω από τα decks στη Νέα Υόρκη τον Μάιο. Και περισσότερες συναυλίες είναι στα σκαριά.

2. Junior Vasquez ( 64 )

jvasquez.jpg

Από τα θρυλικά DJ sets δέκα ωρών σύνολα σε Sound Factory και στο Palladium στη δεκαετία του ’90 και εντυπωσιακό τότε remixing σχεδόν σε όλους τους καλλιτέχνες εκείνης της μεταβατικής δεκαετίας σε συνεχίζει να περιστρέφεται και να τα «σπάει» με νέα μουσική στη Νέα Υόρκη.

3. François Kevorkian ( 59 )

fkevorkian.jpg

Γνωστός για την άψογη υπογραφή των house remixes του στη δεκαετία του ’80 και του ’90 , με πρωτοποριακό αποτύπωμα της indie μουσικής βρίσκεται σε μόνιμη απασχόληση στη Νέα Υόρκη.

4. Frankie Knuckles ( 58 )

frankie-knuckles.jpg

Ο επονομαζόμενος και ως νονός της House! Ένα από τα καλύτερα παιδιά στη μουσική συνεχίζει να διαδίδει το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, με τα επιλεγμένα soulful grooves του.

5. José Padilla ( 58 )

jpadija.jpg

Ένας από τους πρωτοπόρους DJs της πραγματικής σε συνείδηση ήχου σκέψης για την Ibiza , γνωστός επίσης για την εξαιρετική δουλειά του στις Café del Mar συλλογές chillout !

6. Afrika Bambaataa ( 56 )

afrika-bambaataa-2013.jpg

Χρησιμοποιώντας Drum Machines και τους ήχους του υπολογιστή όταν οι υπολογιστές είχαν το μέγεθος των ψυγείων, o Afrika Bambaataa δημιούργησε ένα πρωτοποριακό electro – funk ρυθμό, ένα ήχο που έφερε επανάσταση με το smash χιτ του “Rock Planet . Το 2012 ο Afrika Bambaataa διορίστηκε για μια τριετή θητεία ως Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο Cornell , όπου η συλλογή βινυλίων του θα φιλοξενείται ως μέρος της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης του Cornell, η μεγαλύτερη συλλογή στην κουλτούρα του hip- hop στον κόσμο.

7. Ο Carl Cox ( 52 )

carl-cox.jpg

Ένας από τους πιο αγαπημένους DJs στον κόσμο , ο Βρετανός ήρωας της techno έχει κερδίσει γενιές των οπαδών με την απεριόριστη ενέργεια του και το μεγάλο κενό στο οδοντωτό του χαμόγελο!!!

8. Pete Tong ( 52 )

pete tong.jpg

Αν το DJing ήταν μια θρησκεία, τότε ο Pete Tong θα ήταν ο Πάπας! DJ στο κορυφαίο Dance ραδιόφωνο του BBC και παρουσιαστής φέρνει νέα μουσική σε εβδομαδιαία βάση ως ειδήμον tastemaker!

9. Danny Tenaglia ( 52 )

danny-tenaglia-.jpg

Υπέρμαχος ενός αξιοπρόσεχτου ηλεκτρονικού στυλ, συνεχίζει να αγγίζει τους οπαδούς του . Ο Tenaglia είναι γνωστός για τα μαραθώνια DJ set του , του αρέσει συχνά να παίνει το μικρόφωνο και να συνομιλεί με τους οπαδούς του !

10 . Boy George ( 52 )

boy george_13.jpg

Διαβόητη αμφιταλαντευόμενη προσωπικότητα των 80s ως μέλος των Culture Club, αποδείχθηκε να είναι ένας πολύ καλός DJ . Το καλοκαιρινό του φετινό residency event στο Amnesia στην Ibiza έχει τεράστια επιτυχία , και συνεχίζει να παίζει σε όλο τον κόσμο.

11. David Morales ( 51 )

david-morales.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα DJ / παραγωγούς του παιχνιδιού , ο Μοράλες , ο οποίος είναι τώρα και παππούς , συνεχίζει να παίζει παντού και φυσικά και στην Ελλάδα, της οποίας θα μπορούσε να κατείχε κάλλιστα και 2ο διαβατήριο!

12. Danny Rampling ( 51 )

danny_rampling.jpg

Γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη πρόωρη βρετανική rave σκηνή, ο Rampling τα έχει κάνει όλα , πετώντας σε όλο τον κόσμο ως DJ , με προσωπικά remixes και παραγωγή κομματιών για το dancefloor . To 2005 o Danny Rampling ανήγγειλε την αποχώρησή του από την ενεργή σκηνή, αλλά το διάλειμμα του από τα decks ήταν σύντομο, αφού επανήλθε δυναμικά! Αυτό το καλοκαίρι έπαιξε μουσική σε κλαμπ στην Ίμπιζα & Νέα Υόρκη.

13 . Paul Oakenfold ( 50 )

Blog-oakenfold.jpg

Το Λας Βέγκας & η Ibiza δεν είναι μόνο το όνομα της τελευταίας κυκλοφορίας του CD mix του, αλλά είναι επίσης δύο μέρη όπου διατηρεί μόνιμες κατοικίες . Ένα από τα πιο θρυλικά Βρετανικά ονόματα των decks που στην ουσία δημιούργησαν την σκηνή στην Ibiza, παραμένει παραγωγικός και επιτυχημένος!

Και αφού τσεκάραμε τα ξένα διαβατήρια σειρά έχουν οι Έλληνες «παλιοσειρές» over 50s (χωρίς να εκθέσουμε παραπάνω ηλικίες για κάποιους!)

Leo Karapalis (59)

dj leo.jpg

Γνωστός ως ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες – DJs στα 80s, της θρυλικής STATION ONE, παραμένει ο πιο ενεργός και επιτυχημένος από τους θρυλικούς DJs της σειράς του. Updated, πάντα με τη τεχνολογία δίπλα του να την ακολουθεί αγέρωχα, εξακολουθεί να διδάσκει με τις γνώσεις και τη συμπεριφορά του!

Petros Bratakos (53)

petros bratakos.jpg

H ψυχή της Disco Barbarella! Εντυπωσιακός και μεγάλος λάτρης της εποχής εκείνης, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να γεμίζει χώρους στα reunion events της “Barbarella” παντού σε όλη την Ελλάδα!

Michael Tsaousopoulos (50+)

m267.jpg

Με διαφορά ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός του Ελληνικού ραδιοφώνου, κάτι σαν τον Pete Tong ένα πράγμα, με σαφώς πιο λαμπρή και σεβαστή ιστορία θα τολμούσα να πω! Επιμελής, πρωτοπόρος, προσεχτικός με τα πάντα του, ο Μιχάλης έχει κερδίσει τουλάχιστον 3 γενεές διαφορετικών ακροατών, με τη νεανικότητα και τις μουσικές του, που τα τελευταία 2 χρόνια τις μεταφέρει και στο dancefloor κορυφαίων Ελληνικών clubs!

Nicola Lavacca (50+)

nicola lavacca.jpg

Απλός, λεπτός και φινετσάτος ο υπέροχος αυτός Ιταλός «Έλληνας» ήρθε για να μείνει στη δεκαετία του 80 και κατόπιν μόνιμα στη χώρα μας! Κοιτώντας τον, λες δεν πέρασε μια μέρα πάνω του, ενώ σε σχέση πάντα με τη μουσική του, το «παρομοίως» είναι απλά μικρό μπροστά στην σχέση του με την κονσόλα ως σήμερα!

Jeannot Siras (50)

jsiras.jpg

Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους στον χώρο, χάρη στις πολύ elegant μουσικές του και τις προσεχτικές συνεργασίες του πάντα στη πολύχρονη καριέρα του! Resident στο φημισμένο Rock N Roll της Αθήνας, βάζει «κάτω» εκατοντάδες πιτσιρικάδες με τις γνώσεις και τη τεχνική του!

>

Dimitris Koutsoukos (50)

dimitris koutsoukos.jpg

Στο νησί των ανέμων το πιο φημισμένο gay bar ήταν για κάτι παραπάνω από 35 χρόνια το Pierros! Κι εκεί μεγαλούργησε ένας εξαιρετικός DJ o Dimitris Koutsoukos, σημείο αναφοράς για όλους εμάς που περάσαμε είτε για δουλειά, είτε για διασκέδαση από τα «Ματογιάννια» στενά της Μυκόνου, λόγω της εξαιρετικής μουσικής του!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε για πολλούς ακόμα, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δημιουργούν με κέφι και φαντασία απίστευτα DJ sets, αλλά μένουμε εδώ μέχρι την επόμενη φορά που θα παρουσιάσουμε ακόμη πιο αναλυτικό αφιέρωμα!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts