Από τη δεκαετία του 80, με τα τότε μέσα που διέθεταν οι τότε DISCO και μετέπειτα στη πορεία των 90s τα CLUB, η εισαγωγή του προγράμματος του DJ έπρεπε να είναι εντυπωσιακή και όριζε το ξεκίνημα του σετ. Το όλο concept βασιζόταν στα τότε φωτοφυθμικά, με τις γιγάντιες πολύχρωμες discoμπαλλες και στη πορεία των ετών με τα πρώτα βαριά, ασήκωτα ρομποτικά!

saturday-night-4.jpg

Επίσης ηχητικά, η full δύναμη του ηχοσυστήματος ξεκινούσε τότε να δονεί τους χώρους! Οι εισαγωγές των μαγαζιών, ήταν επτασφράγιστα μυστικά και κυρίως περιείχαν κομμάτια με effects από ταινίες επιστημονικής φαντασίας με ενδιάμεσες πρόζες – εκφωνήσεις των DJs που έπαιζαν!

35 χρόνια μετά η τεχνολογία, η ρομποτική, η εξέλιξη των LED Walls, το creativity των graphics designers έφερε το HOLLYWOOD μέσα στα clubs ή τις φεστιβαλικές κινήσεις, δημιουργώντας ένα πέρα από κάθε φαντασία οπτικο – ακουστικό αποτέλεσμα (Κυρίως στο εξωτερικό)!

Όμως ακόμη και σήμερα, οι DJs πέραν από τα καθαρά παραγωγικά δικά τους κομμάτια/tracks δίνουν μεγάλη έμφαση στο sound editing του intro τους για κάθε εμφάνιση, που συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη οπτική εικόνα!

Ο Steve Angello είναι ένα άκρως εντυπωσιακό δείγμα των όσων περιγράφουμε με λέξεις ! Ωστόσο, προτιμούμε να αφήσουμε τα videos να μας αντικαταστήσουν!

Δείτε λοιπόν!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts