Tα τελευταία χρόνια τα social media αποτελούν αναμφισβήτητα βαρόμετρο για έναν επαγγελματία ή μία επιχειρηση. Ειδικά στις καλλιτεχνικές δουλειές όπως αυτή του DJ/producer, oι followers στο Twitter, τα views στο YouTube και τα likes στο Facebook, είναι νούμερα που σίγουρα τραβούν την προσοχή του κόσμου και συμβάλλουν στο γενικότερο image του καλλιτέχνη. Από εκεί και πέρα φυσικά, αν o DJ/producer έχει αξία και ουσία, τα υψηλά νούμερα likes και views είναι η καλύτερη πιστοποίηση της αξίας αυτής, όπως επίσης αν είναι “μάπα το καρπούζι”, ακόμα και… δεκάδες χιλιάδες likes δεν τον σώζουν.

Αν λοιπόν θεωρείς ότι έχεις ουσιαστικά πράγματα να προβάλεις προς τα έξω, από την κομματάρα που έγραψες και την πιστεύεις πολύ, μέχρι το event που έκλεισες στη μαγαζάρα που πάντα ονειρευόσουν να παίξεις, σίγουρα αξίζει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία αύξησης των αριθμών σου στα social media. Άλλωστε είναι ένα από τα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά, υπό την έννοια ότι εκατοντάδες άνθρωποι θα σε μάθουν, θα ακούσουν τη δουλειά σου, και αν τους “αρέσεις” και στην πράξη θα σε ακολουθήσουν ως fans ή θα σε θέλουν δίπλα τους ως συνεργάτη.

Το κοινωνικό δίκτυο που σου δίνει τις περισσότερες επιλογές να “παίξεις μπάλα”, είναι σίγουρα το Facebook. Μπορείς με αρκετούς τρόπους να αυξήσεις τα likes στην DJ σελίδα σου στo Facebook, εμείς σου παρουσιάζουμε τους 5 πιο συνηθισμένους, βαθμολογώντας παράλληλα τον κάθε τρόπο με βάση το αντίκτυπο που θα έχεις πέρα από το νούμερο των fans που θα δεις να μεγαλώνει.

ffb2

1) Ανταποδοτικότητα (Βαθμολογία: 5/5) Προσφέρεις μέσα από τη σελίδα σου τα νέα σου tracks ή mashups για download, οι fans σου απολαμβάνουν τα dj sets σου, πληροφορούνται για τα tracks που παίζεις στα gigs σου και το top-10 σου κάθε μήνα. Το μόνο που ζητάς ως αντάλλαγμα για όλα αυτά είναι ένα “like” μέσω των facebook apps που υπάρχουν για αυτό τον σκοπό.

2) Διαφήμιση μέσω Facebook (Βαθμολογία: 4/5) Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι πληρώνεις χρήματα στο Facebook για αυτό. Κατά τα άλλα σε μαθαίνει πολύς καινούργιος κόσμος, που κάνει “like” καθαρά με τη θέλησή του στη σελίδα σου και παραμένει fan σ’αυτήν αν βρεί το περιεχόμενο (και εσένα φυσικά) του γούστου του.

ffb1

3) Πρόσκληση στους φίλους σου με facebook invite ή μήνυμα (Βαθμολογία: 3/5) Τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Έτσι και σ’αυτόν τον τρόπο, το να προσκαλείς άτομα που ξέρεις προσωπικά ή σε κάνουν φίλο, να γίνουν και fans σου, είναι απόλυτα θεμιτό. Το να κάνεις όμως εσύ συνέχεια αιτήματα φιλίας, ώστε μετά να τους προσκαλέσεις να γίνουν και fans στη σελίδα σου, και ευγενικό δεν είναι και πίστεψε με θα έχει στο τέλος αντίθετo αποτέλεσματα.

4) Πληρωμένα Likes (Βαθμολογία: 2/5) Η διαδικασία είναι απλή, googl-άρεις και βρίσκεις μία από τις δεκάδες εταιρίες στο εξωτερικό που πουλάνε “likes”, πληρώνεις μερικές δεκάδες ευρώ και ως δια μαγείας αποκτάς δεκάδες χιλιάδες fans. Πως γίνεται αυτό: οι εταιρίες αυτές έχουν φτιάξει μερικές δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα προφίλ στο Facebook, μόνο και μόνο για να κάνουν “likes” στους πελάτες τους. Το μόνο “κέρδος” που θα έχεις και τίποτα παραπάνω, είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες “likes” στο κοντέρ σου από μη υπαρκτά πρόσωπα.

 

5) Μετατροπή προφίλ σε σελίδα (Βαθμολογία: 1/5) Φτιάχνεις το Α’ προφίλ σου, το γεμίζεις με 5.000 φίλους και μια ωραία πρωία αυτοί οι 5.000 άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έγιναν fans σου χωρίς τη θέλησή τους, μίας και το συγκεκριμένο προφίλ αποφάσισες να το μετατρέψεις σε fan page. Εμείς στο God Is A DJ τον θεωρούμε το χειρότερο τρόπο, γιατί πολύ απλά αρκετές χιλιάδες άνθρωποι γίνονται fans σου χωρίς τη θέλησή τους, κάτι που πιθανώς να νευριάσει και αρκετούς από αυτούς.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts