Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια και με την ραγδαία άνοδο της τεχνολογίας,υπάρχει ένα misunderstanding μεταξύ παραγωγού και dj.

production cubase.png

Μιλώντας καθημερινά με πολλά ταλαντούχα νέα παιδιά που μετα βίας έχουνε προλάβει τις καλές εποχές της house μουσικής,ακόμα και των cds(!!!!) προσπαθώ να αφουγκραστώ την τάση και το ρεύμα που κινείται η ηλεκτρονική μουσική.

Ρωτώντας λοιπόν ένα παιδί κάτω των 22 ετών λέγοντας ”πές μου ενα dj που σου αρέσει”, θα ακούσεις ονοματα όπως HARDWELL,ALESSO,MARTIN GARRIX,JAY HARDWAY κλπ. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα.

Τα συγκεκριμένα παιδιά, ταλαντούχα πράγματι και πολύ ακόμα νέοι παραγωγοί, μη έχοντας καν την δισκοθήκη για να παίξουν μουσική (και δεν μιλάω για Mp3), είναι παιδιά μιας συγκεκριμένης γενιάς που κάνοντας παραγωγή, βγαίνουνε στην επιφάνεια και δεν έχουνε καν τις εικόνες και τις παραστάσεις για να μπορέσουνε να σταθούνε σε ένα κοινό, μιας και απο το δωμάτιο του σπιτιού τους, βρίσκονται να παίζουνε σε γεμάτα στάδια και festivals, οπότε καταλαβαίνουμε το σοκ που θα παθαίνουνε και οι ίδιοι!

Δεύτερον,η πιθανή άγνοια απο που προήρθε αυτή η μουσική, οι ρίζες της κλπ, εγκυμονεί κινδύνους και τοποθετεί όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής σε high risk, παρόμοιο με εκείνο που είχε περιέλθει to 2003. Ραγδαία πτώση των vinyls, κλείσιμο dance περιοδικών και μεγάλων clubs, είχαν κάνει αδύνατη την δημιουργία νέων labels, που αδυνατούσαν να βρούνε distribution deal, μιας και τα υπέρογκα ποσά,κάνανε καθε νέο εγχείρημα αδύνατο.

how to start DJing2.jpg

Και αυτό ίσως το ξανασυναντήσουμε σε λίγα χρόνια μιας και η ποσότητα δεν συνάδει πάντα με την ποιότητα. Κατα τρίτον,μεγάλες διοργανώσεις τύπου WMC(WINTER MIAMI CONFERENCE), έχουνε εκλείψει ,μιας και μεγάλα dance festivals τύπου ULTRA πήρανε την πρωτιά και έτσι ίσως σιγά σιγά να εκλείψει εντελώς ένας dj ,που στην τελική είναι dj και όχι παραγωγός! Θα πρότεινα λοιπόν τα ιερά τέρατα της dance music, να δημιουργήσουνε ένα συνέδριο που θα αναλύουνε διεξοδικά τις 2 αυτές διαφορετικές έννοιες που τείνουνε να γίνουνε ένα.Φταίνε φυσικά και μεγάλα ηλεκτρονικά sites (beatport,traxsource) που αφήσανε να γίνει κάτι τέτοιο με το αζημίωτο πάντα.

Άραγε τι επιφυλάσει το μέλλον για τον όρο dj??? ΟΨΟΜΕΘΑ

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts