από το blog του Menelaos Koutsakos

Στο εισαγωγικό μου άρθρο έγραψα ότι σε αυτό το blog δε θα βρείτε κανενός είδους κριτικής. Πιστεύω ότι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω το δικαίωμα να κρίνω είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Κατά καιρούς κάνω τον απολογισμό μου και προσπαθώ να αλλάξω όσα πράγματα θεωρώ ότι δε δουλεύουν στο επίπεδο που θα ήθελα. Η αλλαγή που βιώνω πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα, σχετίζεται με τη φυσική κατάσταση. Κάτι που είτε το θέλουμε είτε όχι, επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας. Πόσο μάλλον, τομείς απαιτητικούς όπως το DJing, όπου καλούμαστε να αποδώσουμε τα μέγιστα επί αρκετές βραδινές ώρες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω δύο λέξεις, που αποτελούν την ουσία αυτού του άρθρου: performance act! Στο μυαλό μου, ο ιδανικός DJ δίνει τη δική του ζωντανή παράσταση, μεταδίδοντας θετική ενέργεια με τις κινήσεις του σώματος και του προσώπου του.  Είτε χορεύοντας, είτε χαμογελώντας, είτε ακόμα παρατηρώντας συνεχώς τον κόσμο ώστε να μπορέσει να γίνει ένα με αυτόν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Με λίγα λόγια δεν αναφέρομαι στον DJ που όλο το βράδυ θα παίξει βαριεστημένα ή τυποποιημένα, αλλά σε αυτόν που επιδιώκει να κάνει το κάτι παραπάνο, επιμηκύνοντας όσο το δυνατόν το peak time της διασκέδασης, φτάνοντας μέχρι το ξημέρωμα. Δίνοντας παράλληλα το δικό του show, που χαρακτηρίζεται από θετική ενέργεια και υψηλά επίπεδα επικοινωνίας με τον κόσμο.

Για να μπορέσει ο DJ να κάνει το παραπάνω performance και όχι απλά να μιξάρει ακίνητος, απαιτείται ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Άλλωστε στην πράξη σπάνια καταφέρνουμε να ξεκουραστούμε πριν από το event, μιας και η δουλειά του DJ επεκτείνεται και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Νέες μουσικές, παραγωγές, remixes και sets, δημόσιες σχέσεις, social media και δεκάδες άλλες δραστηριότητες γεμίζουν κυριολεκτικά την ημέρα μας, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να πηγαίνουμε σερί να παίξουμε. Το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται όσο περνούν τα χρόνια και συσσωρεύονται η κόπωση και τα κιλά, μιας οι συνάδελφοι που βρίσκονται στη δεκαετία των 20 μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ πιο εύκολα σε αυτό το σερί.

exhaustion

Τι γίνεται όμως όταν ο DJ πλησιάζει ή και ξεπερνάει τα 40, έχει αποκτήσει όλο το know-how και κάνει όνειρα και σχέδια για μία ακόμα πιο επιτυχημένη συνέχεια πίσω από τα decks; Προφανώς για να είναι ανταγωνιστικός σε φρεσκάδα και ενέργεια, οφείλει να βάλει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα τη φυσική του κατάσταση. Σωστή διατροφή, αερόβια άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο κλπ.) και περιορισμός των καταχρήσεων, ακούγονται τόσο κλισέ, αλλά αν εφαρμοστούν με υπομονή και επιμονή, οδηγούν κυριολεκτικά σε μία νέα ζωή, αλλάζοντας σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αντοχές αλλά και εξωτερική εμφάνιση. Επίσης το μυαλό γίνεται πλέον πολύ πιο καθαρό, έχοντας τη δυνατότητα να στροφάρει πολύ πιο γρήγορα και για πολύ περισσότερες ώρες, κάτι απίστευτα σημαντικό για εμάς που αυτοσχεδιάζουμε και δεν παίζουμε προκαθορισμένα DJ sets.

Επομένως, όλα τα παραπάνω είναι καλό να μπουν σε μία πολύ υψηλή προτεραιότητα, μιας και από τους πρώτους μήνες φέρνουν συνολική βελτίωση στη απόδοση μας σε απαιτητικά ή πολύωρα events. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της ικανοποίησης όταν συνεχώς ξεπερνιούνται τα όρια, κάτι που είναι άλλωστε απαραίτητο για όποιον επιθυμεί μία πορεία πρωταθλητισμού στο χώρο μας.

Σχόλια

σχόλια