Γράφει ένας επώνυμος DJ (fan του υγιεινού τρόπου ζωής)…


Έχω εμπειρία ως DJ στο clubbing πάνω από 15 χρόνια!

Υπήρχε μια καλή ροή εργασίας στο παρελθόν όπου ήταν 3-5 φορές την εβδομάδα, τώρα μπορώ να κάνω ίσως και 2 μεροκάματα max, συνήθως όμως 1 ανά εβδομάδα. Το σώμα σας μεγαλώνει και αυτό παράλληλα με εσάς και ανεξάρτητα με το τι ώρα θα τελειώσετε το «νυχτοκάματο» θα σηκωθείτε πάντα σχεδόν στις οκτώ με εννιά το αργότερο κάθε πρωί. Κι αν ακόμη δε πιείτε τίποτα, παραμόνο νερό, θα νιώθεται συνήθως κάπως το κεφάλι μετά την εργασία από το προηγούμενο βράδυ!

Ήμουν ένας από εκείνους τους τυπάδες πίσω από τα decks που συνόδευα την εργασία μου με ένα μπουκάλι ποτό, τσιγάρο και δυνατή – μα πολύ δυνατή μουσική στο booth! Πραγματικά νόμιζα ότι επρόκειτο να ζήσω έτσι τη καριέρα μου για πάντα και μια άνετη ζωή!

Χαζέ μου (λέω σήμερα) δεν είχα ιδέα πόσο μεγάλη ζημιά έκανα καθημερινά στον εαυτό μου, παίζοντας με τον παραπάνω τρόπο μουσική και κάνοντας τους ανθρώπους να διασκεδάζουν!

headphones dj

Στο παρών τρέχω 12-15 μίλια την εβδομάδα, πηγαίνω γυμναστήριο καθημερινά, τρώω σωστά και υγιεινά όσο πιο συχνά μπορώ, έκοψα καφεΐνη και αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα, και συνολικά είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος του τι κάνω με τη φυσική μου κατάσταση σε καθημερινή βάση.

Αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει, και αυτό γιατί δεν ήμουν τυπικός από τα αρχικά στάδια. Σε μία ή περισσότερες φορές στα 20+ χρόνια καριέρας μου, είχα συχνούς πονοκεφάλους, αυχενικό πρόβλημα λόγω σκυψίματος στο djbooth, ακανόνιστες συνήθειες ωραρίου ύπνου, ιλίγγους, φρικτή στάση του σώματος, θέματα νεφρού και συκωτιού λόγω ποτού, άγχος, χαμηλή τιμή σακχάρου αίματος, υψηλή πίεση του αίματος, και ένας κατάλογο άλλων συμπτωμάτων – όλα ως αποτέλεσμα μιας ταραχώδης στάσης τρόπου ζωής για το DJing.

Αλλά προτού να αρχίσετε να προβληματίζεστε με αφορμή τη δική μου εμπειρία σε αντιστοιχία με τη δική σας καριέρα ή ξεκίνημα να σας πω ότι τα προσωπικά μου συμπτώματα αυτά είναι όλα υπό έλεγχο, επειδή εργάστηκα για αυτά. Και μόνο επειδή εργάστηκα σε αυτά γράφω την εμπειρία μου για να βοηθήσω και κάποιους από εσάς…Και εκεί βρίσκεται η διατριβή μου!

DJs, παρακαλούμε να φροντίζεται τον εαυτό σας. Μην περιμένετε πριν η κατάσταση γίνει αμετάκλητη. Έχετε μόνο ένα σώμα, ένα οργανισμό και αν θέλετε να μείνετε και να διαπρέπετε σε αυτή τη καριέρα, θα πρέπει να πάρετε πραγματικά πολύ σοβαρά υπόψη το περιβάλλον και τις συνθήκες που δουλεύετε στον χώρο…

Handsome businessman closing his ears with palms

Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Πηγαίνετε να ελέγχετε την ακοή σας, σε τακτική βάση.
  • Αγοράστε εξατομικευμένες ωτοασπίδες
  • Τρώτε πολλές μπανάνες και να πίνετε πολύ νερό. Αν δεν σας αρέσουν οι μπανάνες επιλέξτε υγιεινά πράγματα όπως σνακ της επιλογής σας και ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση.
  • Προσπαθήστε να έχετε μια σωστή αρμονία στα ωραρίου του ύπνου! Κοιτάξτε να αυξήσετε τη ποσοτική ποιότητα των ωρών που κοιμάστε!
  • Άσκηση. Κολυμπήστε, κάντε γυμναστήριο και μασάζ.
  • Κόψτε το κάπνισμα.
  • Φάτε ένα «τόνο»… φρούτων και λαχανικών.
  • Σταματήστε τη κατανάλωση αλκοόλ. Απλά μην πίνετε…
  • Πείτε σταθερά ΟΧΙ στα ναρκωτικά. Είναι ο θάνατός σας!

how_to_say_no_to_drugs_pic

Ακούσετε το σώμα σας, και ακούστε το ΚΑΛΑ. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα, ασχοληθείτε με το θέμα άμεσα. ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!

Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου και βγάλε από πάνω σου, ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε εσένα!

Είμαστε όλοι καλλιτέχνες και απλά οφείλουμε στους εαυτούς, τη δουλειά και τους fans μας να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας για να είναι καλά το σώμα και η υγεία μας.

Και όταν όλα αυτά βαίνουν καλώς, τότε κερδίζουμε χρόνια πορείας, καριέρας και αφοσίωσης σε αυτό που λατρεύουμε το… DJing!

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts