Ίσως ο jockey που έχει διχάσει το κοινό της dance μουσικής όσο κανείς άλλος.

Deadmau5-Confirms-To-Be-Techno-Alter-Ego-Testpilot.jpg

Καυστικός, ευθύς, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του και μιλάει χύμα και χωρίς ”φίλτρα” υποκρισίας. Μουσικά ένα ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο που δεν περιορίζει την δημιουργικότητα του σε ένα μονάχα είδος και από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην Dance σκηνή και πήγε τον ήχο της progressive ένα βήμα παραπέρα.

Εργάζεται σκληρά , σε σημείο εξαντλήσεως(κυριολεκτικά στις 30 Ιουλίου 2010 κατέρρευσε κατά την διάρκεια ενός dj set στις ΗΠΑ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο οπού του διέγνωσαν εξάντληση!!) Χαρακτηριστικό του γνώρισμα η μάσκα ενός νεκρού ποντικιού που φοράει κατά την διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων. Δεν του αρέσει να τον αποκαλούν dj καθότι τα live του δεν περιορίζονται σε ένα απλό dj set.

Love him, or hate him this is Deadmau5 ladies and gentlemen!

deadmau51.jpg

Γεννημένος στην κρύα χώρα του Καναδά το 1981, ο Joel Thomas Zimmerman (όπως είναι το κανονικό του όνομα), ασχολείται με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής από την εφηβεία του (κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90).

Το 2007 ανοίγει την δική του δισκογραφική εταιρία, την Mau5trap, και κυκλοφορεί το κομμάτι : “Faxing Berlin”. To 2008 κυκλοφορεί μαζί με την Ultra Records και την Ministry of Sound το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Random Album Title” και την ίδια χρονιά ψηφίζεται στα Beatport Music Awards no 1 Electro House Artist, no 1 Progressive House Artist και no 1 Βeatport Single! To άλμπουμ του αυτό περιλάμβανε μεταξύ άλλων και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του μέχρι και σήμερα κομμάτια, το “I Remember” σε συνεργασία με τον Kaskade.

Όμως την χρονιά που ακολούθησε, ο Deadmau5 κυκλοφορεί το κομμάτι που μέχρι και σήμερα θεωρείται ορόσημο τόσο για την προσωπική του πορεία αλλά και για την εξέλιξη του ήχου της Ηλεκτρονικής Dance Μουσικής μέχρι και σήμερα. Το “Ghosts ‘n’ Stuff” σε συνεργασία με τον Rob Swire των Pendulum και των Knife Party είναι για πολλούς το κομμάτι που άλλαξε την φιλοσοφία της Progressive House σκηνής και αποτέλεσε έναν από τους προγόνους της Complextro και της Dubstep σκηνής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του κομματιού αυτού είναι το opening theme το οποίο είναι βασισμένο στην ”Piano Sonata No2” του Chopin.

Από κει και πέρα ακολούθησαν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικά και ηχητικά δουλείες, όπως το άλμπουμ “4X4=12”, το ΕΡ “7” , το οποίο αποτελείται από 7 μελαγχολικές σονάτες για πιάνο κ.α., αλλά και πολλές υποψηφιότητες και βραβεύσεις, από τα Grammy και τα MTV Awards μέχρι τα Dj Mag Awards και το poll Dj Mag Top 100 όπου σταθερά βρίσκεται σε υψηλές θέσεις ! Επίσης συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010 στο Τορόντο και ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της “Ηλεκτρονικής Σχολής” που έγινε εξώφυλλο στο Rolling Stone Magazine. Επιπλέον έχει χρησιμοποιηθεί τόσο η μουσική του όσο και ο ίδιος ο χαρακτήρας του σε πολλά video games !!

Deadmau5.png

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με δύο λόγια για την καλλιτεχνική πορεία του, ο Deadmau5 είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που έχει δει ποτέ η Dance μουσική. Παρόλα αυτά ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού που παρακολουθεί την σκηνή αυτή , τάσσεται φανατικά κατά του και εκφράζει την αντιπάθεια του για το πρόσωπο του. Ο λόγος;; Πολύ απλά επειδή αγαπημένη του ασχολία είναι να σχολιάζει δημόσια (με όχι τόσο κομψό πάντα τρόπο) τα τεκτενόμενα της Dance μουσικής.

Από Αfrojack και Steve Aoki μέχρι Armin και Arnej όλοι λίγο πολύ από τα μεγάλα ονόματα του χώρου έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του κυρίως μέσω Twitter και κάποιες φορές και σε live του (ας μην ξεχνάμε το set του στο Ultra Music Festival και τις αντιδράσεις που είχε ξεσηκώσει η version του Animals που είχε παίξει).

deadmau5 vs afrojack.jpg

Από την άλλη το γεγονός ότι είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν ενεργό ρόλο στην σκηνή και δεν φοβούνται να πούνε ελεύθερα την άποψη τους τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό στον κύκλο των θαυμαστών του και των ανθρώπων που δείχνουν μία επιείκεια στην συμπεριφορά του αυτή.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι κατά κάποιον τρόπο το κοινό της Dance μουσικής έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα…

Αυτό βέβαια μόνο κακό δεν είναι. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι μεγαλύτερες προσωπικότητες πάντοτε δίχαζαν !!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts