Ο αγαπημένος παραγωγός Χρήστος Φουρκής μας προσφέρει το νέο του track δωρέαν για κατέβασμα και παράλληλα μας μυεί στην ατμόσφαιρα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ναι καλά ακούσατε, το track έχει τίτλο “Poimeniko” και ο Φουρκής τολμάει και sampl-άρει ποιμενική σύνθεση. Το αποτέλεσμα με την πρώτη ακρόαση σίγουρα σοκάρει. Όσο ανοιχτόμυαλοι και αν είμαστε μουσικά, σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει το πάντρεμα της house με ήχους από φλογέρα βοσκού. Θυμάστε άλλωστε τι έγινε πριν λίγους μήνες όταν ο Solomun έπαιξε τα καγκέλια μαζί με το Kackvogel στο set του στο club Vogue.

Ακούγοντας το track δεύτερη και τρίτη φορά και έχοντας περάσει το πρώτο σοκ, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το “Poimeniko” δεν έχει καμία σχέση με τα “Kackvo-gelia”. Ένα ατμοσφαιρικό house track στο γνωστό αγαπημένο μοτίβο που μας έχει συνηθήσει ο έλληνας παραγωγός, γεμάτο με χαρακτηριστικά ethnic στοιχεία που προσδίδονται από τον ήχο της φλογέρας. Τα συγκεκριμένα samples είναι από παραδοσιακή μελωδία που σύλλεξε η Δόμνα Σαμίου, μία καλλιτέχνης που δεν είχε καμία σχέση με πανηγύρια, αντιθέτως βραβεύτηκε αρκετές φορές για το έργο της στην παραδοσιακή μουσική και έντυσε μουσικά παραστάσεις της Επιδαύρου, του Ηρωδείου, του Εθνικού Θεάτρου και του Μεγάρου Μουσικής.

Love it or hate it, το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο track θα συζητηθεί πολύ. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν και επίσημα από αυτό το LINK.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts