Blend σημαίνει μίξη…

Το Blend επίσης μεταφορικά θα μπορούσες να το πεις και “σχολείο” για μεγάλο μέρος που παρακολουθεί την ηλεκτρονική σκηνή από το 2005 και μετά αφού μέσα από το brand αυτό έχει παρακολουθήσει ότι καλύτερο σχετικά με την techno και την tech house σκηνή στη χώρα μας!

Carl_Cox_-_Lorenzo

Παλαιότερα ο ιδρυτής του Lorenzo Blender θα μιλήσει στην αγαπημένη μας Fofi Tsesmeli στη Lifo σχετικά με το πως ξεκίνησε το Blend:

“To concept είχε ξεκινήσει από πολύ πριν, ως QBASE. To Blend είναι η συνέχεια του QBASE. Μετά από αρκετά χρόνια επιτυχημένων events σε συνεργασία με τον DJ Mikee, ο οποίος είχε παίξει μεγάλο ρόλο στη  δημιουργία του QBASE,  λόγω διαφόρων καταστάσεων της εποχής τότε, έκανα την επιλογή ν’αλλάξει το όνομα και να ξεκινήσει ένα καινούριο brand, πιο αναβαθμισμένο με βάση τη διεθνή dance σκηνή. Έτσι γεννήθηκε το Blend! To concept πίσω από τη δημιουργία του ήταν να ανεβάσουμε το επίπεδο της Techno και Tech House σκηνής όσο ψηλότερα γίνεται και στην Ελλάδα, ώστε να αγγίξουμε τα επίπεδα του εξωτερικού, φέρνοντας όλο και περισσότερα αστέρια DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και πάντα με το πιο αναβαθμισμένο επίπεδο οπτικοακουστικού εξοπλισμού. To Blend γεννήθηκε την εποχή που γινόταν η ανάμειξη της Techno με τη House, τότε που σημειώθηκε η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού ήχου και γεννιόταν η πιο groovy πλευρά της Techno αλλά και η Tech House, μουσικά είδη τα οποία εξελίσσονται μέχρι και σήμερα. Ακριβώς απ’ αυτή την ανάμειξη εμπνευστήκαμε το όνομα Blend! Το logo στην ουσία είναι το εξάρτημα που έχουν μέσα τα ηλεκτρονικά blender…”.

Από τις 21/10/2005 και το πρώτο event στο gagarin μέχρι και σήμερα το Blend έχει να επιδείξει μόνο επιτεύγματα σε Αθήνα & Μύκονο που είναι οι 2 του βάσεις ανά σεζόν!  Και αυτά δεν είναι ότι κι ότι είναι αποδείξεις με … ΟΝΟΜΑΤΑ!

Richie_Hawtin_Lorenzo

Adam Beyer, Alexander Kowalski, Andrea Oliva, Anthony Pappa, Barem, Ben Klock, Bookashade, Cari Lekenbusch, Chris Liebing, Dani Casarano, Danilo Vigorito, Dave Clarke, Dave Seaman, Dennis Ferrer, DJ Hell, DJ Rush, Dubfire, Fabrizio Maurizi, Fedde Le Grand, Gaiser, Guido Schneider, Guti, Guy Gerber, Hernan Cattaneo, James Holden, Jesper Dahlback, John Acquaviva, John Digweed, Johnny D, Kevin Saunderson, Laurent Garnier, Len Faki, Leon, Lexicon Avenue, Little Louie Vega, Loco Dice, Luciano, Maceo Plex, Magda, Marcel Dettmann, Marco Carola, Mark Broom, Mark Knight, Mathew Dear, Mathias Kaden, Matthias Tanzmann, Mirko Loko, Mirko Loko, Miss Kittin, Mistress Barbara, Nick Curly, Nick Warren, Nico Purman, Nicole Moudaber, Oliver Huntemann, Onur Ozer, Oxia, Paco Osuna, Pan Pot, Par Grindvik, Paul Oakenfold, Paul Ritch, Quentin Harris, Raresh, Reboot, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Dietz, Robert Dietz, Roger Shah, Sander Kleineberg, Satoshi Tomiie, Seb Fontaine, Seth Troxler, Sharam, Shinodoe, SIS, Skrillex, Solomun, Spektre, Steve Lawler, Sven Vath, Terry Francis, The Martinez Brothers, The Timewriter, Tiefschwarz, Tiesto,Timmy Regisford, Troy Pierce, Umek, Valentino Kanzyani

είναι μερικά από αυτά που πέρασαν και ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ δεν άφησαν χιλιάδες clubbers που ακολούθησαν, βίωσαν και μεγάλωσαν με τα Blend events!

Σε ένα κοινό που συνεχώς αλλάζει genres, απαιτήσεις και ύφος, σε ένα χώρο με ραγδαίες τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε ότι αφορά την παραγωγή των events και την προώθηση τους το Blend συνεχίζει τη πορεία του με αμείωτο κέφι, ζήλο και επιτυχία! Το Σεπτέμβριο ετοιμάζει ξανά και πάλι το 6ο Techniques. Ένα μοναδικό φεστιβάλ με 2 stages στην Αθήνα και τεράστια ονόματα το ένα δίπλα στο άλλο:

techniques

stage 1 ( PLAYdifferently)
Richie Hawtin
Chris Liebing
Florido Fabio

stage 2
Solomun (Official)
more to be announced

To καλοκαίρι δεν παίρνει τα βουνά, αλλά τα νησιά, ή ακόμη πιο συγκεκριμένα το ΝΗΣΙ να πούμε καλύτερα, τη Μύκονο όπου για σειρά ετών εκπροσωπεί την techno & tech house σκηνή παρουσιάζοντας στον “ιερό ναό” του Ελληνικού clubbing, το Cavo Paradiso, εκπληκτικά events με ονόματα θρύλους της Παγκόσμιας σκηνής!

Φέτος στο καλοκαίρι του 2017 θα φιλοξενήσει τους : Sven Vath, Marco Carola, Loco Dice, Solomun, Jamie Jones, Dixon & Tini, Chris Liebing & Nicole Moudaber, Joseph Capriati, Richie Hawtin & Dubfire, Adam Beyer & Sam Paganini, Ricardo Villalobos, Deborah De Luca & Hito κ.α. που αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.

blend @ cavo17

Συνάμα, πάντα και πρέπει να τονιστεί αυτό, το Blend παρουσίαζε δίπλα στα τεράστια αυτά διεθνή ονόματα – θρύλους –  της σκηνής, Έλληνες καλλιτέχνες με την διαχρονικότητα και την επιβλητικότητα του MIKEE, την εμπειρία του SYSEX, την ανοδική επιτυχημένη πορεία του MANOLACO και την εκρηκτικότητα των νεότερων στο residency TAP & NICO RAC!

Αν θεωρούμε πλούσιες τις γνώσεις και την εμπειρία των αυτιών μας στον χώρο της techno και του tech-genre γενικότερα, ας είμαστε ειλικρινής και ας στείλουμε το μπράβο μας στην ομάδα του BLEND και στον Lorenzo … που μας έκανε … καλύτερους clubbers και fans της μουσικής αυτής!

#thankU

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts