Ο DJ Black Coffee, γεννημένος ως Nkosinathi Innocent Maphumulo, είναι μια σεβαστή φιγούρα στη βιομηχανία του θεάματος, που θαυμάζεται από πολλούς καλλιτέχνες. Παρά τις προσωπικές του προκλήσεις, έχει υποστηρίξει με συνέπεια συναδέλφους του καλλιτέχνες, ανεβάζοντας τη φήμη της χώρας του (Nότια Αφρική) στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή. Για ένα σημαντικό διάστημα, οι θαυμαστές ήταν περίεργοι για τη συνήθεια του να κρατά το χέρι του στην τσέπη του, ακόμη και όταν έπαιζε τα Dj set του.

black coffee3

Συχνά φορούσε μακρυμάνικη ενδυμασία, την οποία κάποιοι παρεξηγούσαν ως επιλογή μόδας, χωρίς να γνωρίζουν ότι είχε παράλυτο χέρι. Η αποκάλυψη για το χέρι του Black Coffee έριξε φως στην τεράστια ανθεκτικότητα που είχε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Το 1990, ο Black Coffee ενεπλάκη σε ατύχημα με ταξί κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα. Αυτό το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα έναν σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του χέρι και συγκεκριμένα έναν τραυματισμό στο βραχιόνιο πλέγμα. Το βραχιόνιο πλέγμα είναι ένα δίκτυο νεύρων που εκτείνονται από το νωτιαίο μυελό έως τη μασχάλη, ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της κίνησης των μυών στον ώμο, το χέρι, τον καρπό και τον αγκώνα. Ενώ ορισμένες περιπτώσεις αυτής της κατάστασης μπορούν να διορθωθούν, ο τραυματισμός του Black Coffee ήταν ανεπανόρθωτος λόγω της σοβαρότητάς του. 

Η κοινωνία, ιδιαίτερα με την έλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικριτική, κάνοντας τα άτομα να διστάζουν να μοιραστούν προσωπικές συνθήκες ζωής τους δημόσια. Αυτός ο φόβος της γελοιοποίησης έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κρύβει ο Black Coffee την κατάστασή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια κομβική στιγμή ήρθε όταν αποφάσισε να αφήσει τις ανασφάλειές του.

Αυτή η απόφαση τον ώθησε να αποκαλύψει την πάθησή του που κρυβόταν εδώ και καιρό στο κοινό. Ο Nkosinathi Maphumulo ανέβηκε στο Facebook, γράφοντας ένα εγκάρδιο μήνυμα που συγκλόνισε πολλούς από τους θαυμαστές του. Μέρος της δήλωσής του, συνοδευόμενη από την πρώτη δημόσια φωτογραφία του τραυματισμένου χεριού του, μετέφερε την αποφασιστικότητά του να είναι πιο ανοιχτός και ευάλωτος, ειδικά για να δώσει το θετικό παράδειγμα για τα παιδιά του.

Όσον αφορά την κατάσταση του χεριού του Black Coffee, η χειρουργική επέμβαση δεν είχε πολλά αποτελέσματα, λόγω της έκτασης του τραυματισμού. Κάποια στιγμή εξετάστηκε ο ακρωτηριασμός, αλλά αργότερα οι ειδικοί παρατήρησαν σημαντική βελτίωση, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα τόσο δραστικό μέτρο.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πού έγινε η επέμβαση στο χέρι του παραμένουν άγνωστες, καθώς σπάνια συζητά το θέμα σε συνεντεύξεις. Αρχικά, ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον ίδιο να μοιραστεί μια τέτοια προσωπική αποκάλυψη. Ο Black Coffee ανέφερε ότι σχεδίαζε να υποβληθεί σε θεραπεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χεριού του, ένα σημαντικό βήμα που έγινε 27 χρόνια μετά το τραγικό του ατύχημα. Πολλοί ελπίζουν ότι η θεραπεία του Black Coffee θα αποφέρει τελικά θετικά αποτελέσματα.

black coffee

Αυτός ο τραυματισμός όμως δεν στάθηκε – ούτε στέκεται – εμπόδιο για να μας εμπνέει με τις φοβερές του μουσικές και τα επιβλητικά του πολύωρα DJ Sets.

Άλλωστε όποιος αγαπά αυτό που κάνει βρίσκει πάντα τον τρόπο να το υπηρετεί σωστά!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Kyriakos Maragos

Αγόρασε στα 10 του το πρώτο του δίσκο (βινύλιο) και από τότε μέχρι και σήμερα, τα πάντα τριγύρω του έχουν να κάνουν με DJing & μουσική. Στο σχολείο ήταν μόνιμα πρόεδρος του 15μελούς γιατί έταζε party! Αφού έπλυνε τσίγκινους δίσκους στον στρατό ως DJ, συνέχισε σε κανονικά clubs σε όλη τη χώρα και μετά έπιασε το μπλα μπλα στο μικρόφωνο σε FM & Web Radios. Όταν τελείωσε το σάλιο έπιασε την ηλεκτρονική πέννα και ξεκίνησε το GodisaDJ.gr. Πλέον βρίσκεται πίσω από το creativity management του site & πολλών ακόμη επιτυχημένων Dj concepts & festivals στην Ελλάδα. Είναι Κριός, ξερόλας και τελειομανής!

Related Posts