Στις 13 Ιουλίου του 1967, έμελλε να γεννηθεί ένας από τους πιο καταξιωμένους Dj και παραγωγούς και ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες στην ηλεκτρονική μουσική παγκοσμίως.

Ο Benny Benassi φτάνοντας αισίως στην 5η δεκαετία ζωής, συνεχίζει αυτό που αγαπάει από μικρός, ακούραστος και πάντοτε με θετική διάθεση. Να παίζει και να παράγει μουσική αλλά και να παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους μεγάλους super star στην διεθνή house και electro σκηνή.

Γεννημένος στο Μιλάνο και μεγαλωμένος σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ιταλίας,(reggio Emilia), μαζί με τον ξαδερφό του Άλε, στα τέλη της δεκαετίας του 80, πριν μεταφερθούν στην Off Limits production του Larry Pignagnoli στα μέσα της δεκαετίας του 90, δημιούργησαν μουσική για διάφορους καλλιτέχνες, όπως η Whigfield και η Ally & Jo.

Benny-Benassi

Το 2001 υπό το ψευδώνυμο ΚΜC, προχώρησε στο λανσάρισμα του πρώτου του προσωπικού track με τίτλο I called my love το οποίο κατέκτησε τα Βρετανικά charts.

Το 2002 ήταν η χρονιά για τον ίδιο καθώς το κομμάτι “Satisfaction” σε συνεργασία με το Project BIZ αποτελούμενο από τους Paul French και Violeta, προκάλεσε θραύση παγκοσμίως σε όλα τα παγκόσμια dance charts, ενώ χαρακτηρίστηκε από τους κορυφαίους Djs παγκοσμίως μια ωδή στην τότε dance μουσική.

Στις διακρίσεις του συμπεριλαμβάνονται επίσης και το grammy που έλαβε για το remix του στο track Bring the Noise το 2008, την αναγνώριση που έλαβε στο πρώτο του άλμπουμ του εκτός ιταλικών συνόρων με τίτλο Hypnotica, αλλά και τα αμέτρητα remix του σε σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Madonna, o Chris Brown και ο Skrlillex και φυσικά οι μετέπειτα παραγωγές του.

Έχει ταξιδέψει στα κορυφαία φεστιβάλ παγκοσμίως και μαγεύει τον κόσμο ασταμάτητα με τις μουσικές του. Παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και την Παρασκευή έρχεται στο Lohan Nightclub για να ξεσηκώσει μετά από χρόνια ξανά το Αθηναϊκό κοινό, διότι τον έχουμε συνηθίσει η αλήθεια είναι κυρίως στην Μύκονο.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Const. Mandrekas

Μπορεί από μικρός να μου άρεσαν τα σπορ, τα αυτοκίνητα αλλά και το διάβασμα, όμως η μουσική ήταν ένας παράγοντας που με ανέβαζε πάντοτε σαν άνθρωπο αλλά και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Ξεκίνησα από αρμόνιο παίζοντας και κάνοντας μαθήματα πάνω σε κλασσική μουσική και πιο κουλτουριάρικα, πέρασα από πολλά ακούσματα για να έρθω για τα καλά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και πολλούς από τους πραγματικούς δημιουργούς της. Ώσπου να φτάσω στα χορευτικά αλλά και πιο σκληρά ακούσματα κυρίως μέσα από την House την techno Και την trance. Ενίοτε είχα αδυναμία στην Progressive και την electro αλλά και στην drum & bass. Μέσα από αυτή την σελίδα θα προσπαθήσω να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτό το είδος, για πολλούς εκπροσώπους της αλλά και για διάφορες ιστορίες ανεκτίμητες και ανεξίτηλες

Related Posts