The master of Berghain!

 

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τους πιο σημαντικές φιγούρες στην ιστορία της techno μουσικής. Ο λόγος φυσικά για τον Ben Klock.

Γεννημένος στην γερμανική πρωτεύουσα το Βερολίνο, o 47 χρονος DJ/Producer, κατάφερε να εμβαθύνει και να χτίσει την δική του παιδεία μέσα στην techno,σε συνδυασμό και με τον τόπο γέννησής του που έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο για την επίδρασή του πάνω σε αυτήν, και έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται στο επίκεντρο και να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπρόσωπούς της.

Όσοι τον έχουν ακούσει από κοντά, θα έχουν καταλάβει πως τα σετ του κινούνται μέσα από ένα κύμα από βαθιά, υπνωτικά και σκληρά techno grooves, τα οποία τα χαρακτηρίζουν και η ποικιλομορφία που επικρατεί στην επιλογή του κάθε κομματιού του.

Ένα μεγάλο ταλέντο που τον χαρακτηρίζει, είναι ότι προσαρμόζει την κάθε live του εμφάνιση με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, μια ικανότητα που του επιτρέπει να γίνεται αποδεκτός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και τα μεγαλύτερα club, μέχρι και στα πιο μικρά παγκοσμίως.

ben clock2

Κατά την διάρκεια της πρώιμης σταδιοδρομίας του, ένα μέρος της χαρακτηρίστηκε από τα μαραθώνια set του, με αποκορύφωμα αυτό της 4ης Ιανουαρίου του 2016 στον ΄ναό΄ του Βερολίνου το Berghain, όπου τυγχάνει να είναι resident Dj από το 2004 που ήταν και το γενέθλιο έτος του τεράστιου σε ιστορία club,πραγματοποιώντας ένα εξαίσιο 12ωρο set.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξει τις δεξιότητές του πάνω στο booth, αλλά και να γίνει πιο γνωστός στο ευρύ κοινό αυξάνοντας όλο και περισσότερο την φήμη γύρω από το όνομά του. Παράλληλα του έδωσε την δυνατότητα να προσαρμόζεται και στα πιο συμπιεσμένα set της 1-2 ώρες στα μεγάλα φεστιβάλ.

Μια ακόμα μεγάλη ικανότητα του Γερμανού που βγάζει στα set του, είναι ότι προσελκύει και κερδίζει τον ακροατή με έναν μοναδικό τρόπο.

Με την δυναμική του πάνω στα decks και την ένταση που πηγάζει από την μουσική του, συμπεριλαμβανομένων των αβίαστων μελωδιών που επικρατούν, αλλά  και την εναρμόνιση μιας μεθόδου  φυσικής μουσικότητας και εντυπωσιακής φυσικότητας μέσα από τις live εμφανίσεις του, είναι λογικό να αφήσουν και με το παραπάνω τον θεατή ικανοποιημένο ακουστικά.

Από το 2006 και μετέπειτα τρέχει το δικό του label με τίτλο, Klockworks. Μια δισκογραφική ετικέτα, η οποία εστιάζει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη διάφορων ταλέντων μέσα από αυτήν. Κορυφαία ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει τις μουσικές τους μέσα από την συγκεκριμένη ετικέτα, είναι οι DVS1, Trevino και Etapp Kyle, ενώ η ανάπτυξη της ετικέτας του, ενισχύθηκε από διάφορες live εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις του κόσμου όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ και το Βερολίνο.

ben clock

Μπορεί μέχρι τώρα να τρέχει με επιτυχία το συγκεκριμένο label, όμως  οι πρώτες του κυκλοφορίες  κυκλοφόρησαν μέσω του γνωστού label του Berghain Ostgut Τon, με εξίσου τεράστια επιτυχία, καθώς και ένα Mix του για το ομώνυμο club.

Το 2009 το track με τίτλο “Dawning”, ήταν μια από τις πρώτες συνεργασίες του  με τον συμπατριώτη του Marcel Dettmann, παραμένοντας ένα ξεχωριστό κομμάτι στη δισκογραφία του, καθώς επίσης και το Subzero που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά, όπου αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία 20 κομμάτια στην 20ετή ιστορία του φεστιβάλ Awakenings σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη φέτος.

Επίσης το 2009 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον resident Dj του Berghain, καθώς το προσωπικό του άλμπουμ one ήταν ένα από τα καλύτερά του με βάση την παραγωγή και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους μεγαλύτερους djs της Techno.

Δεν θα μπορούσε κανείς να παραλείψει τις δεξιότητές του ως remixer, διότι έχει αναδιαμορφώσει κομμάτια από μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνών επιτυχημένα, όπως οι Kerri Chandler, Depeche Mode, Robert Hood και Kenny Larkin.

Στην Αθήνα έχει έρθει και έχει παίξει πιο παλιά μαζί με δύο ακόμη θρύλους της βερολινέζικης σκηνής τον Chris Liebing και τον Marcel Dettmann.Επίσης έχει πραγματοποιήσει live εμφάνιση και στην  Θεσσαλονίκη.

Το προσεχές Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα είναι μια βραδιά η οποία την περιμένουν πως και πως οι Έλληνες clubbers ξανά στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο VOX, μέσω των εταιρειών Blend και Six Dogs, για ένα μοναδικό 5ωρο Dj set. Θα τον πλαισιώσουν επίσης οι Resident Djs του Blend, Mikee και Manolaco αλλά και ο resident Dj της Vault 88  Cirkle.

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Const. Mandrekas

Μπορεί από μικρός να μου άρεσαν τα σπορ, τα αυτοκίνητα αλλά και το διάβασμα, όμως η μουσική ήταν ένας παράγοντας που με ανέβαζε πάντοτε σαν άνθρωπο αλλά και έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Ξεκίνησα από αρμόνιο παίζοντας και κάνοντας μαθήματα πάνω σε κλασσική μουσική και πιο κουλτουριάρικα, πέρασα από πολλά ακούσματα για να έρθω για τα καλά σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική και πολλούς από τους πραγματικούς δημιουργούς της. Ώσπου να φτάσω στα χορευτικά αλλά και πιο σκληρά ακούσματα κυρίως μέσα από την House την techno Και την trance. Ενίοτε είχα αδυναμία στην Progressive και την electro αλλά και στην drum & bass. Μέσα από αυτή την σελίδα θα προσπαθήσω να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτό το είδος, για πολλούς εκπροσώπους της αλλά και για διάφορες ιστορίες ανεκτίμητες και ανεξίτηλες

Related Posts