Από πολλούς σχετικούς ή λιγότερο σχετικούς του χώρου μας θα ακούσεις την ατάκα «αν οι Έλληνες παραγωγοί είχαν την σύνεση να ενωθούν για να παράγουν σε πλαίσιο συνεργασίας ένα μεγάλο κομμάτι, θα είχαμε καταφέρει πολλά και κυρίως θα δημιουργούσαμε σκηνή».

Πίσω από μια παραγωγή και ένα release εμπλέκεται μια ολόκληρη διεργασία από συγκοινωνούντα δοχεία ενός team που με την συμμετοχή τους θα διοχετεύσουν το κομμάτι στη παγκόσμια αγορά, η οποία με το τέλος της «παραδοσιακής δισκογραφίας» θα το κυκλοφορήσουν ως digital release πλέον, στη ναυαρχίδα των sites αυτής της κατηγορίας όπως το Beatport! H σωστή διαχείριση ή η πολιτική του Team παραγωγής του label ή της ομάδας γύρω από τους καλλιτέχνες θα αποδειχθεί ως πλέον απαραίτητη.

Το beatport αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο online μουσικό κατάστημα ηλεκτρονικής μουσικής στο internet, φιλοξενώντας πολλά διαφορετικά μουσικά genres και κυκλοφορίες από καλλιτέχνες και DJs από κάθε γωνία του πλανήτη!

Η Ελλάδα, με πραγματικά μεγάλο επίπεδο βελτίωσης και προδιαγραφών στον τομέα της παραγωγής, έχει σταθερά αρκετά εγχώρια labels και κυκλοφορίες από επώνυμους και λιγότερο επώνυμους καλλιτέχνες που τα πλαισιώνουν με επιτυχίες και είσοδο στα genre charts της κάθε κατηγορίας!

Τις τελευταίες μέρες ένα από τα δημοφιλέστερα tracks Ελληνικής παραγωγής, είναι αυτό των HousetwinsAlphabet ένα πολύ αξιόλογο και εντυπωσιακό electro house style κομμάτι που με την αξία του ήχου του και της EDM επιρροής έφτασε στην λίστα των 100 καλύτερων στη κατηγορία του Electro House chart!

Μέχρι εδώ … όλα καλά!

Τις προάλλες όμως λάβαμε στα χέρια μας το δελτίο τύπου της εταιρίας, εντοπίζοντας μια ατάκα που θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και κυρίως δεν ταιριάζει και με τη συνολική προσπάθεια πολλών άλλων καλλιτεχνών που είτε μέσα στο Beatport είτε και μέσω άλλων αντίστοιχων digital sites, έχουν τιμήσει με τις δουλείες τους την χώρα μας!

Πιο συγκεκριμένα, γράφτηκε ότι οι Housetwins είναι οι πρώτοι Έλληνες στο Beatport Top100! Η αλήθεια είναι ότι δεν … είναι όμως… Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται πιο κάτω με σαφώς μεγαλύτερη λεπτομέρεια και προσδιορισμό η κατηγορία που ανήκει η επιτυχία αυτή – η Electro House – που πραγματικά είναι δυσκολότερη ως «ήχος» για κάποιον να έχει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ο γενικός τίτλος παραμένει ως οι πρώτοι Έλληνες στο Beatport!

Από ένα πρόχειρο έλεγχο που κάναμε, προγενέστερα στον ίδιο φορέα και σε διάφορες κατηγορίες μουσικών genres τo charting entry έχουν γνωρίσει με επιτυχία Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Angel Stoxx, Mihalis Safras, Dousk, Christian Campas, Alex Karakassis κ.α. μέχρι και ο πιτσιρικάς νικητής του διαγωνισμού του Tiesto ο Λαρισαίος Alex Balog σήμερα κιόλας!

beatport-alexbalog.jpg

Για μας σημασία δεν έχει η πρωτιά, αλλά η παρουσία, η εμπειρία, η επανάληψη της παρουσίας με καλύτερο ήχο και feedback και η δημιουργία μιας «εμπιστοσύνης» προς τα Ελληνικά χέρια παραγωγής.Το ποιος ήρθε πρώτος ή δεύτερος είναι τροφή για εσωτερική κατανάλωση. Το ξέρουν αυτό οι εταιρίες και κάποιες παίζουν το παιχνίδι αυτό, ασχέτως αν τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει ή μειώνει το «προϊόν» των καλλιτεχνών.

Αυτό που πάντα κατά τη γνώμη μας θεωρούμε ότι είναι το είναι και το ζητούμενο, είναι το γεγονός του ποιος θα βοηθήσει πρώτος με ουσία, καλλιεργώντας το έδαφος για τους υπόλοιπους έτσι ώστε συνολικά οι Έλληνες παραγωγοί και DJs να καταξιωθούν στην digital αγορά δημιουργώντας ένα καινούργιο γαλανόλευκο trade mark!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts