UPDATE 6/3/2020: ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ DIMITRI DJ/PIERROS

DIMITRI MANOUSOS

Η Μύκονος ήταν, παραμένει και θα παραμένει ως το #1 Ελληνικό νησί σε vibes, διασκέδαση, beats, clubs και Top DJs, residents και guests!

Επαγγελματίες του χώρου, έχουν τιμήσει και ιδρώσει κονσόλες σε σεζόν με 6 μήνες μεροκάματα αλλά και ανεξίτηλες μεμονωμένες βραδιές τα τελευταία χρόνια! Πάντα όμως και αυτό θα παραμένει, η Μύκονος για ένα Disc Jockey αποτελεί το μεγαλύτερο “σχολείο” και φυσικά τη Μέκκα της εσωτερικής DJ league!

Τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας DJ σκηνής, κάθε χρόνο είναι εκεί…

Η Μύκονος όμως, ήταν πάντα μπροστά στον ήχο, από τα παλαιότερα χρόνια, όταν τα πράγματα ήταν πιο ρομαντικά και πιο αυθεντικά στις κονσόλες του νησιού! Στη δεκαετία του 80 και αρχές του 90 τα κορυφαία μαγαζιά ήταν πέριξ της πόλης, στα στενά σοκάκια στο Ματογιάννη και στη μικρή Βενετία… “9 Mouses”, “Pierros”, “Caprise”, “Galeraki”, “Agkyra”, “Anemoi” και τόσα άλλα μεγαλούργησαν σε ανεπανάληπτες νύχτες!

Ανάμεσα σε αυτά το παγκοσμίως γνωστό “gay” club Pierros που δημιουργήθηκε χάρη στον ζωγράφο Πιέρο Αβέρσα, ο οποίος ερωτεύεται κεραυνοβόλα το νησί αμέσως μόλις κατεβαίνει από το γιοτ του, γνωρίζει τον Ανδρέα Κουτσούκο, έναν ντόπιο νεαρό ψαρά, και οι δύο μαζί ανοίγουν το «Pierro’s» (ή «Piero’s», όπως γραφόταν αρχικά) στην πλατεία Αγίας Κυριακής στα Ματογιάννια. Ενα μαγαζί που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του μυκονιάτικου -και όχι μόνο- nightlife. Ενα μυθικό club που έφτασε να συναγωνίζεται τη δόξα του «Studio 54» στη Νέα Υόρκη. Πολύ γρήγορα το όνομα «Pierro’s» έφτασε να είναι συνώνυμο με τη Μύκονο. Ντιζάινερ, γαλαζοαίματοι, πλούσιοι και διάσημοι πάσης προέλευσης έφταναν σωρηδόν στο νησί για να δώσουν το «παρών» σε ένα ατελείωτο πάρτι, αφήνοντας μυθικά φιλοδωρήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στην τετράγωνη ταράτσα όπου ο Πιέρο έδινε τα διεθνή σόου του.

Σκηνές απείρου κάλλους με σταρ του Χόλιγουντ, ξεπεσμένους πρίγκιπες, υπερλουσάτες τραβεστί, πλέιμποϊ με μαυρισμένα και γραμωμένα κορμιά διαδραματίζονταν κάθε βράδυ στην αρένα του καυτού κλαμπ.

Το Pierros είχε στις τάξεις του, ένα DJ ο οποίος έβγαλε στη κυριολεξία ρίζες στο νησί με το πολυετές residency του στο bar/club αυτό.

ο DJDimitri άφησε εποχή τόσο για την εκπληκτική του μουσική παιδία, το ταίριασμα του πρωτοποριακού του ήχου για εκείνες τις εποχές, όσο και τη τεχνική του! Με πικάπ, βινύλια και σύμμαχο την καθημερινή τριβή με τα decks, μπόρεσε να κατακτήσει τη παγκόσμια φήμη και αναγνώριση, μαζί και με το μαγαζί που έπαιζε!

Στην πορεία αποτραβήχτηκε από τη μπροστινή “βιτρίνα”, η ψηφιακή απεικόνιση όμως που έφερε από τις αυθεντικές κασέτες του 1989 αποτυπώνουν τη δύναμη, το ταλέντο και τη τότε φρεσκάδα του σαν να μη πέρασε μια … μέρα!

Ένας εκπληκτικός DJ που αξίζει εσείς οι της νέας γενιάς να ακούσετε το set του! Ο ήχος του σχεδόν 30 χρόνια μετά, είναι κατά πολύ συνυφασμένος με ότι πολλοί από εσάς παίζετε σήμερα!

Τυχαίο; Δε νομίζω όταν μιλάς για ποιότητα!


ΤΟ GOD IS A DJ τιμά τον DJ Dimitris Pierro’s Mykonos που απεβίωσε την 1/03/2020!

Dimitri Manousos σε ευχαριστούμε!
Γέμισε τον παράδεισο με τις μουσικάρες και το έπος σου! ❤️😢

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts