To αρχικό πλάνο ήταν να γίνει αγρότης κάπου στην Σουηδία…

Η μουσική όμως ήταν πάντα το χόμπι του κι έτσι άρχισε να παίζει drums στα 9 του χρόνια. Το 1990 σε ηλικία 13 χρονών ανταλλάσει το drum set του και αποκτά ένα Amiga 500 και το ταξίδι στον κόσμο της dance μουσικής ξεκινάει. Το πραγματικό του όνομα : Axel Christofer Hedfors αλλά όλος ο κόσμος τον γνωρίζει ως Axwell!! Παραγωγός πολλών μεγάλων dance hits και ένα από τα 3 μέλη των Swedish House Mafia, ο Axwell είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλής djs της σκηνής. Πρώτο δείγμα της επίσημης δισκογραφίας του αποτέλεσε το ”Feel The Vibe” το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2004 και επανακυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά από το Ministry Of Sound με την προσθήκη των φωνητικών της Tara Mc Donald , κατακτώντας πολύ υψηλές θέσεις στα περισσότερα charts της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής και κερδίζοντας την συμπάθεια του κοινού. Πριν από αυτό το track είχαν προηγηθεί και κάποιες άλλες κυκλοφορίες είτε ως ghost producer άλλων παραγωγών είτε ως μέλος κάποιου σχήματος (όπως ήταν οι Jetlag), καθώς και πολλά remixes σε μεγάλες επιτυχίες όπως : Room 5 – Make Luv, Stonebridge – Put ‘Em High, Deep Dish – Dreams κ.α.

axwell-amiga-500.png

Πέραν της επανέκδοσης του Feel The Vibe το 2005, την ίδια χρονιά ο Axel κυκλοφορεί το ”Watch The Sunrise ” σε συνεργασία με τον Steve Edwards στα φωνητικά (γνωστός για τα φωνητικά στο Sound Of Violence από Cassius), το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια του Σουηδού. Την άνοιξη του 2006 , με το ψευδόνημο Supemode, κυκλοφορεί μαζί με τον Steve Angello ένα remix του Smalltown Boy των Bronski Beat και λίγο αργότερα ενώνει τις δυνάμεις του με τον πολύ καλό του φίλο Εric Prydz και κυκλοφορούν τα κομμάτια 123 και 321 με το ψευδόνημο Αxer, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έτος κυκλοφορεί το Counting Down The Days, πλησιάζοντας έτσι τον Νεουρκέζικο ήχο της House. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων μέχρι σήμερα μπορούμε να αναφέρουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιτυχιών οι οποίες ακόμα και εν έτη 2014 θεωρούνται classics, όπως τα : Ι Found You, Open Your Heart, Hometown Glory, Center Of The Universe, το remix στο Sweet Disposition των Temper Trap με τον Dirty South κ.α.

Παρόλα αυτά το όνομα του Axwell έχει συνδεθεί με κάτι πέρα από τις προσωπικές του επιτυχίες ως παραγωγός και ως jockey. Αναφέρομαι φυσικά στους Swedish House Mafia, ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα dj/producers της εποχής μας. Από το Leave The World Behind μέχρι το One και το Miami 2 Ibiza και από το αξέχαστο dj set στο Brixton Academy και στο Ultra Music Festival πριν από μερικά χρονιά αυτή η παρέα των 3 φίλων από την Βόρεια Ευρώπη κατάφερε να κάνει πιο δημοφιλή την Dance μουσική στο ευρύ κοινό και να δώσει αφορμή σε πολλά παιδιά της γενιάς μου να αρχίσουν να κυνηγάνε το όνειρο τους πιο συστηματικά. Όσον αφορά το έγκυρο (μέχρι πριν κάποια χρόνια τουλάχιστον) djMag Top 100 , ο Αxwell είτε solo είτε ως Swedish House Mafia είναι κάθε χρόνο μέσα στην 50αδα (με καλύτερη θέση την 12η το 2011).

C59A8182.jpg

Στα επιχειρηματικά , είναι ιδρυτής της δικής του δισκογραφικής εταιρίας ,της ”Axtone”, η οποία χαρακτηρίζεται για την ποιότητα των releases της και για την προσοχή που δίνει στην ανάδειξη νέων ταλέντων της Dance μουσικής. Τέλος στην χώρα μας τον συναντάμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι στο ”νησί των ανέμων” και ελπίζουμε να τον φιλοξενούμε για πολλά χρόνια ακόμα !!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts