Η επιστροφή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 ήταν μια ιστορική επιστροφή στην πατρίδα των αγώνων, καθώς επίσης και μια αναγνώριση για το ότι πρεσβεύει το ανθρώπινο πνεύμα στην κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Αλήθεια, ποιος θυμάται σήμερα εν μέσω κρίσης, την ένδοξη εκείνη χρονιά του 2004 που όλα στην Ελλάδα ήταν ένα όνειρο; Ποιος θυμάται ότι σαν σήμερα ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας που έλαμπε;

ATHENS2004.JPG

Η τελετή έναρξης, όχι επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά παραμένει και θα παραμείνει για δεκαετίες σημείο αναφοράς ειδικά κρίνοντας την με τις μετέπειτα τελετές του Πεκίνου και ιδιαίτερα δε του Λονδίνου πέρσι. Μια τελετή όμοια με τις αξίες και το πνεύμα του πολιτισμού που το αρχαίο DNA πέρασε στους Έλληνες γενιά με γενιά! Και ήμασταν όλοι άφωνοι και περήφανοι … και εξακολουθούμε να είμαστε, όσες φορές και αν την ξαναδούμε!

Athens_2004_Olympics_Closing_ceremony.jpg

Η μουσική και εδώ έπαιξε τον ρόλο της. Είναι η μαγκιά του Έλληνα να πρωτοτυπεί και να κάνει πραγματικότητα τη σκέψη του ρίσκου με απόλυτη επιτυχία!

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και το γνωρίζω καλά αυτό … έπεσε στο οργανωτικό γραφείο του Athens2004 μια πρόταση βόμβα … Η σύγχρονη dance μουσική είχε σιγά – σιγά πάρει τα σκήπτρα από τις μπάντες και τους καλλιτέχνες και είχε μεταφερθεί σε ένα παγκόσμιο dancefloor με σημείο εκκίνησης την κονσόλα του DJ! Σπουδαία τότε ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής όπως οι Sasha και ο Paul Van Dyk είχαν δει την επιτυχία τους αυξάνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και να απογειώνεται με την έλευση της νέας χιλιετηρίδας! Από την Ολλανδία εμφανίστηκε ο Tiësto, ένας εκρηκτικός τύπος με δυνατό διθυραμβικό ήχο “trance” και σύντομα θα γίνει πιο δημοφιλής από ό, τι οι προκάτοχοί που αναφέραμε!

Στο γραφείο λοιπόν, έπεσε η ιδέα του soundtrack να δωθεί όχι σε ένα composer αλλά σε ένα DJ! Και μάλιστα για πρώτη (και μοναδική ως τώρα) φορά στην ιστορία των νεότερων Ολυμπιακών αγώνων! Η ευκαιρία αυτή θα ανατεθεί στον Tijs Michiel Verwest, γνωστότερο και ως trance hyperstar Tiësto,o οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 04 για να υπογράψει το συμβόλαιο συμμετοχής του, κρατώντας το, ως επτασφράγιστο μυστικό!

Μέχρι το 2004 ο δρόμος του θα είναι στρωμένος από βραβεία και επιτυχίες (κέρδισε DJ awards του DJ Mag περιοδικού για τρία έτη στη σειρά, 2002-04), αλλά πραγματικά ήταν η παρουσία του στην Αθήνα που έστειλε τον Tiësto σε ανοδική τροχιά. Το πρώτο και μοναδικό DJ concept σε μια τελετή έναρξης των Ολυμπιακών είχε χρονική διάρκεια 90λεπτου set, κάνοντας 10.000 αθλητές να παρελάσουν με διθυραμβικούς dance ήχους που ένωναν το αρχαίο με το σύγχρονο, μυθικές σκηνές και παραδοσιακές Ελληνικές φιγούρες σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό δισεκατομμυρίων . Οι συνθέσεις του για την τελετή των αγώνων κυκλοφόρησαν αργότερα σε προσωπικό του album με τίτλο «parade of the Athletes»

tiesto-in-athens.jpg

Ας ξαναθυμηθούμε με δέος εκείνο το απίστευτο καλοκαίρι και ας αποδεχτούμε ότι στις μέρες μας ο DJ είναι επιβλητική καλλιτεχνική φιγούρα με πρωταγωνιστικό ρόλο!

Tracklist

01. Tiësto – Heroes 02. Tiësto – Breda 8PM (DJ Montana Edit) 03. Tiësto – Victorious 04. Tiësto – Traffic 05. Tiësto – Ancient History 06. Tiësto – Athena 07. Tiësto – Olympic Flame 08. Tiësto – Lethal Industry 09. Tiësto – Coming Home 10. Tiësto & Junkie XL – Obsession 11. Tiësto – Love Comes Again (Instrumental Mix) 12. Tiësto – Walking On Clouds (Instrumental Mix) 13. Tiësto – Nyana 14. Tiësto – Flight 643 15. Tiësto – In My Memory (Airwave Remix) 16. Tiësto – Forever Today 17. Tiësto – Adagio For Strings 18. Tiësto – Ancient History

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts