Ο James Zabiela, γεννήθηκε ένα καλοκαιρινό πρωινό του Αυγούστου του 1979 κοντά στο λιμάνι του Southapton κι από μικρός έγινε ότι κι ο Beckham στο τερέν του clubbing & djbooth όμως, με απόλυτη προσήλωση και έμφαση στην τεχνική του ως dj.

art-of-james-zabiela-om

Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκίνησε την πορεία του κερδίζοντας έναν διαγωνισμό τεχνικής για djs το 2000, ενώ σχεδόν αμέσως απορροφήθηκε από το agency του σπουδαίου Sasha στη Βρετανία για εμφανίσεις και dj sets. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με ότι έχει να κάνει με Dj gadgets και τεχνολογία, παίζει στα δάκτυλα ότι έχει να κάνει σχετικά με την χρήση των Ableton Live – Pioneer CDJs – Pioneer EFX-1000 – Pioneer DJM-900 – Pioneer RMX-1000, iPad, ενώ είναι εξαιρετικά σπουδαίο να αναφέρουμε ότι πάνω στο format τεχνικής τοτ στηρίχθηκε η παραγωγική μονάδα της Pioneer DJ, για να δημιουργήσει την καλύτερη γενιά της ιστορίας της, αυτής της εισαγωγής της γραμμής των CDJ-2000 and CDJ-900 μηχανημάτων που η πλεινότητα του Παγκόσμιου DJing έχει ως προ-απαιτούμενο tech rider εμφανίσεως…

zabiela2

Ο Zabiela έχει χαρακτηριστεί ως ένας technical Jedi που σπρώχνει τις διαστάσεις του DJing στα απόλυτα όρια τους κάθε φορά που παίζει, πηγαίνοντας την έννοια πρωτοπορία σε νέες διαστάσεις.

Ένας πραγματικός δεξιοτέχνης δημιουργεί πάντα την εντύπωση στο κοινό πως παίζει για τον καθένα προσωπικά και ξεχωριστά. Για τον Zabiela όταν ανεβαίνει στα decks δεν υπάρχει o ίδιος και οι άλλοι. Υπάρχει μονάχα όλοι μαζί με την ένωση Dj και κοινού. Αυτή η φιλοσοφία και φυσικά οι ασυναγώνιστες τεχνικές ικανότητες του κατά τη διάρκεια των live εμφανίσεων τον έχουν τοποθετήσει στις καρδιές όλων των dancelovers.

Στα πρώτα του βήματα το χαρακτηριστικό του στυλ ήταν ένα fusion από Breakbeat και Progressive House. Πλέον μέσα από διάφορες εξελίξεις θεωρείται Progressive House, Techno και Acid House DJ αν και η χρήση Breakbeat μουσικής, παραμένει το κλειδί για τα πιο flashy σημεία των set του.

O James Zabiela, έδωσε μια υπέροχη νέα συνέντευξη στο έγκριτο ResidentAdvisor.net μιλώντας τεχνικά και μόνο για την τέχνη της μίξης και της σωστής τεχνικής κατάρτισης.

Διαβάστε την συνέντευξή του ΕΔΩ!

 

Πηγή: Resident Advisor

Σχόλια

σχόλια

About The Author

John Adamis

Όπου υπάρχει DJing και μουσική, υπάρχει ζωή!!! Μεγαλώνω με αυτό το "δόγμα" και περιβάλλομαι από ανθρώπους που βλέπουν την αγάπη για το DJing ως προσφορά! Αυτό είναι ...!

Related Posts