Τί να προτοπείς και τί να παραλείψεις μιλώντας γι αυτόν;; Σίγουρα όχι ο κορυφαίος , αλλά ένας από τους σπουδαιότερους DJs του πλανήτη.

Μία προσωπικότητα που έχει αγαπηθεί άλλα έχει εξίσου μισηθεί παγκοσμίως. Ηost της μεγαλύτερης Dance Music εκπομπής στον κόσμο. Πρότυπο ή παράδειγμα προς αποφυγήν;;; Ας γνωρίσουμε τον Armin Van Buuren!!!

ARMIN-BIOPSY.jpg

Γεννημένος (που αλλού ;;) στην Ολλανδία το 1976 ο Armin φαινόταν ότι θα ακολουθήσει μία εντελώς διαφορετική πορεία από αυτή του Dj. Το 2004 παίρνει το πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και όλα έδειχναν ότι η ζωή ενός μεγαλοδικηγόρου ανοιγόταν για τον 28χρονο τότε Armin.

Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Το διάστημα κατά το οποίο σπούδαζε, είχε καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του στούντιο, όπου περνούσε και το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας του. Ανάμεσα στα πρώτα κομμάτια που δημιούργησε στο studio αυτό, ήταν το ”Touch Me” και το ”Communication”, ενώ παράλληλα είχε αρχίσει να γίνεται ήδη πολύ δημοφιλής από τα dj set του στο Club Nexus της Ολλανδίας.

Ο Armin από τις πρώτες κιόλας απόπειρες του να δημιουργήσει μουσική, ήθελε να φτιάξει τον δικό του ήχο, το δικό του προσωπικό στιλ, χωρίς να μιμηθεί (παρά μόνο να εμπνευσθεί) κάποιον από τους ήδη πολύ μεγάλους producers εκείνης της εποχής. Από το 1995, οπού και κυκλοφόρησε το πρώτο του track με τίτλο : Blue Fear (Cyber Records) μέχρι και σήμερα έχει υπογράψει με το όνομα του πολλές μεγάλες επιτυχίες της dance μουσικής.

armin van buuren7.jpg

Από το 4 elements (ως Gaia μαζί με τον Βenno de Goeij) μέχρι το Wonder Where You Are (ως Major League με τον Τiesto) και από το In And Out Of Love μέχρι το Intense ο Armin έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία δισκογραφία με αξέχαστα κομμάτια και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Trance σκηνής (πέραν των προαναφερθέντων αξίζει να αναφερθούν οι : Paul van Dyk, Markus Schulz, Ferry Corsten).

Ταυτόχρονα με τις μουσικές του δημιουργίες, το 2001, ο Armin ξεκίνησε την δική του ραδιοφωνική εκπομπή στο ΙD & T Radio. Η εκπομπή αυτή ονομαζόταν A State Of Trance (ASOT), και σε αυτήν παρουσιάζονταν οι τελευταίες κυκλοφορίες της Τrance μουσικής, προωθώντας μάλιστα και πολλούς ανερχόμενους παραγωγούς της εποχής. Η ραδιοφωνική του επιτυχία ήρθε μετά από λίγο καιρό να γίνει παγκόσμια με την έξαρση του διαδικτύου και το A State Of Trance γίνεται πλέον μία από τις πιο αγαπημένες εκπομπές με θέμα την Dance μουσική !!!

Μέχρι και σήμερα η εκπομπή μετράει 687 επεισόδια και περίπου 30.000.000 ακροατές κάθε εβδομάδα, ενώ ανά 50 επεισόδια ο Armin γιορτάζει την επιτυχία του με (σχεδόν πάντα) sold out events σε διάφορα μέρη του πλανήτη όπου μοιράζεται το booth με μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της σκηνής και παρουσιάζει νέα ανερχόμενα ταλέντα.

Επιπλέον ο van Buuren, έχει την δική του δισκογραφική εταιρία , την Armada Recordings , στην οποία υπάγονται και μερικές άλλες ως θυγατρικές (όπως η Armind) και στην οποία έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς πολλά νέα ταλέντα , όπως ο Orjan Nilsen, o Αndrew Rayel , καθώς και μερικές ήδη τεράστιες προσωπικότητες της Trance .

armin van buuren3.jpg

>Όσον αφορά το κομμάτι του djing o Armin από το ξεκίνημα του κιόλας έμαθε να φέρνει εις πέρας sets μακράς διάρκειας (από 4 έως 7 ώρες) και αυτό το συνήθειο έχει διατηρήσει μέχρι και σήμερα στην πλειοψηφία των εμφανίσεων του, έχοντας μάλιστα άνα περιόδους κάνει και solo set των 9 ωρών! Πλέον είναι ένα από τα πιο standard ονόματα που θα συναντήσουμε στα line ups των μεγαλύτερων events και festivals ανά τον κόσμο. Ένα επίσης σημαντικό γεγονός που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όποτε του δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα ο Armin , δεν παραλείπει να παίζει με βινύλια και να μας θυμίζει από που ξεκίνησε το djing !

Στην χώρα μας ο Armin έχει έρθει αρκετές φορές, με τελευταία το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Μύκονο , όπου και έδωσε ένα αξέχαστο show για όσους βρέθηκαν εκεί με ένα set όπου συνδύαζε οπτικοακουστικό υλικό και μία τρομερή ενέργεια.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και με βάση την εξέλιξη που είχε στο πέρασμα των χρόνων η πορεία του Armin στο djMag Top 100 μόνο αμφισβητίσιμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί (εν αντιθέσει με πολλών άλλων)… To 2004 κατατάσσεται στην θέση Νο 3 πίσω από τον Tiesto και τον Paul van Dyk , θέση την οποία διατηρεί και
την επόμενη χρονιά. Το 2006, ανεβαίνει στην 2η θέση για να σκαρφαλώσει στην κορυφή το 2007 και να παραμείνει στο Νο 1 μέχρι και το 2010!! Το 2011 θα πέσει την θέση 2 πίσω από τον David Guetta και το 2012 θα ξανανέβει στον ”θρόνο”. Τα τελευταία δύο χρόνια παρότι έχει αφήσει την κορυφή στον Hardwell βρίσκεται σταθερά στην πρώτη 3αδα αποδεικνύοντας ότι είναι από τα πιο αγαπητά ονόματα της Dance σκηνής.

armin van buuren1.jpg

Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία και γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να προστεθούν στο αφιέρωμα αυτό, αλλά δυστυχώς ένα αρθρο δεν είναι αρκετό. Πώς εξάλλου να περιγράψεις εξ ολοκλήρου την δραστηριότητα ενός από τους πιο ενεργούς και αγαπητούς djs του κόσμου;;;;;;;;;

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts