Από την Δευτέρα που ξεκινάει η έκθεση NAMM 2017 έχουμε να δούμε πολλά και ωραία πράγματα στο djing. Όπως κάθε χρόνο, αυτή είναι η έκθεση που η κάθε εταιρεία θέλει να κάνει εντύπωση παρουσιάζοντας ότι τελευταίο έχει να επιδείξει τεχνολογικά. Έτσι λοιπόν διέρρευσε μια φωτογραφία στην οποία βλέπουμε ένα καινούριο player της Denon. Multiplayer για την ακρίβεια και ναι, ξέρω που θα πάει το μυαλό με το που το αντικρίσετε. Το Denon SC5000 δε μπορεί να μη φέρνει στο μυαλό κάποιου που ασχολείται, τα αντίστοιχα player της pioneer.

Μοιάζει με μια αντιγραφή των nexus, nxs2 κτλ. Δεν είναι όμως. Είναι ένα νέο player το οποίο σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ναυαρχίδα, καθότι λείπουν (καλώς ή κακώς) τα cd/dvd slot, άρα κατατάσσεται στην κατηγορία των xdj της pioneer, που στην ουσία είναι cdj χωρίς cd/dvd slot.

denon2 Και ξαναλέμε, δεν είναι αντιγραφή. Αν είναι έτσι, όλα τα κινητά είναι αντιγραφή και όλα τα αυτοκίνητα επίσης μιας και έχουν 4 ρόδες και 1 τιμόνι… Δείχνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να δούμε επιτέλους λίγο ανταγωνισμό στο μονοπώλιο των players που το έχει η pioneer. Είναι εμφανές κάποια χαρακτηριστικά που δε τα βλέπουμε στα αντίστοιχα xdj, όπως τα hot cue pads στο κάτω μέρος του jog wheel και ένα jog για loop move γνωστό από controllers.

denon1

Το παιχνίδι μάλλον θα κριθεί αλλού, αν και είναι τρομερά δύσκολο να εκτοπιστούν τα player της pioneer από μια πρώτη προσπάθεια της Denon. Το παιχνίδι λοιπόν θα κριθεί στο software και κατά πόσο καλό θα είναι για τους dj’s. Η ανάλυση των κομματιών τους η προετοιμασία κτλ. που στο rekordbox τουλάχιστον σε εμένα έχει γίνει παιχνιδάκι, και το πως θα συνεργάζονται με τα players είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Denon ώστε να την βάλει ο επαγγελματίας στις πιθανότητες αναβάθμισης του.

Προσωπικά περιμένω στη NAMM 2017 τον djm2000nxs2… Εσείς ?

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts