Κάθε DJ που σέβεται τον εαυτό του, λίγο ως πολύ έχει ασχοληθεί με αυτό που λέμε … EDIT! Γρήγορο, εύκολο και ιδανικό σε πολλές περιπτώσεις δίνει μια σειρά από πλεονεκτήματα στα «χέρια» σας! Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε:

#1. Για να κάνει τα κομμάτια να μιξάρονται! Ακόμα κι αν το λογισμικό που χρησιμοποιείται live στο παίξιμό σας μπορεί να κάνει «παπάδες» για να σας βοηθήσει να επεκτείνετε intros , outros ή μεσαία τμήματα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα που θα επικρατήσει …χάος και μάλιστα ζωντανά! Με την εκ νέου στουντιακή επεξεργασία των τμημάτων ενός track μπορείτε να εξαλείψετε αυτόν το κίνδυνο . Για ορισμένα είδη της μουσικής , όπου η ενότητα ” mixable ” είναι πολύ μικρή αυτό μπορεί να είναι ανεκτίμητο. Αν είσαι καλό στο software editing χρειάζονται το πολύ 10 λεπτά για τη πλαστική εγχείρηση!

#2. Για να συντομεύσει κομμάτια! Αυτή είναι μια καλή περίπτωση για DJs που παίζουν στο ραδιόφωνο ή DJs που παίζουν σε πιο mainstream μαζαγιά όπως πχ. Café! Ας πούμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι που σας αρέσει και που νομίζετε ότι κάνει για την ραδιοφωνική σας εκπομπή ή το μαγαζί σας , αλλά έχει μια εξάλεπτη έκδοση με μακρύ club version, και το label δεν έχει κυκλοφορήσει μια μικρότερη έκδοση ή ένα Radio Edit. Λοιπόν , μπορείτε εσείς να το κάνετε . Κάντε εκ νέου επεξεργασία με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή ώστε το «cut» των σημείων να μην επηρεάσει το πως ακούγεται σε σχέση με το original και θα είστε “IN”! Για κάποιον που το «έχει» όπως είπα και πιο πάνω και έχει το master, είναι μια υπόθεση 30 λεπτών πάνω στο κομμάτι!

#3. Για να αναδιαρθρώσει το κομμάτι! Δεν σου αρέσει π.χ. το τμήμα ραπ; Είναι το ρεφρέν πολύ μεγάλο ή μικρό; Είναι μεγάλη και βαρετή η μελωδία πριν το drop; Κανένα πρόβλημα – μπορείτε να τεμαχίσετε και να αλλάξετε τα πράγματα για την αναδιάρθρωση του κομματιού χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες επεξεργασίας του software που παίζεται στα δάκτυλα, φτιάχνοντας έτσι το edit που νομίζετε ότι θα λειτουργήσει καλύτερα για το κοινό σας

#4. Για να ” καθαρίσετε ” το κομμάτι από εσωτερικές πρόζες του τύπου «This is an original Promo». Έτσι, χρησιμοποιώντας την επεξεργασία , μπορείτε να παραλείψετε μόνιμα οποιαδήποτε εκφώνηση ή εφφέ , χωρίς να χρειάζεται να βρείτε / να αγοράσετε την original εκτέλεση.

#5. Για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην προετοιμασία της δικής σας πρώτης παραγωγής! Αυτό είναι το πρώτο βήμα ! Πολύ σύντομα θα βρείτε τον εαυτό σας να κάνετε το πρώτο σας mash up και μετά με κάποια εκπαίδευση, αγορά ενός καλύτερου software και κάποιες στοιχειώδης μουσικές γνώσεις να πάρετε το «βάπτισμα». Πιστεύετε ότι οι DJs μπορούν να μετατραπούν σε παραγωγούς εν μία νυκτί ; Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάς από κάπου…!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts