Από την Φώφη Τσεσμελή και το Lifo.gr

1. Ο Joris ξανασυνεργάζεται με τον Woot Smeets aka WoodS στην Green Records και αναλαμβάνει να επαναπροσδιορίσει ένα από τα καλύτερά του κομμάτια. Η πολυαναμενόμενη σύμπραξη θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου.

2. Το μουσικό alter ego του ονομάζεται Dark Science. Ο ίδιος το περιγράφει ως «έναν χώρο κρυμμένο μέσα στο μουσικό μου μυαλό». Η νέα του δουλειά με αυτό το ψευδώνυμο θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου.

3. Είναι φανατικός skateboarder, ένα πάθος που ανέπτυξε σε μικρή ηλικία. Ακόμη και σήμερα, όταν βρίσκει λίγο χρόνο, κάνει βόλτες με το skate του στο Άμστερνταμ, μια δραστηριότητα που, όπως λέει, τον ηρεμεί πολύ.

4. Το νέο του brand ονομάζεται Spectrum και το σύστησε στο κοινό το 2016. Μέσα από αυτό θέλει να συνδυάσει το πάθος του για τη μουσική με τη φωτογραφία, την τέχνη και την κουλτούρα. Περιλαμβάνει μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή, πάρτι με guest DJs και ουσιαστικά σκοπός του είναι να δείξει την πολυπλοκότητα του καλλιτεχνικού του γούστου.

 

5. Βρίσκει μεγάλο ενδιαφέρον στη φωτογραφία, κάτι που καταλαβαίνεις αμέσως με μια ματιά στο Ιnstagram του. Έχει συμπράξει με τον καταξιωμένο φωτογράφο Jos Kottmann, ο οποίος τον ακολουθεί σε όλα τα Spectrum events, κουβαλώντας μαζί του ένα φορητό στούντιο.

feat-joris-voorn-lrg-djing

6. Ο Joris είναι πατέρας δύο αγοριών και λατρεύει να περνά χρόνο μαζί τους, όταν του το επιτρέπει το σκληρό του πρόγραμμα. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το «Ringo», έχει το όνομα του μεγάλου του γιου.

7. Η επιρροή και η παρουσία του στην ολλανδική underground techno σκηνή είναι τεράστια. Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους, αναγνωρισμένους και διάσημους καλλιτέχνες της χώρας του, επηρεάζοντας και προσδιορίζοντας τη σκηνή του Άμστερνταμ.

 

8. Η πολύ επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή του ονομάζεται «Spectrum». Σκοπός της είναι να δείξει στον ακροατή το εύρος της μουσικής του άποψης, η επαφή με τους θαυμαστές του και η προσέλκυση νέων ακροατών όχι μόνο στη δική του δουλειά αλλά στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Εκεί τεστάρει τα νέα του κομμάτια και αναδεικνύει καινούργιους καλλιτέχνες.

9. Ο Joris Voorn είναι ιδιοκτήτης δύο δισκογραφικών εταιρειών. Το 2005 ίδρυσε την Green, παρέα με τον επί πολλά χρόνια φίλο και συνεργάτη του Edwin Oosterwal. Μέσω αυτής κυκλοφόρησε τα δύο του άλμπουμ αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες «Ringo» και «Looks fake obviously». Μέσω της δεύτερης εταιρείας, της Rejected, δίνει πλατφόρμα σε καλλιτέχνες από τον χώρο της house.

10. Είναι τεράστιος λάτρης του βινυλίου και διατηρεί τη μεγάλη συλλογή του στη σοφίτα του σπιτιού του. Το δίωρο set που έπαιξε στο Awakenings μόνο με βινύλια τείνει να γίνει σημείο αναφοράς. Σκοπός του ήταν να γιορτάσει τα 20 χρόνια του μεγάλου αυτού φεστιβάλ αλλά και του δικού του residency εκεί «με στυλ», όπως δηλώνει ο ίδιος.

Πηγή: Lifo.gr

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God Users

Related Posts