Αυτή την περίοδο δύο πολύ πρωτότυπα projects ετοιμάζονται και φιλοδοξούν να γίνουν πραγματικότητα, από τον Ισπανό Dr. Kucho και τον Έλληνα (!) Etostone. Και τα δύο αφορούν ιδέες που είχαν οι συγκεκριμένοι παραγωγοί και θέλουν να τις εξελίξουν σε ολοκληρωμένα video games, με τη βοήθεια όμως των fans, μιας που δεν υπάρχει κάποιος χρηματοδότης από πίσω. Αναφερόμαστε στη νέα τάση στον καλλιτεχνικό χώρο, το crowd-funding, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του internet ώστε όσοι fans ενός καλλιτέχνη επιθυμούν, μπορούν να χρηματοδοτήσουν κάποιο project του. Η βοήθεια των fans αρχίζει από μισό και 1 ευρώ και πάνω και μάλιστα ο καλλιτέχνης επιβραβεύει μέχρι και με δωράκια τα donations από κάποιο ποσό και άνω.

GAME2.jpg

O ισπανός Dr. Κucho, ενεργός house παραγωγός από το 1993, νευριασμένος με τους fake DJs που βγάζουν εκατομμύρια μέσω του ghost producing, είχε την πρωτότυπη ιδέα να διασκευάσει το κλασσικό video game Ghost n Goblins. Έβαλε στη θέση του ήρωα τον εαυτό του και στη θέση των τεράτων 5 χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της DJ/μουσικής βιομηχανίας: Devil Gueta, Pauly Douchebag, Paris Sheraton, Steve Karaoki και Petebull Shit. Όπλα για να τους σκοτώσει οι δίσκοι, τα cd και η αληθινή αγάπη για τη μουσική.

Ο καταξιωμένος έλληνας Etostone προχώρησε ακόμα παραπάνω γιατί εκτός από video game, το project του φιλοδοξεί να γίνει και κόμικ, καθώς και να γυριστεί και επιπλέον video clip. Όλο το project βασίζεται στο For Eternity, τη μεγάλη επιτυχία του Etostone, που το video clip του έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια views. Βλέποντάς το, μπαίνουμε στο νόημα μιας ιστορίας που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Etostone από την αγάπη του για τη δεκαετία των 80s και τις ταινίες φαντασίας. Ένα βασίλειο δέχεται εισβολή από τον δαίμονα του παραμυθιού, ο δαίμονας απαγάγει τη βασίλισσα και ο βασιλιάς καλείται να σώσει την αγαπημένη του. Η συνέχεια της ιστορίας θα αποτυπωθεί στο κόμικ, στο video game καθώς στο sequel του video clip του For Eternity.

Είναι πολύ όμορφο το γεγονός ότι ο Etostone και ο Dr. Kucho απευθύνθηκαν στους fans για τη χρηματοδότηση των ιδεών τους, μέσω της καθιερωμένης στο εξωτερικό μεθόδου του crowd-funding. Μακάρι όλοι να στηρίξουν έστω και με 1 ευρώ αυτά τα 2 φιλόδοξα projects, ΕΔΩ και ΕΔΩ, ώστε να τα δούμε τελικά να υλοποιούνται. Το DJing/producing ως αναπόσπαστο πλέον μέρος της ποπ κουλτούρας, αποτελεί έμπνευση για πολλές μορφές τέχνης, όπως ταινίες, video games, κόμικς κλπ. και ειδικά όταν οι ίδιοι οι DJs/producers είναι αυτοί που έχουν την έμπνευση, δικαιωματικά μπορούμε να τους αποκαλούμε καλλιτέχνες.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts