Aρθρογραφεί ο Chris Child

“Ζούμε αδιαμφισβήτητα μια ιστορική καμπή κοινωνικής ανακατάταξης και αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων. Πάντα πίστευα οτι οι κοινωνικοπολιτικές δομές επηρεάζουν πάνω απο 60% τον απλό λαό.Και μιας και μιλάω για τον απλό λαό ,δεν μπορώ να αφήσω απ έξω τον δικό μας κλάδο.

Ο κλάδος των djs (αυτοαποκαλούμενων και μη), περνάει μια κατά την γνώμη μου εσωτερική κρίση αξιών που προβάλετε μέσω των νέων οικονομικών συγκυριών και αντανακλάτε στην ψυχολογία του. Και εξηγώ. Για επαγγελματίες του χώρου που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του επαγγέλματος , με πάρα πολλά gigs και με δεδομένο την κρίση που περνάει η χώρα, λογικό είναι να υπάρχουν και μειώσεις στις αμοιβές. Έχοντας δε την ”μολυσματική” αυτή κατάσταση ως δεδομένο, έρχεται και εξαπλώνεται και στα ”μικρότερα ψάρια’ ‘(μιλάω για την αμέσως επομένη γενιά djs) που οι μειώσεις των ήδη λιγοστών gigs αγγίζει το 80%!

chris child.jpg

Και κάπου εδώ ,έρχεται η εσωτερική κρίση αξιών που προανέφερα. Με την αισθητική να παραπαίει, βρίσκεται μια ρωγμή που εκμεταλλεύονται αμφότεροι τυχάρπαστοι και επιχειρηματίες και τοποθετούν ζημιογόνους ανθρώπους σε αυτή τη θέση, που ούτε την γνώση έχουν για να μεταφέρουν την μουσική (που μουσική ίσον συναίσθημα), ούτε την τεχνική κατάρτιση ,αλλά ούτε και την εμπειρία.

Μιλάμε δηλαδή για ένα φαύλο κύκλο διάλυσης κυριολεκτικά του επαγγέλματος.

Η ψυχολογία λοιπόν ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει σε αυτο τον χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή για μικρό (δεν εξετάζω αυτό), έρχεται και καταρρακώνεται ως αντιστάθμισμα της κακής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ,παρόλο που ακόμα και αυτό δεν τον αποθαρρύνει να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι ψυχολογία και dj είναι αλληλένδετα και δεν μπορούνε να διαχωριστούν και όταν η ψυχολογία δεν υπάρχει τότε και ο dj καλείται να κάνει ένα πολύ δύσκολο πράγμα!”.


Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts