Η Dreamland τελείωσε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την έζησαν. Όλοι οι DJs έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παίζοντας με τα 4 CDJ-2000 Nexus του Dreamland booth, είτε με τα USB sticks τους οι πιο πολλοί, είτε με το laptop τους συνδεδεμένο στα CDJ-2000, είτε ακόμα και με CD δισκάκια. Αυτονόητο ήταν που υπήρχαν τα 4 CDJ-2000 Nexus σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, όπως αυτονόητο είναι να υπάρχουν σε κάθε μαγαζί 2 CD players που να δέχονται USB stick, ώστε να μπορεί ο κάθε DJ, είτε ο resident είτε ο guest να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Επιστρέφοντας όμως στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι το αυτονόητο απέχει πολύ μακριά από αυτό που γίνεται στην πράξη στα μαγαζία. Δυστυχώς σε όσα μαγαζιά οι resident DJs παίζουν με controllers, επιλογή απολύτως σεβαστή, τα CD players λάμπουν δια της απουσίας τους. Ή και αν υπάρχουν, δεν δουλεύουν σωστά, κάτι που συμβαίνει και με το μίκτη, που ουσιαστικά χρησιμοποιείται τις άλλες μέρες μόνο για να λαμβάνει το σήμα του controller και να το στέλνει στους ενισχυτές.

broken11.jpg

Έτσι ο guest DJ έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να φέρει αυτός τον κατάλληλο εξοπλισμό στο μαγαζί, είτε αγοράζοντας μία και καλή τα δικά του CD players/controller, είτε νοικιάζοντας τον εξοπλισμό αυτό για το συγκεκριμένο βράδυ (χρεώνοντας φυσικά κάτι παραπάνω τον επιχειρηματία). Η δεύτερη επιλογή είναι να απαιτήσει για το συγκεκριμένο βράδυ από το μαγαζί, να του παρέχει μίκτη και CD player που να δουλεύουν σωστά.

Προσωπικά εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι που κάνουν guests, έχουμε καεί ουκ ολίγες φορές διαλέγοντας τη δεύτερη επιλογή. Μίκτες με καμμένα κανάλια, σπασμένα κουμπιά, CD players που δε διαβάζουν τα δισκάκια, που δε δουλεύει η λούπα, που το CUE button θέλει μπουνιά για να πατηθεί και πολλά ακόμα ευτράπελα. Το πιο αστείο είναι όταν ο guest DJ δεν έχει την προνοητικότητα να ζητήσει CD players θεωρώντας το αυτονόητο. Εκεί διαπιστώνει έκπληκτος ότι το μαγαζί μπορεί να μην έχει ούτε καν μίκτη, μένοντας με τα stickάκια στο χέρι και το στόμα ανοικτό όταν ο αμαθής επιχειρηματίας του κάνει ερωτήσεις του τύπου «μα καλά, δεν έχεις μαζί σου αυτό το τετράγωνο κουτί για να παίξεις» (αληθινό γεγονός που συνέβει φέτος το καλοκαίρι σε επαρχιακό club με πασίγνωστο έλληνα DJ).

broken2.jpg

Θα μου πείτε και στη μετάβαση από πικάπ σε CD players το ίδιο δεν έγινε; Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι τότε υπήρχε ως επόμενο βήμα μόνο το CD. Πλέον υπάρχουν από τη μία οι controllers με τα laptops, από τη άλλη τα USB sticks με τα αντίστοιχα CD players της Pioneer, που είναι και o standard τρόπος παιξήματος των μεγαλύτερων ονομάτων στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Για επίλογο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε να πάνε τα πράγματα καλύτερα στη χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα μας ώστε να φτιάξουν και οι υποδομές στα μαγαζιά, όπως επίσης να δώσουμε όλοι οι DJs στους επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι πρέπει να παρέχουν τα σωστά εργαλεία στον DJ που καλούν, για να κάνει τη δουλειά του απροβλημάτιστα και να αποδώσει τα μέγιστα.

broken3.jpg

Υ.Γ. Το God Is A DJ.gr σε συνεργασία με τις top εταιρίες ηχητικών εγκαταστάσεων, σας δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης του καλύτερου DJing εξοπλισμού, στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Τα τελευταία μηχανήματα και εξοπλισμός (CDJ 2000 Nexus – Pioneer mixers, Speakers, Αmplifiers) εγγυώνται το πληρέστερο DJ booth για τα προσωπικά σας events ή την προσωπική σας χρήση. Για τιμές και διαθεσιμότητα, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected]

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts