Κοντέυω τα 40 και ήδη έχω κάνει αρκετά απο αυτά που ονειρευόμουν οταν ξεκίνησα να παίζω μουσική. Ένα από τα πράγματα που ήθελα πολύ να κάνω ηταν να παιξω μουσικη στο εξωτερικο(τοτε φαινοταν ουτοπικο να φτιαξεις δικια σου μουσικη).

Σαν DJ που ανδρωθηκε στα 90’s εζησα ολα τα super club της Ροδου οπου και καταγομαι,αλλα ειχα και την ικανοτητα (δεν λεω τυχη γιατι δεν υπαρχει η λεξη αυτη σε αυτη την δουλειά) να ειμαι resident σε αρκετα απο αυτα. Εκεινα τα χρονια οι residents εδιναν το στιγμα τους στο club ειχαν τον δικο τους ηχο,ακολουθουσαν πιστα οι clubbers την ταση που εδινε ο DJ στο set του ειχαν σαφως λιγοτερη ευθυνη στο θεμα του PR και τον social media (μια αφισα στους δρομους ηταν υπεραρκετη) αλλα και πολυ καλες απολαβές.

kalidon2.jpg

Με λιγα λογια σαν λεω τα (+) ενος residency στην Ελλαδα. Παμε τωρα και στα(-) τα οποια ειναι αρκετα, με πρωτο και καλυτερο – την φθορα που εχεις οταν εισαι resident σε ενα club και εισαι αναγκασμενος να κανεις 5-6 gigs την εβδομαδα και τα set σου να ξεπερνανε της 5-6 ωρες! Δυστυχως οι DJS στην Ελλαδα παιρνουν τα λιγοτερα χρηματα και παιζουν τις περισοτερες ωρες και σιγουρα αποτελει παγκοσμιο φαινομενο. Ενα ακομα – που εχει ενα residency στην Ελλαδα ειναι οτι η καθημερινη τριβη που υπαρχει σε κανει να ρουτινιαζεις να μαθαινεις απολυτα τα θελω του κοσμου,να μην αλλαζεις timing στο set ετσι θελοντας και μη να επαναλαμβανεσαι και αυτο κανει 1ον μεγαλο κακο στην εξελιξη σου σαν DJ αλλα και ακομα περισοτερο κακο στους clubbers που δεν θελουν να ακουνε το ιδιο set σχεδον καθε βραδυ.

kalidon6.jpg

Σας περιγραψα μια κατασταση που υπηρχε στην Ελλαδα κυριως στα 90’s. Στις μερες μας δεν υπαρχει καθημερινο residency αλλα εβδομαδιαιο οπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ συμβαινει στο εξωτερικο,οπου ο DJ παρουσιαζει το set του μια φορα την εβδομαδα στον ιδιο χωρο με τους ιδιους σχεδον clubbers αλλα με περισοτερη ορεξη να παρουσιασει καθε φορα και κατι διαφορετικο κατι νεο κατι το οποιο δεν θα μοιαζει με κατι αλλο. Η μαγικη λεξη για μενα μετα απο 23 χρονια DJing ειναι το ΚΙΝΗΤΡΟ.Χωρις αυτο δεν υπαρχει σωστο residency υπαρχει κατι το οποίο γινεται διαικπερωτικα που ειναι μακρια απο τα πιστευω μου γυρω απο την δουλειά μας που ΔΥΣΤΥΧΩΣ μερα με την μερα χαμηλωνει επιπεδο. Οπότε ειναι προτιμοτερο για μενα (πιστευω και για εσας) να κανω ενα residency την εβδομαδα και να δειχνω αυτο που θελω χωρις να “καιω”τον εαυτο του αλλα και το club. Πριν 3 χρονια ειχα τη ευκαιρια να ειμαι resident για 3 συνεχομενα χρονια σε club της Νεας Υορκης. Μοναδικη εμπειρια,μεγαλη ευθυνη να αποδειξεις οτι καλως σε επελεξαν αλλα και μεγαλη σιγουρια για οτι εισαι αυτο που πραγματικα ψαχνουν. Ενα residency στο εξωτερικο διαφερει σε παρα πολλα πραγματα σε σχεση με την Ελλαδα,το κυριοτερο ειναι οι απολαβες οπου ειναι πολυ μεγαλυτερες απο αυτες της Ελλαδας,και σιγουρα χωρις να ακουστει υπερβολη ειναι σχεδον 1 προς 4. Αυτο σε κανει να εισαι 2 φορές πιο προσεκτικος γιατι λειτουργουν με στιγνο επαγγελματισμο και τους ειναι πολυ ευκολο πριν το τελος της βραδιας να σου πουν ευχαριστω πολυ δεν μας κανεις.

kalidon5.jpg

Ενας DJ ΠΑΝΤΑ πρεπει να εχει στο μυαλο του οτι σιγουρα υπαρχει καποιος που κανει την δουλειά καλυτερα απο αυτον.Ενα απο τα πολλα + ειναι ο αρτιος εξοπλισμος που θα βρεις σωστο booth CDJ 2000,διπλα monitors, αλλα και security οπου θα σου εξασφαλισουν την ηρεμια σου για να κανεις το αυτονοητο. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. Προσωπικα απεχθανομαι να εχω 10 ατομα μεσα στο booth και να μου αποσπουν την προσοχη. Επισης πρεπει να γνωριζεις οτι το set σου θα ειναι κατι λιγοτερο απο 3 ωρες οπότε δεν υπαρχει λογος να “ανοιγεις”το set σου ξερεις οτι στις 4 θα κλεισεις την μουσικη! Αν εισαι καπνιστης δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα εγω πραγματικα το χαρηκα να παιζω σε 1200 ατομα χωρις να καπνιζει κανενας. Ο καπνος σου αφαιρει ενέργεια που σιγουρα την χρειαζεσαι.

Ο κοσμος ειναι πολυ απαιτητικος οπως θα ερθουν να σου πουν μπραβο ετσι θα ερθουν να σου πουν οτι δεν τους αρεσει αυτο που ακουνε!! Πιστεψτε με αυτο με εκανε καλυτερο!! Στην Ελλαδα τις περισοτερες φορες δεν γνωριζεις αν παιζεις καλα η οχι!!! Να επισημανω οτι η λεξη PR ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ για τον DJ,το club διαθετει PR τα όποια θα φροντισουν να φερουν τον καταλληλο κοσμο για το μαγαζι σου.

kalidon4.jpg

Η εμπειρια ενος residency στο εξωτερικο εχει επισης το εξης καλο οτι εκει υπαρχουν δεκαδες promoters οπου δεν τους ενδιαφερει και τοσο αν φερνεις κοσμο,εχεις κοιλιακους η ζελε στα μαλλια αλλα τους ενδιαφερει να κανεις το set που ζητουν,εκει οι πορτες ειναι πολλες και τις ανοιγεις μονο ΕΣΥ. Για να μην λεω μόνο τα θετικα υπαρχουν και καποια αρνητικα οπως οτι αναγκαστικα θα δουλεψεις μόνο Παρασκευη και Σαββατο αλλα και να ζησεις σε μια πολη χωρις κανενα δικο σου ανθρωπο και ειναι λιγο σκληρο αυτο.

Σας ευχομαι καποια στιγμη να το ζησετε! Ξεκινησα απο την Ροδο και εφτασα να ζω και να δουλευω στην πρωτευουσα του κοσμου! Είναι μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ΠΟΤΕ!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts