Το Dreamland festival πέρασε στην ιστορία…

zenn.jpg

Για όσους με ξέρουν, γνωρίζουν τις αντιρρήσεις και τα buts που εξέθεσα και δημοσίως από τη πρώτη στιγμή, με αφορμή τα κακώς κείμενα της Ελληνικής πραγματικότητας…

Ένα τηλεφώνημα εκ μέρους των διοργανωτών, όχι μόνο με έπεισε για τη διάθεση του να δημιουργηθεί κάτι καλό, αλλά παράλληλα μου έδωσε το κίνητρο να μπω ενεργά στο project αναλαμβάνοντας τι άλλο, την ροή προγράμματος, τις DJing συμμετοχές, το supporting στη δουλειά τους, τα διαδικαστικά σήματα intros και τη καλή λειτουργία του stage τις ημέρες του φεστιβάλ!

Θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι στις «δύσκολες» αποστολές, χρειάζεσαι τους δικούς σου ανθρώπους που γνωρίζεις τη δυναμική τους κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο God is a DJ.gr, Τάσο Παπαδόπουλο (DJ booth / DJing) Μενέλαο Κουτσάκο (Υποδοχή – Social Media) και Ρένα Τσανάη (Images/PR) για τη συνεργασία, αλλά και τη παρουσία τους μαζί μου.

Το Main Stage σαν αντικείμενο είναι πολύ δύσκολη αποστολή κι αυτό γιατί όλη την ώρα είσαι υπεύθυνος να χειριστείς πολλές διαφορετικές δουλειές όπως η υποδοχή και ο συντονισμός με τους DJs, τον χρόνο παρουσίας τους on stage, τις τεχνικές τους ανάγκες, τα νερά ή τα drinks τους, το TV Production team με τη συνεχή ενημέρωση δεδομένων για το τι βγάζουν γιγαντο-οθόνες και τι μαγνητοσκοπούν, την υπεύθυνη των χορευτών-τριων και φυσικά τους υπεύθυνους ήχου και φωτιστικής παρουσίας του χώρου!

8.jpg

Είδαμε και μάθαμε πολλά!

Εντοπίσαμε ατέλειες που θα διορθώσουμε για να γίνουμε καλύτεροι χρόνο με τον χρόνο, γιατί αυτό είναι το θέμα, ο θεσμός! Γι αυτό δουλέψαμε όλοι… Για να κάνουμε στην Ελλάδα των μπουζουκιών ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Είδα πολλά σχόλια στο Facebook για την Dreamland θετικά και αρνητικά. Τα σέβομαι όλα, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει να τεκμηριώνω! Αυτό που αρκετοί δεν έχουν καταλάβει είναι το τεράστιο ρίσκο που πήρε η οργανωτική αρχή να δημιουργήσει κάτι μεγάλο, χωρίς τους υπερ-χορηγούς, το μεγάλο πλαφόν και τις εγγυήσεις … Δε μπορείς τη πρώτη φορά να είσαι ούτε Tomorrowland ούτε Ultra. Μπορείς όμως να σε κάνεις να σε αγαπήσουν και να σε αποδεχθούν όλοι, από κόσμο μέχρι και καλλιτέχνες!

Και το λέω αυτό και με αφορμή τα όσα αστεία συνέβησαν 10 μέρες νωρίτερα, σε παρόμοιου τύπου φεστιβάλ σε νησί του Βόρειου Αιγαίου που ούτε κόσμο έφερε, αλλά κυρίως δε σεβάστηκε τους καλλιτέχνες και DJs που συνεργάστηκε, μη παρέχοντας τους ούτε καν τα βασικά περι διαμονής, μεταφορών, αφήνοντας τους στο αεροδρόμιο για ώρες, για να μη μιλήσω για αμοιβές…

Το Dreamland festival φέρθηκε με σεβασμό και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα που είχαν να κάνουν με τους DJs και τη παρουσία τους στο φεστιβάλ, από τη πρώτη μέρα (εδώ και μήνες) μέχρι και τη τελευταία!

26.jpg

Πάμε λίγο στα του Stage και των συμμετοχών τώρα… Σαν DJs manager είμαι ευχαριστημένος και μάλιστα πολύ από τους περισσότερους. Το χα ξαναγράψει, το Dreamland ήταν το μεγάλο εισιτήριο όλων να δείξουν τις δυνατότητες. Άλλοι το έπιασαν από νωρίς και ήρθαν προετοιμασμένοι, άλλοι έπαιξαν βάση της τεράστιας εμπειρίας τους και άλλοι απλά έπαιξαν για να δείξουν τη φράτζα τους!

Αυτό όμως που με έκανε περήφανο είναι ότι έγιναν σχεδόν όλοι έγιναν ένα με το κοινό, μπήκαν στο φεστιβαλικό πετσί του ρόλου, ήταν επικοινωνιακοί και έδειξαν ότι οι Έλληνες DJs/Producers δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους κατά πολύ πιο καλά αμειβόμενους global DJ stars!

Στιγμές που θα μείνουν στη πρώτη Dreamland και αγαπημένα μου highlight ήταν:

  • Το σετ και το φτιάξιμο του κόσμου με τον Angel Stoxx σε decks & mic (Day1)
  • To main intro τη πρώτη φορά που έπαιξε και ανατρίχιασε όλους με ένα πέρασμα από την Αρχαία Ολυμπία του χθες στη σύγχρονη του σημερινού φεστιβάλ
  • Τον George Seragos & Andrianos Papadeas που είχε πορωθεί και δεν ήθελε να κατέβει από το stage (Day1)
  • Tον Agent Greg που με τις house επιλογές του και τη σκηνική παρουσία του καθήλωσε το κοινό (Day1)
  • Τους Bang La Decks για το ότι ήταν αυτοί που έπαιξαν πολλά διαφορετικά genre σε ένα σετ (μέχρι και trap – Day1)
  • Τους PLAYMEN σε μια από τις καλύτερες και πιο άρτιες εμφανίσεις τους EVER, μαζί με το αστείο troll με τα κατάλευκα οπίσθια του Λευτέρη! (D
    ay1)
  • Τον Pete που ήρθε πετώντας στη κυριολεξία από Super Paradise/Mykono – Athens – Dreamland και πάλι πίσω, απλά και μόνο για να ζήσει και να δώσει Μυκονιάτικο τόνο (Day1)
  • Τους διαστημικούς THE MODE που με τις μάσκες το uplifting στοιχείο και την Fey Kross στα φωνητικά δεν ήθελαν να δώσουν τέλος στη πρώτη φεστιβαλική νύχτα (Day1)
  • Τον GPAL με την επιβλητική του παρουσία (Day2) και την CLEOPATRA επίσης!
  • Τον HECTOR που έκανε ένα από τα καλύτερα σετ της Dreamland, την επαφή του με το κοινό, τα απίστευτα bootlegs του και το “γηπεδικό» του intro! (Day2)
  • Toν Michael Tsaousopoulo για την επικοινωνία του με το κοινό και την ατάκα για τις επόμενες γενιές (Day2)
  • Τους Kid Angelo & Zenn για την απίστευτη ενέργεια και mixing skill τους (Day2)
  • Τον φεστιβαλικό Johnny Gerontakis που με την εμπειρία, τα όσα έχει δει LIVE στο εξωτερικό, αλλά και την ηγετική του φυσιογνωμία έδειξε τις δυνατότητες και την αρχηγική του παρουσία στον τομέα EDM στην Ελλάδα! Μη ξεχάσω τον Steve MCee, που ανέβασε όλο το κοινό στα ουράνια με τη καθοδήγηση του από το μικρόφωνο! (Day2)
  • Τους HouseTwins με εκπληκτικό φεστιβαλικό σετ, και DJ duet που έπαιξε τις περισσότερες προσωπικές του παραγωγές, μαζί με απίστευτα νέα bootleg σε πρώτη μετάδοση σε Super non stop megaset! (Day2)
  • Τον DJ Gogos που παρόλο το άγχος του σχετικά με το γεγονός ότι οι προγενέστεροι του στα decks είχαν παίξει το 80% του tracklist, βγήκε στη σκηνή σαν να μη τρέχει τόποτα, ήπιαμε τα σφηνάκια μας και με όπλο την τεράστια εμπειρία του, τις τεχνικές του αρετές και τη διάθεση του έκανε επίσης ένα από τα καλύτερα sets του ever! (Day2)
  • Τον Christian Cambas… Τι να πω γι αυτόν τον τύπο! Googlaρε πρώτα το όνομα του δες Wikipedia πρώτο αποτέλεσμα, απέδωσε respect και μετά θυμήσου το καλύτερο ξημέρωμα της Dreamland μαζί του on decks με απόλυτο techno ήχο και φανταστική σκηνική παρουσία rockstar! (Day2)
  • Toν Nikko Sunset που παρόλο που ξεκίνησε πρώτος τον άχαρο ρόλο της τρίτης μέρας του φεστιβάλ και λαμβάνοντας υπόψη τη ζέστη, κόπωση του κοινού πρωί – βράδυ, κατάφερε να φέρει από τον καταυλισμό αρχικά σκόνη και μετά ένα απίστευτο κοινό καμιά 300τρελών που τα έσπασαν μαζί του με tech ήχο on stage! (Day3)
  • Toν Antonis Dimitriadis που παρόλο τον Mainstream προσδιορισμό της επαγγελματικής του καρτέλας, απέδειξε περισσότερο φεστιβαλικός και έτοιμος από πολλούς, κάνοντας παράλληλα την έκπληξη έχοντας δίπλα του στο σετ, με live φωνητικά τον απίστευτο Dimitris Tiktopoulos (Day3)
  • Ο Chris IDH μπορεί να έχασε τον δρόμο προς Dreamland, ανεβαίνοντας στο Stage με καθυστέρηση όχι όμως και την προσήλωση του στο κοινό το οποίο ενθουσίασε! (Day3)
  • Την υπέροχη Ms.Lefki την πραγματική κυρία των decks που πραγματικά έκανε ένα από τα πιο ταξιδιάρικα σετς! (Day3)
  • Τον τεχνικά άψογο Pete Cave για τον οποίο είχε ταξιδέψει fun club από τη Καλαμάτα (Day3)
  • Τους Dino MFU & Slickbeats σε μια από τις καλύτερες σκηνικά, παραγωγικά αλλά και από πλευράς θεματικού περιεχομένου εμφανίσεις τους! Ήταν απόλυτα διαβασμένοι, uplifting, με LIVE performance, φοβερό intro και … και! Από τις εμφανίσεις που έμειναν! (Day3)
  • Τον επιβλητικότερο όλων, στο καλύτερο τεχνικά σετ του φεστιβάλ, DJ George Siras που ότι και να γράψω είναι λίγο. Θα αρκεστώ ότι τον παρουσίασε ο Dino MFU εκ μέρους όλων μας (DJs) ευχαριστώντας τον για τη προσφορά του και το ατελείωτο χειροκρότημα όλου του κόσμου για ώρα! (Day3)
  • Την Anna Maria X που τι κι αν έπαιξε μετά τον Master? Με τρομερή τεχνική, άρτιο και ταξιδιάρικο progressive set απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη και ποιοτικότερη επιλογή μετά από ένα σπουδαίου των decks όπως και ο δικός της αγαπημένος G.Siras! (Day3)
  • Toν Dousk που με progressive μελωδίες και αρμονία στη σκηνή απέδειξε τη μουσική του παιδεία και ποιότητα! (Day3)
  • Τον δικό μας DJ Tasos Papadopoulos που με τεχνικά 5λεπτα σετς έδειξε τη τεχνική του, αλλά και τις δυνατότητες του LIVE reming!

-5b.jpg

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες! H Dreamland ήρθε, πέτυχε και θα μείνει! Ήδη παράλληλα με τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, έρχονται οι ιδέες για το επόμενο!

Θα σας ΔΩ ΕΚΕΙ … on stage!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνεργάστηκα και στους φυσικά στους αφανείς ήρωές του φεστιβάλ, όπως οι εθελοντές!

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts