ADE 2015 – GOD IS A DJ.gr & DJ-booth

instamix goes ade.jpg

Την προ-προηγούμενη εβδομάδα είχα την μοναδική ευκαιρία να επισκευτώ το Amsterdam Dance Event το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Amsterdam της Ολλανδίας απο τις 14-18 Οκτωβρίου 2015. Για έναν νεαρό/ανερχόμενο DJ και παραγωγό από την Ελλαδά το ADE15 αποτελλεί μια πρωτόγνωρη και συνάμα απαιτητική εμπειρία, καθώς μεσώ της παρουσιας του εκεί ερχεται face2face με όλους τους μεγάλους αστέρες της ηλεκτρονικής Μουσικης.

Ξεκινώντας, θα ηθέλα να χωρίσω το Amsterdam Dance Event σε 2 σκέλη, το πρώτο σκέλος αποτελείτε απο τα Party, και το δεύτερο σκέλος αποτελειτε απο το κομμάτι του networking και του PR/MEDIA.

ade ams.jpg

ADE-D1.jpg

Φτάνωντας στο Amsterdam μονο τα χαρακτηριστικά κίτρινα Banner του ADE, σε ‘εβαζαν αμέσως στο mood της εβδομαδας.

ADE-INSTAMIX-MOSSEL.jpg

Αφου πρώτα εγκατασταθηκα στο Ξενοδοχειο,πρωτος σταθμός ηταν τα Θρυλικά Spinnin Sessions , ένα event το οποίο γενικοτερα ταρακουνά την Παγκοσμια Μουσική σκηνή, αλλά συναμα απότελει και ορόσημο του ADE. Επείτα από μια συντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον πολυ καλό μου φιλό τον Μossel φτάσαμε στο Club Air το οποίο φιλοξενούσε το event. Αργότερα αφου προμηθευτήκαμε τα backstage/press pass για το Godisadj.gr πήραμε θέση στο backstage area, εκει είχαμε την μοναδική ευκαίρια να γνωρίσουμε πολλόυς TOP παραγωγούς/DJ όπως ο Tiësto, o Ummet Ozcan, o Julian Jordan etc. και να ανταλλάξουμε promo emails & contact details. Στη συνεχεία, τη σκυτάλη πήρε ο Tiesto, που σε συνδυασμο με το φαντασμαγορικό light show, έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο πάρτυ. Την βραδιά, εκλεισαν οι Dubvision με μία εξαιρετικά προσεγμένη επιλογη progressive house κομματιών, βάζοντας το κερασακι στην τουρτά σε ενα συνολικά απιστευτο Spinnin Sessions.

ADE-D2.jpg

Day:

Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας με βρήκε στο music talk του (OWSLA-Skrillex) το οποίο περιελάμβανε ομίλιές από όλο το management team tou Skrillex, καθώς και τον ίδιο. Μέσα από αυτό το music talk είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για πράγματα εξαιρετικής σημασίας όπως το τι αποτελεί τάση στην ηλεκτρονική μουσική του σήμερα, αλλα και το πως να κανεις όσο το δυνατόν πιο σωστά submit demo/promo στο label τις αρεσκείας σου. Αφού το συγκεκριμένο panel έλαβε τέλος, σειρά είχε το music talk/Q&A του Afrojack ο οποιος αφού απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανερχόμενους producers/deejays να τον γνωρίσουν και να δεχτεί demos. Κάπως έτσι τελειώσει και το κομμάτι τις δεύτερης μέρας το οποιο είχε να κάνει με networking, pr και social relations.

Night:

Στη συνεχεια έπρεπε να αναχωρήσουμε από το κέντρο του Amsterdam με προορισμό το Heineken Music Hall όπου θα λάμβανε μέρος το show Martin Garrix & Friends. Το warmup τις βραδιάς ανέλαβε ο Justin Mylo όπου στην συνεχεια παρουσίασε το collab του μαζί με τον Martin Garrix. Συνεχεια είχαν οι θρυλικοί Martin Garrix οι οποίοι έδωσαν άλλο αέρα και συνάμα ετοίμασαν το κοινό για το main act. Τα φώτα έβησαν προειδοποιώντας ότι κάτι το φοβερό θα ακολουθήσει. Ήταν η ώρα του Martin Garrix, bike το intro και ίδιος έκανε την εμφάνιση του στην σκηνή. Επικράτησε απόλυτο ντελίριο και σαν να μην έφτανε αυτό, μαζί του εμφανίστηκαν στο stage και οι Dimitri Vegas & Like Mike όπου σε συνδυασμό με την μοναδική ενέργεια του Garrix απογείωσαν το Heineken Music Hall. Έπειτα ανέλαβε ο Julian Jordan ο οποιος με μια εμφανώς ανανεωμένη σκηνική παρουσία και μια εξαιρετική επιλογή κομματιών έδωσε στην βραδια το τέλος που τις αναλογούσε!

ADE-D3.jpg

Day:

ADE-2.jpg

Η τρίτη μέρα κατά την προσωπική μου άποψη ήταν και η πιο σημαντική. Είχα την ευκαρία να παρευρεθώ στο music talk του Team Garrix”, να γνωρίσω το management team του καθώς και να αποκτήσω ένα inside και να πάρω μια γεύση από τα necessary steps που πρέπει ένας ανερχόμενος deejay να ακολούθησε ώστε να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Αφού το panel έλαβε τέλος σειρά είχε το meet and greet με τον ίδιο και το management team του. Το μονο αρνητικό του συγκεκριμένου music talk ήταν ότι τελειωσε αργά και ότι είχα αργήσει υπερβολικά πολύ για το demo drop του Kryder και της Sosumi Records. Οποτε αποφάσισα να πάω στο πιο κοντινό bike shop να νοικιάσω ένα ποδήλατο ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες μου !!!! Τελικά υπήρχε αίσιο τέλος καθώς κάποια από τα demos μου απέσπασαν πολύ καλές κριτικές από τον Βρετανό καθώς και έγιναν collected από το management team του label!

Night:

amf2.jpg

Φεύγοντας από το demo drop του Kryder και καθώς είχε αρχίσει να βραδιάζει σειρά είχε το Amsterdam Music Festival (AMF) και η ανακοίνωση του DJ MAG TOP 100 DJs. Μόλις φτάσαμε στο Amsterdam Arena το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν κάτι το μοναδικό. Φοβερα Led display, pyro, co2 όλα αριστοτεχνικά συνδυασμένα δημιουργούσαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Όλα πλέον ήταν έτοιμα για την ανακοίνωση του top10. Αφού την κορυφή κατέκτησαν οι DVLM στην συνεχεια επιβεβαίωσαν την πρωτιά με ένα καταπληκτικό set. Το κοινό ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον Hardwell ο οποιος για άλλη μια φορα έκανε εκπληκτικό set και είχε φοβερή σκηνική παρουσία. Το βραδυ δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα καθώς ο Martin Garrix έδωσε απίστευτο vibe και έκανε το ιδανικό closing set στην πρώτη μέρα του AMF!

ADE-D4.jpg

Day:

Προτελευταία μέρα στο Amsterdam! Λοιπόν, αφού η μέρα ξεκίνησε με ένα δυνατό πρωινό, επόμενος σταθμός ήταν το seminar της Ableton όπου μέσα από μια σειρά από live tutorials είχα την φοβερή εμπειρία να δοκιμάσω και να εγκλιματιστώ με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό μουσικής παραγωγής. Η μέρα συνεχίστηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς καθώς σειρά είχε το demo drop του νεοσύστατου label του DANNIC (Fonk Recordings).Eκεί είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω email με το team του Dannic καθώς και με τον ίδιο για μελλοντικά project.

ADE-1.jpg

Night:

Ωστόσο το βραδυ δεν αποδείχτηκε καθόλου χαλαρό καθώς επισκέφθηκα το redlight party του Kryder και του Tom Staar στο club air. Το warmup τις βραδιάς ανέλαβε ο γνωστός radio producer το BBC RADIO 1 και μαέστρος τις house Danny Howard. Κάνοντας ένα πολύ ενεργητικό tech house set έδωσε το έναυσμα στον Kryder ο οποίος με ένα μαγικό intro μας έδωσε να καταλάβουμε γιατί θεωρείτε ο βασιλιάς τις groove house. Το set του επηρεασμένο από πολλά tribal στοιχεια ήρθε να δέσει τέλεια με τις πιο groovy επιλογές του tom staar ώστε να δημιουργηθεί το απολυτέ groove B2B set. Κατά την γνώμη μου το redlight party ήταν ένα happening το οποιο έδωσε το τέλος που αναλογούσε σε μια ούτως ή αλλως, μαγική εδβομάδα!

ADE-INSTAMIX-2ND-DAY_3.jpg ADE-INSTAMIX-2ND-DAY.jpg

Conclusion:

Στην διαδρομή προς το αεροδρόμιο και αφού πλέον το ADE15 έλαβε τέλος τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις μονο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς μέσα από την εμπειρία μου αυτή ήρθα face 2 face με την ελίτ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας , έμαθα πολλά , γνώρισα πολύ σημαντικό κόσμο και βελτιώθηκα προσωπικά σαν dj και παραγωγος. Συνοψίζοντας το ADE15 αποτελεί ένα event το οποιο θα πρέπει να είναι στην wish list οποιουδήποτε dj/παραγωγου θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χωρο αυτόν. Τέλος θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ADE15 βοηθησε σημαντικά στην τελειοποίηση κάποιων project τα οποια θα είναι διαθέσιμα πολύ σύντομα από το FB profile μου.

Thanks Instamix.

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts