DVS ή digital vinyl system, είναι ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει τον φυσικό χειρισμό αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής μέσω του περιβάλλοντος του πικάπ, στην περίπτωσή μας του θρυλικού technics sl 1200 mk2. Έχουμε δει πολλές πατέντες απλών χρηστών σε διαφόρων ειδών μουσικά όργανα ή μηχανήματα dj. Η συγκεκριμένη όμως είναι από αυτές που κάνουν τη διαφορά!

screen-shot-2016-11-23-at-nov-23-10-48-pm-e1479951365660-640x318

Στην έκδοση 2.0 πλέον, η πατέντα ενός Ρώσσου dj – «turntablist» (χαριτολογώντας, γιατί πρέπει να είσαι άρρωστος πραγματικά να σκεφτείς και να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο) τοποθετείται στην θήκη του μετατροπέα 45 στροφών του mk2 και αυτό που προσφέρει είναι ψηφιακή πληροφορία πάνω στο πικάπ, του κομματιού που έχουμε επιλέξει! Σε μια λοιπόν στρογγυλή μικρή οθόνη, με ανάλυση μεγαλύτερη ακόμα και από ένα cdj1000mk3, βλέπουμε πληροφορίες όπως: το νούμερο του κομματιού που έχουμε επιλέξει (στην playlist που βρίσκεται), το χρόνο, το ποσοστό αυξομείωσης του pitch ακόμα και την κυματομορφή!

technics-dvs-screen-640x360

Ο φίλος μας όμως, του οποίου το όνομα είναι Andrei Anantsko, δεν έμεινε «μόνο» σε αυτά… Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί, που δυστυχώς είναι στα ρωσικά μόνο, βλέπουμε την πατέντα του να «μετατρέπει» το πικάπ σε cdj(?). Αλλάζει tracks με χρήση των κουμπιών των στροφών του πικάπ, προχωράει το track μπροστά ή πίσω, και παίζει hot cues! Όλα αυτά με μηδενικό delay, ή αν υπάρχει δε το αντιλαμβανόμαστε.

Στο βίντεο παρακολουθούμε και κάποιο software το οποίο χρησιμοποιεί ώστε να «σετάρει» τα cues και τα hot cues του για να γίνονται αντιληπτά από το σύστημά του. Φυσικά όλα αυτά δε δουλεύουν σε κάποιο απλό βινύλιο ήχου, δε θα ήταν μάλλον δυνατόν κάτι τέτοιο, αλλά σε time codes. Ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός του πόσο εντυπωσιακό είναι αυτό που έχει καταφέρει. Του ευχόμαστε σύντομα να βγει στην αγορά και γιατί όχι να το δοκιμάσουμε από κοντά!

πηγή: djtechtools.com

Σχόλια

σχόλια

About The Author

Avatar

Ο Anastasio (Τάσος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε το djing επαγγελματικά το 1997. Τα 3 τελευταία χρόνια είναι βασικός συνεργάτης στο Godisadj.gr καθώς και ο επίσημος dj της σελίδας! Ασχολείται κυρίως με τεχνικά θέματα αλλά και θέματα που απασχολούν dj's. Δεινός εργάτης της κονσόλας, θα τον δείτε σε πολλά βίντεο στο youtube και στο godisadj.gr!

Related Posts