Kάποια τα ξέρεις με το “μικρό τους όνομα”. Άλλα, δεν θυμάσαι καν πως λέγονται. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν είσαι 35άρης+ νότιος που μεγάλωσε στην καλύτερη εποχή της house & dance μουσικής σκηνής τα ξέρεις όλα και έχεις κουνηθεί στα μπιτς τους.

Κάποια είναι αυθεντικά house κομμάτια, άλλα πλησιάζουν προς την τέκνο και άλλα περισσότερο την ηλεκτρονική μουσική και την τρανς. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Το θέμα είναι ότι ανεξαρτήτως ακριβέστατης μουσικής ταυτότητας, είναι ακριβώς αυτά που άκουγες παντού και πάντα στα πρώτα σου βήματα στα κλαμπς της παραλιακής, στα τέλη της δεκαετίας του 90 και των αρχών των 00’s.

Kαι, ναι ,σε φανταζόμαστε να λες στον κολλητό σου “ναι, ρε, γαμ%το, αυτό σου έλεγα τόσο καιρό!”. Ή να θες να κάνεις μαθήματα γνήσιας house μουσικής του καιρού που μεσουρανούσε ο κορυφαίος Βασίλης Τσιλιχρήστος στον μικρό σου αδερφό και να σου έχουμε κάνει εμείς το σκονάκι.

Φυσικά, όπως μπορείς να καταλάβεις δεν μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε όλα τα χιτάκια της εποχής, γιατί έπρεπε να καλύψουμε μια 7ετία περίπου. Αλλά μην ανησυχείς. Εκτός από τα τραγούδια που θα βρεις εδώ, σου έχουμε ετοιμάσει και μια λίστα spotify με αυτά και άλλα πολλά τραγούδια για να ακούς στο repeat. Στο τέλος του κειμένου, θα βρεις το λινκ.

Πάμε, λοιπόν, βάλε ακουστικά, πάρε χαρτομάντηλα και πάτα κλικ. Η σειρά τυχαία, φυσικά.

Άντε γιατί η μουσική των νέων σήμερα δεν ακούγεται, που ‘λέγε και η γιαγιά μου.

1. Jaydee – Plastic Dreams 

Είναι ένα από τα κομμάτια που “έστρωσε” το δρόμο για την άνθιση της dance house μουσικής στα μέσα της καλύτερης μουσικής δεκαετίας. Το Plastic Dreams μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί “κλασικό”. Διαφωνείς;

2. DJ Rolando – Knights Of The Jaguar

Οι αναμνήσεις πολλές και δεν μπορείς να πεις άλλα. Σε καταλαβαίνω.

 

3. Lambda Feat. Martha Wash- Hold On Tight

Εσύ παιδί του Amfiteatro και του Up’n’High, εσύ, ξέρεις πολύ καλά αυτό το κομμάτι.

4. The Tamperer Feat. Maya – Feel It 

Αυτό με τις καμπάνες που σε έκανε να παραληρείς στο King Size. Θυμάσαι;

5. HOG Presents The Groovelines – Got to dance disco

Ή αλλιώς το “Funky disco, funky disco, funky disco”, ωωωωω και μετά χαμός.

6. Rui da Silva & Dj Tiesto- Touch me

Ένα σέξι και αξέχαστο κομμάτι από τα τέλη του 90 από εμένα σε εσένα, δωράκι. Μην πάει αλλού το μυαλό σου.

7. Celeda & Danny Tenaglia- Music Is The Answer

Επικό, ανεπανάληπτο, θρυλικό, τι να λέμε τώρα.

8.  Eddie Amador- House Music

Ποιος συμφωνεί ότι τα remix πολλές φορές καταστρέφουν τα καλύτερα τραγούδια; Μην άγχεσαι, αυτό εδώ είναι το original mix, αυτό που περίμενες να ακούσεις όλο το βράδυ στο King Size.

9. Delirium- Silence

Ιστορικό κομμάτι που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στα βράδια μας στο αξέχαστο Venue, απέναντι από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια της εποχής που το λες και all time classic.

10. Pasilda- Afro Medusa

Πάλι στο Venue θα σε πάω, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν το τραγούδι έφτανε στο 1.14 κι έπεφταν χρωματιστά κονφετί στο κεφάλι σου. Μεγάλες στιγμές.

11. Modjo – Lady (Hear Me Tonight)

Από τα πιο αγαπημένα και αναγνωρίσιμα τραγούδια των νεανικών μας χρόνων. Σίγουρα αν έπρεπε κάποιο να αντιπροσωπεύσει την εποχή αυτή, στα τελειώματά της βέβαια, αφού μιλάμε για αρχές 00’s, είναι αυτό.

12. One more time- Daft Punk

Το άκουγες παντού και πάντα, μέχρι που το σιχάθηκες. Τώρα όμως δεν κυλάει ένα μικρουλάκιτόσο δα δάκρυ νοσταλγίας στο μαγουλάκι σου; Σημείωση: Προφανώς αν πάρουμε μόνο τα tracks των Daft Punk, κάνουμε ολόκληρο cd αφιερωμένο στα 90’s.

13. Music sounds better with you- Stardust

Ένα από τα πιο Privilege(d) τραγούδια της λίστας. #diplis

14. Wamdue Project – King of My Castle

Πρέπει να υπάρχει λόγος, όντως. Και αυτός λέγεται King Size.

15. An Der Beat – !Knuf

Η αλλιώς “αυτό μωρέ με το ωραίο μπιτάκι, που συνέχεια μπαίνει κι ένα έξτρα όργανο και το έπαιζε στο Μικρό Mercedes”. Ναι, αυτό είναι. Το βρήκες επιτέλους.

16. L.A.C. – Welcome to the space

Το τραγούδι που ξεσήκωνε τα πλήθη στο *καρδούλα* Amfiteatro γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα.

17. Sia – Drink To Get Drunk

Και φυσικά εσύ έκανες αυτό ακριβώς που σε πρόσταζε το τραγούδι.

18. I.D.F.- Kamasutra

Παιδιά, τώρα μιλάμε για τεράστιο χαμό με το που ακουγόταν η πρώτη νότα του Κάμα Σούτρα. Αν ήτανε ταινία, θα ήταν ο Τιτανικός, τόσο mainstream, όχι αηδίες.

19. Mousse T. feat. Hot ‘n’ Juicy – Horny 

Αν είχες πάει έστω μια φορά στη ζωή σου στο Privilege, τότε ξέρεις ότι το Horny είχε κάνει ένα μικρό πάταγο τότε. Τότε που έκανες κι εσύ τον δικό σου πάταγο στη νύχτα.

20. Armand Van Helden feat. Duane Harden- U Don’t Know Me 

Ένα κορυφαίο κομμάτι που έλεγε όλα όσα δεν μπορούσαμε εμείς να πούμε στους διπλανούς μας. Τουλάχιστον τους το τραγουδούσαμε.

21. Lou Bega – Mambo No.5 ,The trumpet

Mικρό Mercedes στο club και δεν περιγράφω άλλο.

22. Bob Sinclar – I Feel For You

Έδώ, πάμε ακόμα πιο νότια από το δικό μας νότο. Ναι, καλά μάντεψες και καλά θυμάσαι. Cavo Paradiso στη Μύκονο, μπέιμπε.

23. Deepswing – In The Music

Με μια λέξη: λατρεία.

24. Africanism – Edony (Clap Your Hands)

King Size και όχι μόνο βέβαια. Ένα από τα πιο μελωδικά και πολυπαιγμένα τραγούδια της εποχής. Ακούς εσύ 23χρονε; Ακούω, να λες.

25. Funky Green Dogs – Fired Up

Eνα από τα πλέον αγαπημενότερα, καλυτερότερα, κορυφαιότερα όλων των εποχών, από το μακρινό 1996. Το γνωστό “You got me fired up, πουκάμισο, πουκάμισο.”

26. State Of Grace – Hello (Exodus)

Up’ n’ high, κυριολεκτικά, γιατί παρόλο που κάνεις πως δεν το θυμάσαι, ανέβαινες κι εσύ πάνω σε καρέκλες και τραπέζια μόλις το άκουγες.

27. Dj Djaimin ft. Jamie – Nothing matters at all

Αν πιεστώ λίγο μπορώ να βάλω και τα κλάμματα στο άκουσμα της πρώτης νότας από αυτό το κορυφαίο  κομμάτι, ένα από τα τελευταία απομεινάρια της μουσικής εποχής μας. Σίγουρα, εσύ που το άκουγες μαζί μου στο Venue, με καταλαβαίνεις.

πηγή: Nou Pou.gr

 

Σχόλια

σχόλια

About The Author

John Adamis

Όπου υπάρχει DJing και μουσική, υπάρχει ζωή!!! Μεγαλώνω με αυτό το "δόγμα" και περιβάλλομαι από ανθρώπους που βλέπουν την αγάπη για το DJing ως προσφορά! Αυτό είναι ...!

Related Posts