Κάθομαι σήμερα από το πρωί και ακούω μουσική και πραγματικά μοιάζω με τον κύριο στην εικόνα που βλέπετε (εντάξει δεν είμαι τόσο όμορφος). Ακούω new releases από beatport, από traxsource, και άλλα γνωστά και μη online «δισκάδικα» και δε μιλάω για 5-10 κομμάτια. Μιλάω για 500-600… Ο τρόπος φυσικά είναι απλός, ακούς λίγο από το κομμάτι, σε διάφορα σημεία και αν σου κάνει ο ήχος, τα πιθανά φωνητικά κτλ. το «βάζεις στην άκρη». Έτσι λοιπόν έβαλα στην άκρη περίπου 10 κομμάτια, τα οποία θα περάσουν στη φάση β, όπου θα τα ακούσω περισσότερη ώρα με μεγαλύτερη προσοχή. Είμαι από τώρα σίγουρος ότι 1-2 τελικά θα κρατήσω.

110505_blog_loudmusicsucks.jpg

Το άρθρο αυτό το γράφω λόγω της απογοήτευσης μου τελευταία, στα άπειρα releases που υπάρχουν και συνεχώς βγαίνουν, πράγμα που κανονικά θα έπρεπε να μας χαροποιεί. Όταν όμως το κόστος είναι η μειωμένη ή ελάχιστη ποιότητα, τότε σίγουρα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μιλάμε για αστεία ποσοστά, όταν δυσκολεύομαι να βγάλω ένα top 10 έχοντας ακούσει πχ 2000 tracks…

Πόση μουσική ακούει κανείς ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος είναι προσωπικό θέμα. Σίγουρα όλοι χάνουμε κάποια κομμάτια, τα βρίσκουμε από ραδιόφωνα ή από άλλους συναδέλφους, αλλά ο κανόνας είναι απλός για όλους. Όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο. Φυσικά είναι επίπονη διαδικασία. Έχω επιλέξει να την κάνω 2-3 φορές την εβδομάδα ώστε να μη μαζεύονται πολλά και μετά δεν τελειώνουν… Ταυτόχρονα παραμένω ενημερωμένος το λιγότερο μέχρι και το πέρας μιας εβδομάδας.

headphones.jpg

Συμβουλή προς τους νέους επίδοξους παραγωγούς, που δυστυχώς είναι άπειροι, είναι να μη βιάζεστε… Μη βγάζετε ότι να ‘ναι απλά για να το βγάλετε και να δηλώσετε παραγωγοί. Δώστε το κομμάτι σας να το ακούσουν φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι και πάρτε γνώμες. Όχι τη γνώμη του κολλητού σας που κάνει like ακόμα και να βήξετε. Οι dj’s δυστυχώς δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να ακούν και να απορρίπτουν. Πόση μουσική λοιπόν ακούτε?

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts