Γράφει ο Κυριάκος Μαραγκός

22 Νοεμβρίου, μια τέτοια ημέρα πίσω στον χρόνο (90s) κατατάχτηκα στον στρατό! Μικρός σε ηλικία, με άπλετο ενθουσιασμό για την επόμενη εμπειρία ζωής που σε κάνει περισσότερο άντρα, πέρασα τη πύλη τη 18μηνης τότε θητείας στη πόλη της Λαμίας!

Ήδη τότε στα μεσα περίπου των 90s είχα σαν DJ με 7χρονη εμπειρία, περί του χώρου των decks, αλλά περισσότερο είχα το «φαίνεσθαι» της … ηλικίας!

Στρατός και DJing πάνε μαζί!

Φυσικά! Γι αυτό θα αρθρογραφήσω σήμερα, για να σκάσει και λίγο χαμόγελο σε σχέση με τη γκρίζα επικαιρότητα της φοβίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες και σχετίζεται με τη τρομοκρατία … και bye the way … μιλώντας και για στρατό, να πω ότι πραγματικά κοιμάμαι ήσυχος, χάρη στην εμπιστοσύνη και την ικανότητα των Ελλήνων στρατευμάτων!

Ήταν οι πρώτες μέρες θαρρώ, στον μεγάλο θάλαμο με τους 100+ νεοσύλλεκτους σαν κι εμένα! Ποδαρίλα, ψάρωμα, φωνή κάγκελο και προσοχές, πολλές προσοχές και μεταβολές!!! Ένα παιχνίδι εικόνας που ακόμα θυμάμαι και χαμογελώ!

Μέσα στη πολυκοσμία του θαλάμου είχαμε από 17χρονους εθελοντές πρόωρης στράτευσης, που οι άποροι γονείς τους έστελναν νωρίς, για να έχουν να τρώνε κάτι (!!!), νέο παπά που ήθελε να πραγματοποιήσει τη θητεία του κανονικά, μέχρι και απόφοιτο του Harvard πανεπιστημίου τότε άνω των 35 που είχε τελειώσει και έκανε τη θητεία του! Όλη τη κοινωνία, ένα πράγμα με λίγα λόγια και μέσα σε όλους κι εγώ, ένας DJ και πρωτοετής ηχολήπτης !

Μετά το φαγητό (ειλικρινά – έτρωγες καλά τότε στον στρατό) προετοιμαζόμενοι για την μεσημεριανή αναφορά, ο λοχίας του θαλάμου μας (2-3 σειρές, πιο παλιός), μπήκε μέσα στον θάλαμο και αναφώνησε …

«Κανάς DJ υπάρχει εδώ;»

Τι ήχηση ήταν αυτή; Τι νέο εκπληκτικό; Παράλληλα και με τα 2 χέρια στον αέρα, τη φωνή μου να λέει «εδώ – εδώ», το μυαλό μου σχεδίαζε πλάνα dj sets για τις σχολές αξιωματικών, τις εκδηλώσεις τους, κανά ραδιόφωνο και ότι άλλο η νεανική φαντασία μου οργίαζε…

Ο Λοχίας ήρθε μπροστά μου … καλά – καλά δεν είχα μάθει ούτε να παρουσιάζομαι, όταν με ρώτησε τι μουσική παίζω σαν DJ κι αν κάνω scratch! … Tα πάντα του είπα εγώ, ορμώμενος από το ρεύμα της εποχής! Είμαι καλός, έχω παίξει εκεί και εκεί … και με λίγο πιο ανεβασμένη δόση υπερβολής για το βιογραφικό μου, ήμουν έτοιμος για τη σταδιοδρομία…

“Έλα να πάμε μαζί στο studio” μου είπε … και έφυγα πετώντας!

Φτάσαμε περίπου τροχάδην … Τότε παίζαμε μουσική με τα περίφημα πικάπ της technics τα ΜΚ2 ξέχασα να πω … και δίσκους εννοείται!

army-discs.jpg

Οι δίσκοι που βρήκα μπροστά μου ήταν πραγματικά χιλιάδες… Μόνο που ήταν τσίγκινοι (!) και θέλανε πολύ scratch με … ΟΜΟ και σπούπα σκληρή (!) για να βγει η βρώμα !!!!

sst.jpg

Ναι καλά καταλάβατε! Το αποκλειστικό dj set μου ήταν στις καθαριότητες των χιλιάδων δίσκων σίτισης του κέντρου με πολλές ώρες μουλιάσματος των χεριών από το νερό που έπεφτε με πίεση από τη μάνικα (!) για να φύγουν καλά τα λίπη των δίσκων που έτριβα κάνοντας dj scratch για αρκετές ώρες πριν!

Το «κόλπο» του DJ το έφαγα καλά! Γελάω ακόμη και τώρα για την αφέλεια ή το όργιο σκέψης, του τι μπορεί να κάνει ένας DJ σήμερα για τον Ελληνικό στρατό! Βέβαια από τότε έχουν περάσει αιώνες πολλοί!

Δε ξέρω αν το «έθιμο» αυτό τηρείται ακόμη και σήμερα ευλαβικά! Θα θέλαμε ίσως κάποιος να μας πει, μήπως έχουν βγει τίποτα σύγχρονα update του «army dj software» και να μας ενημερώσει!

Αν, όχι τον νου σας – όσοι ετοιμάζεστε – και ανήκετε στη κατηγορία μου! (Εύχομαι να μην αποσύρει το αστείο άρθρο μου ο υπουργός Εθν.Αμύνης κ.Καμμένος … κάηκα!)

Σχόλια

σχόλια

About The Author

God is a Dj v1.0

God is a Dj v1.0. Υλικό από τη 1η εποχή του GodisaDJ.gr που ξεκίνησε τη πορεία του στις 09.07.2013 στον κυβερνοχώρο μέχρι και την πρόσφατη μετάβαση του στην updated V2 που διαβάζετε τώρα!

Related Posts